Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 20:55, 20 cze 2020

Magleska napisał(a)
Sylwuś stron natrzaskane miałam co nadrabiać -a,że tak dużo ,to nie wiem już co miałam napisać
naparstnicowy szał prześliczny -ogród robi się coraz bardziej dojrzały -drzewa i krzewy porosły …..a Wojtka ,to Ci pół forum zazdrości fajnie mieć wspólne pasje

Buziaki

Madzia bo mi chłop w samouwielbienie popadnie Tak ogród jest w fazie dojrzewania, już fajny, chyba wchodzimy w najlepszą fazę i może tak potrwa z 5 lat, a potem trzeba będzie drzewa podcinać od dołu by światło było lub zmieniać nasadzenia, ale my się już tych drzew doczekać nie możemyNajwyżej będzie busz lub na całości las i pełno ptaków
sylwia_slomc... 20:57, 20 cze 2020

Kasiolaaa napisał(a)
o gnojoweczka dobra sprawa ja niestety niemam z kad brac wiec radze sobie granulatem

Kasiu gnojóweczkę można samemu zrobić choć by roślinna, i nie koniecznie muszą to być pokrzywy, może być skrzyp, podagrycznik lub po prostu pędy z podrywania pomidorówDziewczyny robią gnojówki z wielu roślin
gogo 21:58, 20 cze 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
już po kancikach śladu nie ma

i znów żółty z różem, ale jak się tak wpatrzyć to natura nie ma problemu z komponowaniem tych dwóch kolorów razem

Sylwio, zachorowałam na tę różowo-żółtą piwonię na pierwszym zdjęciu, wszystkie są śliczne, ale ta wg mnie najpiękniejsza
Napisz jej nazwę i jaka duża rośnie, bo nie wiem, czy zdołam wygospodarować miejsce, gdybym chciała kupić.
Masz rację, ten rok jest nietypowy, wszystko kwitnie w innym czasie niż powinno, ale masz przepięknie
Też pozytywnie zazdroszczę eMa
sylwia_slomc... 22:02, 20 cze 2020

gogo napisał(a)

Sylwio, zachorowałam na tę różowo-żółtą piwonię na pierwszym zdjęciu, wszystkie są śliczne, ale ta wg mnie najpiękniejsza
Napisz jej nazwę i jaka duża rośnie, bo nie wiem, czy zdołam wygospodarować miejsce, gdybym chciała kupić.
Masz rację, ten rok jest nietypowy, wszystko kwitnie w innym czasie niż powinno, ale masz przepięknie
Też pozytywnie zazdroszczę eMa

Ale mi dałaś zadanie muszę przegrzebać kajet i neta żeby wyłapać która z moich zapisanych pasuje do obrazka, wiesz ze sklerozą nie tak łatwo Zaraz szukam.
Edit. Jeśli dobrze znalazłam kupiona pod nazwą nippon beauty, żadna inna mi nie pasuje z tamtego okresu sadzenia Ale przy okazji rypła się sprawa, że sobie nie zanotowałam nazw piwonii które jesienią sadziłam w donicy na targach kupowane były buuuu
sylwia_slomc... 01:21, 21 cze 2020

Odcinek Roku w ogrodzie z ogrodem Beatki " Historia ogrodu z rowem" możecie zobaczyć tutaj
https://vod.tvp.pl/video/rok-w-ogrodzie,extra-20062020,48311041
AniazUroczyska 02:21, 21 cze 2020

Jak nie będzie dziś padało to będę sadzić mogę cyknąć jak, ale nie wiem kiedy wrzucęMoje są szczepione każda inaczej, jedna ma szczepie pod ziemią druga w połowie łodygi, tym samym sadzić będę każdą ciut inaczej

No to czekam na relację Już wydawało się prosto i jasno- połowa części zdrewniałej do ziemi, a tu znowu schody
sylwia_slomc... 10:46, 21 cze 2020

AniazUroczyska napisał(a)

No to czekam na relację Już wydawało się prosto i jasno- połowa części zdrewniałej do ziemi, a tu znowu schody
Posadziłam wczoraj każda na inna głębokość poszła bo tego sytuacja wymagała. Dziś pewnie nie uda mi się pokazać, ale obiecuję w tygodniu, może być?
Mala_Mi 13:06, 21 cze 2020

Madzia bo mi chłop w samouwielbienie popadnie Tak ogród jest w fazie dojrzewania, już fajny, chyba wchodzimy w najlepszą fazę i może tak potrwa z 5 lat, a potem trzeba będzie drzewa podcinać od dołu by światło było lub zmieniać nasadzenia, ale my się już tych drzew doczekać nie możemyNajwyżej będzie busz lub na całości las i pełno ptaków

5 lat???? ha, ha ,ha myślę ze szybciej
U was nie nadrobię.. oglądam za to na FB
AniazUroczyska 13:52, 21 cze 2020

Posadziłam wczoraj każda na inna głębokość poszła bo tego sytuacja wymagała. Dziś pewnie nie uda mi się pokazać, ale obiecuję w tygodniu, może być?

Może być, poczekam
sylwia_slomc... 14:18, 21 cze 2020

Mala_Mi napisał(a)

5 lat???? ha, ha ,ha myślę ze szybciej
U was nie nadrobię.. oglądam za to na FB

Widziałam, że byłaś na FB Mówisz, ze szybciej? Na duże drzewa to myślę, że to minimum, bo małe jeszcze, normalnie to tej wielkości są sadzone w ogrodach co my teraz mamy