Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Trawnik » Kłopoty - problemy z trawnikiem

Kłopoty - problemy z trawnikiem

Jaren34 18:55, 14 cze 2017

Witam.dzisiaj fachowcy podeptali mi trawnik ,darnń jest dosc wysoka koszona 5 dni temu ,czy wstanie wzejdzie jestem.przerażony szerze mowiac bo duzo pracy mnie kosztowalo doprowadzenie go przyzwoitego stanu.
mixer99 18:57, 14 cze 2017

Witam, pojawiły sie u mnie takie plamy na trawniku. Systematycznie nawożę trawnik Yara Mila Complex. Zdjęcia sa zrobione zaraz po skoszeniu trawnika. PROSZE O POMOC !

marcin_gryfow 19:15, 14 cze 2017

Mixer99, są to przesuszenie. Teraz będzie ciężko "wyprostować" prawdopodobnie pojawiła się hydrofobia. Spróbuj zasilić azotem (delikatnie) i częściej lej wodę.
marcin544 19:28, 14 cze 2017

U mnie to samo schyl sie i przyjzyj sie trawie bo ja wnioskuje ze to tylko zycica wyglada jak by koncowki byly suche reszta zieloniutka
Gardenarium 23:22, 14 cze 2017

mixer99 napisał(a)
Witam, pojawiły sie u mnie takie plamy na trawniku. Systematycznie nawożę trawnik Yara Mila Complex. Zdjęcia sa zrobione zaraz po skoszeniu trawnika. PROSZE O POMOC !

Lej wodę.

Instagram Ogrodowiska
maddd 19:29, 16 cze 2017

marcin_gryfow napisał(a)
Mixer99, są to przesuszenie. Teraz będzie ciężko "wyprostować" prawdopodobnie pojawiła się hydrofobia. Spróbuj zasilić azotem (delikatnie) i częściej lej wodę.

Witam wszystkich!
Jestem tu nowa. Też mam problem z trawnikiem Czy mógłby ktoś nam pomóc? Trawa jest z rolki, w tamtym roku ją rozwinęliśmy, bardzo ładnie się przyjęła, w cały ubiegły sezon wyglądała pięknie. A tej wiosny jak na złość, pojawiły się jakieś żółte, suche paski... Załączam zdjęcia, może ktoś nam podpowie, co zrobić, żeby trawa znów zaczęła "wyglądać"? Dodam, że codziennie ją podlewamy, kilka tygodni temu ją też nawoziliśmy. Bardzo proszę o pomoc

golden2912 21:15, 16 cze 2017

Witam

To mój nowy trawnik po tygodniu pojawiło się więcej żółtych miejsc i trawa jakby nie chciała rosnąć. Kupic jakiś nawóz czy zaszkodzi to bardziej?

pawel88 08:39, 17 cze 2017

marcin544 napisał(a)

U mnie to samo schyl sie i przyjzyj sie trawie bo ja wnioskuje ze to tylko zycica wyglada jak by koncowki byly suche reszta zieloniutka

Marcin, no właśnie nie do końca same końcówki, proszę spójrz na zdjęcie, całe łodygi suche, twarde

teraz jeśli chodzi o rozwiązanie problemu, widzę że jest troszkę lepiej, dałem nawóz i trawa ruszyła, nabrała kolorów, rośnie szybko, czekam na dalsze efekty. Na 90% jestem pewny że brakowało nawozu ale tutaj mam pytanko ponieważ chłop ze sklepu mi mówi że nie wolno często, 3 razy na sezon i trawa będzie jak na Wembley, za to sąsiad nawozi co 3 tygodnie trawę (Florovit). Ja nawoziłem juz 3 razy (kwiecień, maj, czerwiec) i widzę że po każdym nawożeniu trawka przez 2 tyg jest piękna a potem coraz gorzej. To nawozić jak sąsiad? Nie zniszczę trawy (nadmiar nawozu)? Tak krótko działają te nawozy? Czy Hydrocomplex jest OK tak jak piszecie? Bo ja cały czas daję Biopon.

Maniek 13:00, 18 cze 2017

Witam wszystkich. Mam problem z trawnikiem, zaczęły pojawiać się czerwone plamy. Proszę o pomoc jak sobie z tym poradzić..img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/143/1437670/original.JPG[/img]
Jaren34 19:13, 18 cze 2017

Cos nie dobrego stalo sie z moim trawnikiem, a byl ladny zielony,proszę o pomoc.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies