Kup z tych 3 ostatnich. Jednak wiedz, że długo wschodzą te mieszanki, bądź cierpliwa, a tak na dodatek to będziesz i tak miała wszystkie możliwe kłopoty z trawnikami jakie tylko występują, poczytać wystarczy watki o trawnikach.
Szyszki to produkt naturalny i muszą oddać naturze to, co zużyły przy powstaniu. Dlatego naturalną rzeczą jest ich rozkład na czynniki pierwsze. Szyszki należą do bardzo atrakcyjnych ściółek jeśli chodzi o ich wygląd, jednak nie izolują gleby tak dobrze, jak drobnoziarniste, inne ściółki.
Oki, biorę do serca, okrąglaków nie ruszę bo to rzecz sentymentalna ale juz chyba wiem co do ścieżki. Danuś dzwoniłam do pana układacza, będzie za m-c do półtorej (czyli zgodnie z doświadczeniem życiowym może być za 2 m-ce ). Będę Cie informować, tak byś mogła sobie płyty odebrać
Przed obsadzeniem skarpy trzeba było właściwie ją umocnić specjalną siatką. Teraz skoro przerosła, nic już nie rób. Niech tak będzie bo wszystko się ponadrywa.
Przeniosłam wątek do działu Nasze ogrody, bo umieściłaś w sprawach technicznych. W tym przypadku tylko ja dotarłam Dlatego umieściłam we właściwym dziale.
Zamówiłem nawóz do trawników florovit.
Zrobię nawożenie po drugim koszeniu.
A co z dosiewem trawy w w puste miejsca?
Jutro przyjdzie mi kultywator i chce spulchnić ziemię w miejscach gdzie nie ma trawy i posiać ręcznie trawę.
Tylko wtedy nie będę mógł zrobić koszenia, żeby nie zniszczyć wschodzącej trawy.