Przedstawiam Wam owoc mojego wolnego czasu, a głównie wolnego czasu mojego męża - duży hotel dla owadów pożytecznych z zielonym daszkiem. Trochę się napracowaliśmy .
Rozchodniki jeszcze się nie rozrosły, są prześwity. Jestem ciekawa ile odmian przetrzyma te warunki.
Kasia - kojarzysz odmianę? Ładna jest, nawet bardzo
Tę pęcherznicę też mam od jesieni. Kolor teraz na wiosnę i na jesieni ma obłędny.
Uśmiałam się z tetrisów. Ostatnio 10 cm przesunęłam cis i pytam się męża czy teraz lepiej na co on - przecież tak samo jest. Chłopa się pytać... ciekawa jestem jak zareaguje na wysadzenie 6 tujek za płot bo będzie musiał mi w tym pomóc... oj będzie gadania, będzie.
Jestem nowym forumowiczem, a trafiłem tu, bo niedawno wysiałem nasiona trawy, ok. miesiąc temu i pojawili się już nieproszeni goście.
Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji chwastu - czy jest to niestety nieszczęsna chwastnica?
Ledwo żyję ale coraz lepiej to chyba wygląda. Dziś w przerwach między opadami równam, równam.. i końca nie widać. Dobrze, że od czasu do czasu popaduje to robię sobie przerwę bo chyba już bym ducha wyzionęła
Idę powąchać swoje. Długości kwitnienia w tym roku pogoda sprzyja. chyba, że ulewy przyjdą i będzie koniec.
Nie Aneczko nie malowałam to naprawde ropuszki. A swoją drogą to super, że tak żabki inaczej, ropuszki inaczej, a traszki to już całkiem co innego. Tylko jak się wykluje to wszystko tak samo wygląda.
Natomiast w tym miejscu trawa ma miesiąc od wysłania,z bliska pojedynczych kiełków jest bardzo dużo ale nie wiele się z nimi dzieje,są ale nie idą w górę.
Witam mam problem z trawnikiem,trawa safari najlepsze trawy z iławy, wymiana dwa miesiące temu,wygląda tak jak na zdjęciu, ziemia była nawieziona, przesiana. Trawa regularnie podlewana. Pytanie co poszło nie tak? Czy kiepskie nasiona czy popełniłem gdzieś błąd? Co robić? Przekonać i siać od nowa? Z góry dziękuję za pomoc.
U mnie podobna sytuacja co u Kasi - kwiaty oscylują między różem, a fioletem. Co nie znaczy, że nie da się uzyskać koloru niebieskiego, ale trzeba mocniej "przyładować" glinem