Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Blaski i cienie nowego życia 12:06, 26 maj 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Sypnij im wapna lub popiołu ciut pod korzenie to zobaczysz jak fajnie śmigną już w tym sezonie Nie fioletowy tylko bordo

Ok dzięki

A wiesz, myślałam zimą, że te kule ze słonecznikiem były nieudane. A tu się okazuje że wiosną robiły furorę. I dziś znów parka sikorek do nich przyleciała bo przecież zimny maj. A już chciałam je zdejmować.

Kupiłam dziś tytoń do oprysku na mszyce. A ciekawe czy ta powódźcu mnie zlikwiduje trochę kolonii mrówek. Mam ich wszędzie pełno.
Ogród z rzeźbą 12:05, 26 maj 2020

Do góry
AnnaCh napisał(a)
OMG Jak pięknie
Drzewa robią super robotę, ta gra świateł A u mnie patelnia i zanim będzie choć trochę cienia...

To prawda, te refleksy świetlne robią mega robotę, sama nie mogę się napatrzeć na ten efekt.

Migawki z zielonej bylinówki

Na pierwszym planie będzie kwitł zatrwian szerokolistny, bardzo go jestem ciekawa. Kupiłam w ubiegłym roku, ale nie zakwitł.

W Kruklandii 12:05, 26 maj 2020

Do góry
AnnaCh napisał(a)
No wow
Widziałam już na FB, ale teraz na dużym pracowym monitorze, to efekt jest wow
Ogród bardzo fajnie wygląda
Ile lat maja Twoje doorenbosy? I duże sadziłaś? Zastanawiam się ile będę musiała czekać na takie ładne już

2013 kupione

2014 przesadzone już na docelowe miejsce

takie badylki były
Ptasi gaj 12:00, 26 maj 2020

Do góry
Witam

Wczoraj u nas ładnie popadało. Przeszły 3 razy burzę ale spokojne więc trochę ziemia nasiąkła więc się cieszę tydzień bez podlewania. Specjalnie nic nie zrobiłam bo jedna chmura odeszła druga nadchodziła.

Pogoda niby ciepło, ale wietrznie + 17 stopni jedna z cieplejszych 8 stopni.
Może będzie coraz to lepiej.

Rodzynek i powojnik Anabelle

Przepiękne koloru igliwia poniższych świerków fota tego nie oddaje

Winogrona nawiązują kwiaty

Trzmieliny bardzo kwitna ma małe kwiatuszki fota w słońcu prześwietlona. Mam pod nimi bardzo dużo siewek trzeba by było po wsadzać do doniczek nie mam na to czasu. I wiąz ladnie wygląda teraz, ale jesienią takie bure liście najlepiej bym go schowała w jakiś kat.

Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 11:55, 26 maj 2020

Do góry
Z dalsza
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:55, 26 maj 2020

Do góry

Aganiu
dorastają, dogadują się

po drodze nowi członkowie
i mama...

Śliwa wiśniowa - Prunus cerasifera 'Pissardi' 11:47, 26 maj 2020

Do góry
Jedno z drzewek rozwija na sie w tym sezonie widocznie gorzej od pozostałych.
Co mogę zrobić aby je odratować??

Trawnik na glinie - podłożu gliniastym, glebie twardej, zbitej 11:26, 26 maj 2020

Do góry
Jako, że to mój pierwszy post chciałem się przywitać - Witam

Przeczytałem cały post i jak większość ludzi trawiłem tu "po szkodzie" i już wiem, że wykonawca popełnił sporo błędów. Przybliżę na szybko proces "zakładania" przez firmę:
- 30 marca glebogryzarka separacyjna, niestety miałem już nadownienie podziemne więc nie wszędzie była użyta - musiała omijac rury
-po 2 tygodniach dosypaliśmy 7 ton ziemi, wyrównywane ręcznie obciążoną paletą, posianie i zwałowanie (kolejne zdjęcie),
- coś tam zaczęło wschodzić, dużo szybciej stara trawa z chwastami (dużo wiechliny rocznej i chwastnicy )

Dorzucam aktualne zdjęcie, po 6 tygodniach. Jedno pytanie do ostatniego zdjęcia, wiem że jest dział chwastów oddzielny, który też już przeczesałem. Ale to jest chyba jednak "stara trawa"?

Wziałem, się za usuwanie mechaniczne, porobiłem niestety sporo dziur. Dużym problemem jest to, że tam gdzie nie było glebogryzarki po deszczach robi, się bardzo grząsko. Nawet przebiegający piesek wilczur robi spore szkody.

