Kiedy nacieszę już oczy żywymi kolorami zaczyna kwitnąć ona- Jude the Obscure
Jest wysoka ok 1,5m, tnę ją niezbyt nisko bo i tak ciągnie się do słońca. Jest niezwykle elegancka. Taka moja dama. Jakby czekała, aż minie czas krzykliwego różu, żeby mieć "wejście". I przepięknie pachnie!
Sylwio, zachorowałam na tę różowo-żółtą piwonię na pierwszym zdjęciu, wszystkie są śliczne, ale ta wg mnie najpiękniejsza
Napisz jej nazwę i jaka duża rośnie, bo nie wiem, czy zdołam wygospodarować miejsce, gdybym chciała kupić.
Masz rację, ten rok jest nietypowy, wszystko kwitnie w innym czasie niż powinno, ale masz przepięknie
Też pozytywnie zazdroszczę eMa
Widzę sporo nowych smaczków w ogrodzie. Pokaż tą podpórkę z przejściem w innych ujęciach. Bardzo mi się to spodobała. Mostek przepięknie wpasował się w rabatę kwiatową, a aleja brzozowa cudownie wygląda.
Wypoczywasz. Mi brakuje Mazur. Może w sierpniu z mężem wyskoczę na kilka dni do Mikołajek.
Trytoma bardzo się rozrosła. Posadziłam trzy sztuki teraz mam ogromne kępy. O ile pamiętam mam je czwarty sezon. W pierwszym roku obwiązywałam i okrywałam na zimę. W drugim tylko wiązałam a teraz nic nie robię. Łagodne zimy służą do tego stopnia, że zachowują kolor liści.
Dziękuję, teraz z dnia na dzień kwiaty co raz bardziej się rozwijają. Zawsze narzekałam na suszę, w tym roku deszcz mam 3 x na dobę.Kijkiem wytrząsam wodę z kwiatów róż, może nie wygniją od razu.