Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:23, 15 kwi 2020

Do góry
Kasya napisał(a)
Ale to ładne

Dziękuję
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:19, 15 kwi 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Fotki, które były dla Grzesia wrzucone u Agatki

Grzesiu moja jest taka, bezimienne kupiłam, ale wydają mi się trochę inne liście jednak
6 letnie

w styczniu liście tak wyglądają

Matko co za cudna kompozycja!!!❤
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:06, 15 kwi 2020

Do góry
Ale to ładne

Ogród do odnowy 14:03, 15 kwi 2020

Do góry
anka_ napisał(a)
Pięknie kwitnie Gosiu twoja wisienka.

Mojej przymroziło kwiaty.

A ja swoją zasuszylam .....
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:46, 15 kwi 2020

Do góry
mialam takie piekne tirarelle, po 3 latach nie zostalo z nich nic. Sylwia ze swoimi jestes wyjatkiem, znam kilka osob, mialy i im tak samo zanikły. Mnie tylko piekne fotki pozostały. Jesli je ponownie kupie to bede raczej traktowac jak jednoroczne.

Ogród wśród pól i wiatrów 13:46, 15 kwi 2020

Do góry
jolka napisał(a
[img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/200/2003682/original.JPG[/img]

Ależ piękne te choiny !
jak Ty je tniesz ,że sa tak zwiewne i gęste jednocześnie?
Ile sezonów potrzebują ,żeby tak wyglądać?
Ogród wśród pól i wiatrów 13:28, 15 kwi 2020

Do góry
Agi2006 napisał(a)
Jezu jak magicznie!!!!!!!!!!!! Jola Ty to masz widoki do pozazdroszczenia. U mnie też "daleko" widać ale nie aż tak!

Hehe, tak.. to prawda, widoki mamy rewelacyjne. Mieszkam tu już trzeci rok, ale wciąż się zachwycam

Wiesz.. plus jest też taki, że jak ktoś przyjeżdża do nas, to przeważnie na krajobraz jest zapatrzony. Tak więc wszystkie niedoskonałości ogrodowe mogą przejść niezauważone Są też minusy niestety.. to głównie wiatr. Jak w dolinie w Nowym Sączu jest ok 70km/h to u nas co najmniej 100 Skutki tego niestety już odczuliśmy. Cóż jednak.. zawsze są jakieś blaski i cienie.

Wiosnę zostawiam

PS. Na jagodę kamczacką też marudziłam, że nie rośnie.
Od dwóch lat zauważyłam, że się zebrała w sobie i dosyć sobie radzi
Kiedyś będzie tu ogród 13:01, 15 kwi 2020

Do góry
Kasya napisał(a)
Tych 2 facetów w czerni tez fajnie wyszło
A listeczki jakie piekne !
Faceci w czerni...

A u mnie taki Facet grasuje- babciny zjadacz czasu...

Dobrze, że chociaż zasiewy udało się zrobić. Tylko gdzie poustawiać jak popikuję?

Gosiek33 napisał(a)
Czy te listki to irga jakaś?
Gosiu to ma być irga pomarszczona. Zobaczymy czy jest zgodność.

Piwonia drzewiasta od Mariusza- jestem nimi niezmiennie zachwycona.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:53, 15 kwi 2020

Do góry
Fotki, które były dla Grzesia wrzucone u Agatki

Grzesiu moja jest taka, bezimienne kupiłam, ale wydają mi się trochę inne liście jednak
6 letnie

w styczniu liście tak wyglądają

Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 12:20, 15 kwi 2020

Do góry
Witam
Proszę o pomoc w ustaleniu co to za drzewko
Dębowe zakątki 11:30, 15 kwi 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)
A to hortensja dębolistna
Była taka w 2015

A w 2019

Witaj Aniu!

masz piękną hortensje dębnolistną. Czy ona w ciągu dnia ma dużo słońca? Też planuje zakup tylko miejsca jakie mam to też cały czas słońce i tak nie byłam przekonana czy ona to przetrzyma, ale Twoja jest super

Pozdrawiam serdecznie!

Karolina
Życie w wiejskim ogrodzie 11:23, 15 kwi 2020

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Szafirki opanowały donice na stołach, uwielbiam ich kolor i zapach.

Witam Przemku,

pobuszowałam po Twoim ogrodzie
Jest naprawdę przepiękny, donice wspaniale obsadzone a warzywnik genialny do tego te dodatki wszystko ma taki smaczek nie wielu tak potrafi !
Będę częściej zaglądać

Pozdrawiam,

Karolina
Tuja kuliste - co to może byc 11:21, 15 kwi 2020

Do góry
Witam wszystkich,
Jestem tu nowy i może gdzieś ten temat był już poruszany za co z góry przepraszam. Od 2 lat mam problem z moimi tujami kulisami, wiosna zaczynają pojawiać się dziwne zmiany na pedach i nie wiem co to może być i co zrobić żeby temu zapobiec. Jeżeli ktoś miał podobny przypadek bardzo proszę o informacje jak to zwalczyć.
Nowoczesny ogród ze skarpami 11:09, 15 kwi 2020

Do góry
Rozumiem już mniej więcej.. Zajrzę dziś na to z bliska..

Jeśli chodzi o nasadzenia bardzo podobają mi się takie jednolite, zielone, tylko wiadomo znowu trzeba to formować..

Tutaj taka surmia jakie mam 3 sztuki:

na skarpie raczej nie chciałabym umieszczać drzew jeśli już to poniżej na tym poziomie.

Przerwa na kawę... 11:01, 15 kwi 2020

Do góry
Kokesz napisał(a)
Super Bardzo ładnie wyszła ścieżka i zaokrąglona rabata a rośliny ile miejsca zyskały
Dobrze, że wstawiłaś zdjęcie z lotu ptaka, bo wtedy łatwiej zorientować się jak ogród wygląda i gdzie są poszczególne rabaty
Ciekawi mnie ta brązowa trawka obok ścieżki, ona jest zimozielona a raczej zimobrązowapokażesz ją z bliska? A może masz ją na zdjęciach w innych porach roku?
Trawka w sumie wygląda przez cały rok bardzo podobnie - jest cały czas taka brązowa, w sumie niewielka, przyrasta w kępie, nie marznie. Jak ma za długie listki przycinam i rośnie dalej. Z 2 sadzonek mam teraz z 12 w ogrodzie i kilka osób obdarowanych. Najstarsze sztuki mam przy kulce świecącej i kole z rdzy - moment, zaraz wstawię jakieś zdjęcia z telefonu - jesień

Lato
Ogród placem zabaw dla synka 10:52, 15 kwi 2020

Do góry
Witam ponownie

Przygotowałem wstępny szkic rozmieszczenia poszczególnych elementów w ogrodzie, których jestem już pewien.

Foto 1

Foto 2

A więc tak. Idąc od prawej strony.
Prawdopodobnie mur po prawej stronie zostanie zburzony i na jego miejsce postawię ogrodzenie betonowe - piaskowiec. Podobają mi się nowoczesne rozwiązania w ogrodach dlatego też będę szedł w tym kierunku.

Trzy ścieżki betonowe również zostaną skute. Dwie doprowadzające do garażu wyłożę kostką brukową w rozstawie osi kół. Myślę, że pół metra szerokości dla każdego pasa wystarczy. Zastanawiam się tylko czy dawać obrzeża betonowe do kostki czy wybrać inne rozwiązanie, może jakiś pomysł ktoś podsunie...
Na miejscu trzeciej ścieżki chciałbym wykonać pas drzewek ozdobnych, myślałem tutaj o wiśni kulistej, najlepiej jakby była odmiana karłowata do 2,5m max, w rozstawie co 2,0-2,5m. Między nimi chciałbym posadzić jeszcze jakieś małe krzewy ozdobne, a cały pas wysypać drobnym białym grysikiem.
W utworzonych pasach pomiędzy kostką i drzewkami posieję trawę.

W miejscu gdzie obecnie znajdują się tuje chciałbym zbudować domek dla dziecka wraz ze zjeżdżalnią, piaskownicą i dwiema huśtawkami. Celowo wybrałem tamto miejsce z uwagi na uzyskanie większej przestrzeni w środkowej części ogrodu.

Do zagospodarowania zostanie mi obszar 9,0 x 16,0m, niewielki ale coś tutaj można podziałać.

Przede wszystkim chciałbym gdzieś w komponować altankę. Mógłbym wykonać ją sam, a ostatecznie zakupiłbym materiałową z internetu.

Nurtuje mnie ściana hali po lewej stronie. Ciągnie się ona przez długość całego podwórka na wysokość około 6,0-7,0m. Chciałbym jakoś ją zasłonić. Wymyślić ciekawy projekt wzdłuż ściany, kwiatki, krzewy ozdobne, ale maksymalnie 1,0m do 1,5m od ściany sąsiada żeby nie zawężać przestrzeni.

Jeśli ktoś z Państwa miałby jakieś pomysły, proszę pisać. Ja na projektowaniu ogrodów znam się niewiele przyjmę każdą pomoc.

Pozdrawiam
Kiedyś będzie tu ogród 10:46, 15 kwi 2020

Do góry
anka_ napisał(a)
Gosiu zrobione 3/4, ale trochę tego było (ponad 150 m), a kopać trzeba ręcznie (nie ma jak wjechać koparka). Jeszcze tylko wykopać 40 m, zasypać wszystko i koniec. Ale wreszcie będzie bez ciągłego przekładania węży. Ale przecież ty wiesz jak takie roboty cieszą.

Kasiu u mnie tez głównie te pospolite. Ale cieszą wszystkie. No prawie...

Tych 2 facetów w czerni tez fajnie wyszło
A listeczki jakie piekne !
Kiedyś będzie tu ogród 10:43, 15 kwi 2020

Do góry
Gosialuk napisał(a)
O kawał pracy wykonanej tu widzę. Teraz będzie już z górki.
Gosiu zrobione 3/4, ale trochę tego było (ponad 150 m), a kopać trzeba ręcznie (nie ma jak wjechać koparka). Jeszcze tylko wykopać 40 m, zasypać wszystko i koniec. Ale wreszcie będzie bez ciągłego przekładania węży. Ale przecież ty wiesz jak takie roboty cieszą.

Kasya napisał(a)
Dzieje się
Fauna twoja bardzo ciekawa, u mnie tylko te pospolite bywają
Kasiu u mnie tez głównie te pospolite. Ale cieszą wszystkie. No prawie...

Mój ogród ciągle w budowie 10:39, 15 kwi 2020

Do góry
donice w oczekiwaniu na kwiatki pełnią rolę koszyczków wielkanocnych
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 10:27, 15 kwi 2020

Do góry
Dla ciebie cała donica z Helen

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies