Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Mary 10:06, 23 maj 2020

Anula,
Jeżeli dobrze pamiętam to u Ciebie pierwszy raz widziałam tulipany Formosa. Czy one Ci kwitły w kolejnych latach?
Mam jakieś małe siewki przy naparstnicy Carillon. Dzięki za informacje, że ona się rozsiewa. Czy wiesz już po jakim czasie zakwitną i czy zachowają cechy?
Margerytka40 21:23, 23 maj 2020

Aniu czy Ty masz klony Esk Sunset i Brilantissimum? Coś kojarzę
Ostatnio w szkółce spodobał mi się klonik i na etykiecie miał, że B ale nie jestem do końca pewna czy to on. Spody liści miał różowe. Wstawiłam u siebie fotki.
Zana 10:06, 26 maj 2020

Kochani, tu taka dyskusja się rozbuchała, że nie czuję się na siłach ustosunkowywać do każdego posta i podsumowywać
Wracamy na tory ogrodowe

Serdecznie witam SylwięBE i Kasię, chyba pierwszy raz u mnie

Serdecznie witam DARKA, nowego męskiego (a to rzadkość!) gościa w moim wątku

Zana 10:16, 26 maj 2020

Mary napisał(a)
Anula,
Jeżeli dobrze pamiętam to u Ciebie pierwszy raz widziałam tulipany Formosa. Czy one Ci kwitły w kolejnych latach?
Mam jakieś małe siewki przy naparstnicy Carillon. Dzięki za informacje, że ona się rozsiewa. Czy wiesz już po jakim czasie zakwitną i czy zachowają cechy?

W następnym roku kwitły a w tym roku nie ma ich wcale. Zniknęły. Co do naparstnicy to nie wiem kiedy zakwitną siewki. Ja na tej rabacie robiłam taką rewolucję w ostatnich dwóch latach, że nawet nie wiem, które z nich to siewki, które oryginalne, które z dzielenia orygianlnych. Martwi mnie trochę, że w tym roku siewek nie widzę, a specjalnie zostawiłam zaschnięte kwiatostany. Może jeszcze trzeba poczekać.

Nowy dereń zza węgła

Zana 10:21, 26 maj 2020

Margerytka40 napisał(a)
Aniu czy Ty masz klony Esk Sunset i Brilantissimum? Coś kojarzę
Ostatnio w szkółce spodobał mi się klonik i na etykiecie miał, że B ale nie jestem do końca pewna czy to on. Spody liści miał różowe. Wstawiłam u siebie fotki.

Asiu, mam obydwa.

Brilantissimum

Wiosną ładnie świeci, potem robi się bardziej zielony.

A Esk Sunset jakiś w tym roku jak nie on. Powinien wpadać bardziej w róż/pomarańcz, a jakiś taki bladawy jest

Basia_KRK 10:24, 26 maj 2020

Nowy dereń - ślicznie rozświetla, może nie będzie to taki zły zakup Mój Satomi nadal ma zielone kwiatki.. czekam aż się wybarwi na różowo i tym samym potwierdzi, że jest Satomi
Zana 10:33, 26 maj 2020

Basiu coraz bardziej zaczyna mi się ta moja pomyłka podobać. A mój Satomi zmartwychwstał Byłam przekonana, że usechł będąc zadołowanym w donicy, praktycznie prawie bez podlewania w to gorące upalne ubiegłoroczne lato. Jakoś nie po drodze było mi z eksmisją suchelca, a tu niespodzianka - dwa tygodnie temu dostrzegłam na nim zielone listki. No radość, tyle że nadal nie wiem co z nim zrobić.

mrokasia 10:41, 26 maj 2020

Zana napisał(a)
Basiu coraz bardziej zaczyna mi się ta moja pomyłka podobać. A mój Satomi zmartwychwstał Byłam przekonana, że usechł będąc zadołowanym w donicy, praktycznie prawie bez podlewania w to gorące upalne ubiegłoroczne lato. Jakoś nie po drodze było mi z eksmisją suchelca, a tu niespodzianka - dwa tygodnie temu dostrzegłam na nim zielone listki. No radość, tyle że nadal nie wiem co z nim zrobić.

No jak to, co zrobić. Posadzić . Można u mnie .
Zana 10:43, 26 maj 2020

Kilka fotek z ostatniego weekendu wstawiam i zmykam do pracy "domowej"

Tulipany, hakone i rodergsje

Ocalony z niebytu dziadkowy lilak Palibin, trzeba go wykopać i wsadzić do donicy, niech sobie rośnie na chwałę

Dominika11 10:45, 26 maj 2020

ależ bosko piekne zdjęcia