Magnolia jesienią pisałaś o tych czosnkach i powsadzałam je u siebie w lawendzie, póki co od ponad tygodnia w pąkach baaardzo powoli dojrzewają jestem ciekawa efektu
Szczerze??? Nie przesadzaj z tymi mdłościami Ja widzę najpierw ŁAN lawendy, potem CUDNY gabion, w tle BOSKI wielgachny żywopłot (grabowy? bukowy? lipowy? Twój???) a dopiero jak się przyjrzę (bo kazałaś) to widzę jakieś kffiatki, co wyglądają jak samosiejki. I o co ten raban???
No ale to już już???
No cóż trzeba się z tym pogodzić
Magnolio ,
zdjęcia lawendy nadf gabionami .... boskie, i nie ważne że tam są te żółte cosie ... lawenda wymiata.
Super, że dojrzewasz...a fotki wrzucaj...my się nie gniewamy, że zaśmiecasz
Co nie Marzenka?!
A to żółte w lawendzie to też czosnki?? Molly coś tam??? rozumiem, że pomieszane z różowymi...
nie Sławko, jeszcze nie- zbyt duża częśc ogrodu jest jeszcze 'budowlana', a my grzebiemy sie jak muchy w smole. M. nie chce słyszeć o majstrach, wszystko sam, a ja jako pomocnik biegam między nim , a dziećmi.
Ale zaczełam robić zdjęcia i myślę nad tytułem wątku- czyli dojrzewam ( do wynajęcia majstra cichaczem, nocą)
Marzenko, jeśli mogę- ja jestem wątkowy wirus, czy trojan- swoje trzy grosze kosztem innych....
Dziewczyny dzięki za pochwały.
Podłechtana zaczynam rozmnażanie lawendy- ile będzie tyle rozdam jak się udadzą.
A żeby nie było zbyt pięknie, pokażę Wam niezłą 'wtopę'- w lawendzie miały rosnąć teraz różowe czosnki ostrowskiego, które lubię bardzo, bardzo.
Zobaczcie co wyszło ( ja mam mdłości)
Ten mój jaśminowiec to jakaś odmiana (ignorantka ze mnie i nie zapisałam jak mi Magnolia podała nazwę) Znam jaśmin z dziecińswa zapach był piękny i bardzo słodki. Ten jest piękny ale bardziej owocowy niż duszący. Nie wiem czy zrozumiale to naskrobałam
To jest ta lepsza - szerokolistna. Ma bardziej szare/ srebrzyste liście, których nie gubi zimą. Ma sztywne pędy, które się nie pokładają. Wygląda pieknie zimą i wiosną w przeciwieństwie do wąskolistnej, która jest wtedy łysa i na dodatek lubi się pokładać.... Gdy się jej radyklanie nie tnie od pierwszego roku tylko zrobi to,po dwóch sezonach (jak ja) ze zdreniałych pędów może nie odbić.
Zatem polecam wszystkim tę lawendę z srebrnymi szerszymi liścmi.
Moją wąskolistna posadzona za żywopłotem bukszpanowym mnie nie drażni ale ni zgadzam się na pokładanie...
Kokoszko w Obi, w Auchanie napewno jest ta lawenda- mam ja z Auchan- na bank to ta. I do tego tania- 6cio- pak po 17 czy 18 zł. Mała ale pędzi jak oszalała. Jeśli już nie ma, spytaj, może dowiozą, a jak nie to opłaca się poczekać do następnego kwietnia.
Mogę tez Ci rozmnożyć, bo super się udają sadzonki
Giza, Julita, Tosia, Sebek, Madżenka, Joaska, Magnolia, Polinka - dzięki za wszystkie pochwały na wyrost Dzięki Wam się nie zniechęcę
Iza-Konstancja czy Ty fiesz, że dopiero dziś zdałam sobie sprawę, że czytam na bieżąco Twój wątek i uuuuwielbiam Twoje komentarze u innych, a nie ma żadnego, nawet jednego posta, który napisałam w Twoim wątku??? Z ciekawości cofałam dłuuugo, dłuuugo i nic nie znalazłam Teraz lecę nadrobić zaległości