Madzia bo mi chłop w samouwielbienie popadnie Tak ogród jest w fazie dojrzewania, już fajny, chyba wchodzimy w najlepszą fazę i może tak potrwa z 5 lat, a potem trzeba będzie drzewa podcinać od dołu by światło było lub zmieniać nasadzenia, ale my się już tych drzew doczekać nie możemyNajwyżej będzie busz lub na całości las i pełno ptaków
Kasiu gnojóweczkę można samemu zrobić choć by roślinna, i nie koniecznie muszą to być pokrzywy, może być skrzyp, podagrycznik lub po prostu pędy z podrywania pomidorówDziewczyny robią gnojówki z wielu roślin
Sylwio, zachorowałam na tę różowo-żółtą piwonię na pierwszym zdjęciu, wszystkie są śliczne, ale ta wg mnie najpiękniejsza
Napisz jej nazwę i jaka duża rośnie, bo nie wiem, czy zdołam wygospodarować miejsce, gdybym chciała kupić.
Masz rację, ten rok jest nietypowy, wszystko kwitnie w innym czasie niż powinno, ale masz przepięknie
Też pozytywnie zazdroszczę eMa
Ale mi dałaś zadanie muszę przegrzebać kajet i neta żeby wyłapać która z moich zapisanych pasuje do obrazka, wiesz ze sklerozą nie tak łatwo Zaraz szukam.
Edit. Jeśli dobrze znalazłam kupiona pod nazwą nippon beauty, żadna inna mi nie pasuje z tamtego okresu sadzenia Ale przy okazji rypła się sprawa, że sobie nie zanotowałam nazw piwonii które jesienią sadziłam w donicy na targach kupowane były buuuu
Widziałam, że byłaś na FB Mówisz, ze szybciej? Na duże drzewa to myślę, że to minimum, bo małe jeszcze, normalnie to tej wielkości są sadzone w ogrodach co my teraz mamy