Chciałbym to teraz sam naprawić, prosiłbym o weryfikacje mojego myślenia. Kupiłem wertykulator i chciałbym to przejechać i zrobić dosypkę piaskowania (na taczkę 2 łopaty piasku + 1 normalnej ziemii). Na to posiać nowe nasiona (dokupiłem tym razem WolfGarten) i przysypać workowanym torfem.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 11:23, 26 maj 2020

Do góry
butterfly napisał(a)
Tuż przed burzą

Pamiętasz może odmianę szałwi? Piękny ma pokrój i cudny ogród!
Sezon 2017 u Hanusi 11:10, 26 maj 2020

Do góry
Zbyszku, dziękuję za pochwału moich różaneczników. Mogłabym mieć je w całym ogrodzie, ale, niestety, inne rośliny też lubię. Musi być konsensus.

Ale za to kwitnienie Rh nie kończy kolorów, za chwilę piwonie i róże, a potem jeżówki i dalie. I tak aż do chryzantem. W międzyczasie sezonowe, i tak się bawię co roku.

Ogród z rzeźbą 11:10, 26 maj 2020

Do góry
Jordan świeci, wreszcie zaczął chłopach troszkę przyrastać, do tej pory mam wrażenie, że stał w miejscu

Już za chwilkę

A taką na dzień dzisiejszy mam hakone All Gold, rośnie praktycznie w cieniu

Działka prawie w Borach Tucholskich 11:03, 26 maj 2020

Do góry
c.d.

Ogród z rzeźbą 11:01, 26 maj 2020

Do góry
Juzia napisał(a)
WIęcej, więcej fot!
Bo nie mogę się dokopać...

Ha, ha, za wiele nie mam, ale coś tam "po starej znajomości"

Stara, dobra hostowa, cały czas bez zmian

Hakone w donicach rośnie

Żurawka - Heuchera 10:58, 26 maj 2020

Do góry
żurawka krwista

Southern Comfort
Ogród z rzeźbą 10:53, 26 maj 2020

Do góry
Dominika11 napisał(a)
ależ bosko piekne zdjęcia

Dziękuję Domi

Oczywiście nie może być sesji bez postępów na postruderowej
Wiem, wiem że wszystkie prawie takie same, ale... no jakoś tak

Ogród z rzeźbą 10:47, 26 maj 2020

Do góry
mrokasia napisał(a)

No jak to, co zrobić. Posadzić . Można u mnie .

Ha, ha nie wiem czy byś chciała takiego rachitycznego wypierdka, bo on jednak częściowo suchy. Reanimacja będzie długotrwała. A u Ciebie to się kochana elegancko robi, że ho, ho.

Kukliki jeszcze raz, a co Dosadziłam tam carex montana z podziału po wykopkach, ale jeszcze jakoś nie widać.

Będą czosnki Proszę się nie zmylić tym pozornym buszem, fotka z pozycji żaby

Działka prawie w Borach Tucholskich 10:47, 26 maj 2020

Do góry
Asia u mnie też są z takim zadaniem tyle ze maja zasłaniać mój płot (zanim go wymienię

Kasia to Twój M. ma przechlapane dostaje bęcki zanim coś pomyśli i wiem dlaczego pracuje jak pszczółka przy ogrodowych cudeńkach

no dobra wiem o co chodzi
chodziło o nie

Praying Hands jesienna zdobycz

Ogród z rzeźbą 10:43, 26 maj 2020

Do góry
Kilka fotek z ostatniego weekendu wstawiam i zmykam do pracy "domowej"

Tulipany, hakone i rodergsje

Ocalony z niebytu dziadkowy lilak Palibin, trzeba go wykopać i wsadzić do donicy, niech sobie rośnie na chwałę

Nowoczesny ogród ze skarpami 10:39, 26 maj 2020

Do góry
Dla tych co pytali mnie wcześniej o nasiona traw..
M zmienił mieszankę na tę, którą od początku chciał i którą 10 lat temu siał przy firmie i jest z niej bardzo zadowolony. Dlatego już z prawej strony tarasu posiał tę mieszankę

Ogród z rzeźbą 10:33, 26 maj 2020

Do góry
Basiu coraz bardziej zaczyna mi się ta moja pomyłka podobać. A mój Satomi zmartwychwstał Byłam przekonana, że usechł będąc zadołowanym w donicy, praktycznie prawie bez podlewania w to gorące upalne ubiegłoroczne lato. Jakoś nie po drodze było mi z eksmisją suchelca, a tu niespodzianka - dwa tygodnie temu dostrzegłam na nim zielone listki. No radość, tyle że nadal nie wiem co z nim zrobić.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies