Witam.dzisiaj fachowcy podeptali mi trawnik ,darnń jest dosc wysoka koszona 5 dni temu ,czy wstanie wzejdzie jestem.przerażony szerze mowiac bo duzo pracy mnie kosztowalo doprowadzenie go przyzwoitego stanu.
Witam, pojawiły sie u mnie takie plamy na trawniku. Systematycznie nawożę trawnik Yara Mila Complex. Zdjęcia sa zrobione zaraz po skoszeniu trawnika. PROSZE O POMOC !
Mixer99, są to przesuszenie. Teraz będzie ciężko "wyprostować" prawdopodobnie pojawiła się hydrofobia. Spróbuj zasilić azotem (delikatnie) i częściej lej wodę.
Witam wszystkich!
Jestem tu nowa. Też mam problem z trawnikiem Czy mógłby ktoś nam pomóc? Trawa jest z rolki, w tamtym roku ją rozwinęliśmy, bardzo ładnie się przyjęła, w cały ubiegły sezon wyglądała pięknie. A tej wiosny jak na złość, pojawiły się jakieś żółte, suche paski... Załączam zdjęcia, może ktoś nam podpowie, co zrobić, żeby trawa znów zaczęła "wyglądać"? Dodam, że codziennie ją podlewamy, kilka tygodni temu ją też nawoziliśmy. Bardzo proszę o pomoc
Marcin, no właśnie nie do końca same końcówki, proszę spójrz na zdjęcie, całe łodygi suche, twarde
teraz jeśli chodzi o rozwiązanie problemu, widzę że jest troszkę lepiej, dałem nawóz i trawa ruszyła, nabrała kolorów, rośnie szybko, czekam na dalsze efekty. Na 90% jestem pewny że brakowało nawozu ale tutaj mam pytanko ponieważ chłop ze sklepu mi mówi że nie wolno często, 3 razy na sezon i trawa będzie jak na Wembley, za to sąsiad nawozi co 3 tygodnie trawę (Florovit). Ja nawoziłem juz 3 razy (kwiecień, maj, czerwiec) i widzę że po każdym nawożeniu trawka przez 2 tyg jest piękna a potem coraz gorzej. To nawozić jak sąsiad? Nie zniszczę trawy (nadmiar nawozu)? Tak krótko działają te nawozy? Czy Hydrocomplex jest OK tak jak piszecie? Bo ja cały czas daję Biopon.
Witam wszystkich. Mam problem z trawnikiem, zaczęły pojawiać się czerwone plamy. Proszę o pomoc jak sobie z tym poradzić..img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/143/1437670/original.JPG[/img]