Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:51, 18 cze 2013

Do góry
Magnolia jesienią pisałaś o tych czosnkach i powsadzałam je u siebie w lawendzie, póki co od ponad tygodnia w pąkach baaardzo powoli dojrzewają jestem ciekawa efektu
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:21, 18 cze 2013

Do góry
magnolia napisał(a)
Marzenko, jeśli mogę- ja jestem wątkowy wirus, czy trojan- swoje trzy grosze kosztem innych....
Dziewczyny dzięki za pochwały.
Podłechtana zaczynam rozmnażanie lawendy- ile będzie tyle rozdam jak się udadzą.
A żeby nie było zbyt pięknie, pokażę Wam niezłą 'wtopę'- w lawendzie miały rosnąć teraz różowe czosnki ostrowskiego, które lubię bardzo, bardzo.
Zobaczcie co wyszło ( ja mam mdłości)

Szczerze??? Nie przesadzaj z tymi mdłościami Ja widzę najpierw ŁAN lawendy, potem CUDNY gabion, w tle BOSKI wielgachny żywopłot (grabowy? bukowy? lipowy? Twój???) a dopiero jak się przyjrzę (bo kazałaś) to widzę jakieś kffiatki, co wyglądają jak samosiejki. I o co ten raban???
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:18, 18 cze 2013

Do góry
magnolia napisał(a)

takie sztuki to artyści, rośnie Ci nie byle-kto, tylko kreatywny gość

No ale to już już???
No cóż trzeba się z tym pogodzić
Magnolio ,
zdjęcia lawendy nadf gabionami .... boskie, i nie ważne że tam są te żółte cosie ... lawenda wymiata.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:11, 18 cze 2013

Do góry
magnolia napisał(a)
nie Sławko, jeszcze nie- zbyt duża częśc ogrodu jest jeszcze 'budowlana', a my grzebiemy sie jak muchy w smole. M. nie chce słyszeć o majstrach, wszystko sam, a ja jako pomocnik biegam między nim , a dziećmi.
Ale zaczełam robić zdjęcia i myślę nad tytułem wątku- czyli dojrzewam ( do wynajęcia majstra cichaczem, nocą)

Super, że dojrzewasz...a fotki wrzucaj...my się nie gniewamy, że zaśmiecasz
Co nie Marzenka?!
A to żółte w lawendzie to też czosnki?? Molly coś tam??? rozumiem, że pomieszane z różowymi...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:04, 18 cze 2013

Do góry
nie Sławko, jeszcze nie- zbyt duża częśc ogrodu jest jeszcze 'budowlana', a my grzebiemy sie jak muchy w smole. M. nie chce słyszeć o majstrach, wszystko sam, a ja jako pomocnik biegam między nim , a dziećmi.
Ale zaczełam robić zdjęcia i myślę nad tytułem wątku- czyli dojrzewam ( do wynajęcia majstra cichaczem, nocą)

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 09:54, 18 cze 2013

Do góry
Joaska napisał(a)

Marzenko wybacz że nie na temat, al emusze napisć co moja sztuka lat niecałe 6 wczoraj zrobił,
od swojej cioci dostał perfum dziecięcy tak bardziej jako żart, wczoraj mnie dreczył o rowery więc się zgodziłam, jedziemy na rowery ja i on, na co mały cwaniak przed wyjsciem pyta się gdzie jego perfumy, to ja się pytam po co mu, " no jak to po co mamo, przecież na wyjście muszę ładnie pachnąć" po czym wypsikał sie tak że cuchniał cały chodnik po naszym przejeździe rowerami.
Ja się pytam to już????????????.... już nie mam małego brzdąca tylko rośnie mi już mały mężczyzna?????????????????

takie sztuki to artyści, rośnie Ci nie byle-kto, tylko kreatywny gość
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 09:53, 18 cze 2013

Do góry
Marzenko, jeśli mogę- ja jestem wątkowy wirus, czy trojan- swoje trzy grosze kosztem innych....
Dziewczyny dzięki za pochwały.
Podłechtana zaczynam rozmnażanie lawendy- ile będzie tyle rozdam jak się udadzą.
A żeby nie było zbyt pięknie, pokażę Wam niezłą 'wtopę'- w lawendzie miały rosnąć teraz różowe czosnki ostrowskiego, które lubię bardzo, bardzo.
Zobaczcie co wyszło ( ja mam mdłości)

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 08:39, 18 cze 2013

Do góry
malkul napisał(a)

Jakby Magnolia miała swój wątek to by serwery mogły nie wytrzymać.Strony leciały by jak szalone same pochwały.

Też tak sądzę...już tych kilka zdjęć raz tu raz tu wrzuconych pokazuje jakiś zarys...boski zarys
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 08:21, 18 cze 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

wszystko się zgadza ... Magnolia ... no to som łany !!! ... Madżenka bardzo przepraszam ale jak przemilczeć ???

Jakby Magnolia miała swój wątek to by serwery mogły nie wytrzymać.Strony leciały by jak szalone same pochwały.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:53, 17 cze 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Ten mój jaśminowiec to jakaś odmiana (ignorantka ze mnie i nie zapisałam jak mi Magnolia podała nazwę) Znam jaśmin z dziecińswa zapach był piękny i bardzo słodki. Ten jest piękny ale bardziej owocowy niż duszący. Nie wiem czy zrozumiale to naskrobałam

Ana to jaśminowiec Belle etoile (o ile nie przekręciłam ) i jeżeli dobrze pamietam to miał mieć truskawkową nutę stąd pewnie ten owocowy zapach
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:35, 17 cze 2013

Do góry
monitka napisał(a)
Wow ana jakie śliczne róże wogóle wszystko pięknie kwitnie u Ciebie
Wypatrzyłam jaśminowca. W zeszłym roku mocno nad nim dumałam...jak oceniasz jego zapach?
Ten mój jaśminowiec to jakaś odmiana (ignorantka ze mnie i nie zapisałam jak mi Magnolia podała nazwę) Znam jaśmin z dziecińswa zapach był piękny i bardzo słodki. Ten jest piękny ale bardziej owocowy niż duszący. Nie wiem czy zrozumiale to naskrobałam
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:58, 17 cze 2013

Do góry
magnolia napisał(a)

lepsza ta co później kwitnie, teraz jeszcze zielone ma pąki, ciut większe listki- lepsza, bo zimą tez piękna
u mnie wyglądała zimą tak:

wszystko się zgadza ... Magnolia ... no to som łany !!! ... Madżenka bardzo przepraszam ale jak przemilczeć ???
Ogród dla Agusi 21:50, 17 cze 2013

Do góry
Magnolia rzuca cień na moją małą i młodą różankę.Muszę stąd wysadzić ten bodziszek bo okazał się zaduży.

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:36, 17 cze 2013

Do góry
magnolia napisał(a)

lepsza ta co później kwitnie, teraz jeszcze zielone ma pąki, ciut większe listki- lepsza, bo zimą tez piękna

To jest ta lepsza - szerokolistna. Ma bardziej szare/ srebrzyste liście, których nie gubi zimą. Ma sztywne pędy, które się nie pokładają. Wygląda pieknie zimą i wiosną w przeciwieństwie do wąskolistnej, która jest wtedy łysa i na dodatek lubi się pokładać.... Gdy się jej radyklanie nie tnie od pierwszego roku tylko zrobi to,po dwóch sezonach (jak ja) ze zdreniałych pędów może nie odbić.
Zatem polecam wszystkim tę lawendę z srebrnymi szerszymi liścmi.
Moją wąskolistna posadzona za żywopłotem bukszpanowym mnie nie drażni ale ni zgadzam się na pokładanie...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:39, 17 cze 2013

Do góry
magnolia napisał(a)

Magnolio .. Pięknie się prezentuje ta lawenda .. Achhhh
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 15:19, 17 cze 2013

Do góry
magnolia napisał(a)
Kokoszko w Obi, w Auchanie napewno jest ta lawenda- mam ja z Auchan- na bank to ta. I do tego tania- 6cio- pak po 17 czy 18 zł. Mała ale pędzi jak oszalała. Jeśli już nie ma, spytaj, może dowiozą, a jak nie to opłaca się poczekać do następnego kwietnia.

Mogę tez Ci rozmnożyć, bo super się udają sadzonki

Iza pisała że w obi są 6-paki po 10 zł myśle że w całej polsce są takie promocje
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 15:08, 17 cze 2013

Do góry
Megi napisał(a)

A która, to ta lepsza ? ja po listkach u siebie widzę, że też mam różne, ale niestety nie wiem, która - jaka, więc każda podpowiedź się przyda.

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 14:59, 17 cze 2013

Do góry
Kokoszko w Obi, w Auchanie napewno jest ta lawenda- mam ja z Auchan- na bank to ta. I do tego tania- 6cio- pak po 17 czy 18 zł. Mała ale pędzi jak oszalała. Jeśli już nie ma, spytaj, może dowiozą, a jak nie to opłaca się poczekać do następnego kwietnia.

Mogę tez Ci rozmnożyć, bo super się udają sadzonki
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:01, 17 cze 2013

Do góry
Giza, Julita, Tosia, Sebek, Madżenka, Joaska, Magnolia, Polinka - dzięki za wszystkie pochwały na wyrost Dzięki Wam się nie zniechęcę

Iza-Konstancja czy Ty fiesz, że dopiero dziś zdałam sobie sprawę, że czytam na bieżąco Twój wątek i uuuuwielbiam Twoje komentarze u innych, a nie ma żadnego, nawet jednego posta, który napisałam w Twoim wątku??? Z ciekawości cofałam dłuuugo, dłuuugo i nic nie znalazłam Teraz lecę nadrobić zaległości
Ogród Dominiki 12:10, 17 cze 2013

Do góry
zaznaczam wątek bo wypadł mi z powiadomień, a taki ładny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies