Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Niby ogródek pszczółki Majki

Niby ogródek pszczółki Majki

SylwiaBe 09:46, 24 cze 2020

Ivo napisał(a)
Widać jak rośnie

A poziomki to fajna sprawa, nie mają przyrostów i długo dają owoce.

Oj tak, powiem Ci, że ja chyba wolę smak poziomek niż truskawek moja młoda zresztą codziennie obskakuje krzaczki, w sumie to dla niej zrobiłam warzywnik, wcześniej o tym nie myślałam za bardzo, a teraz sobie nie wyobrażam nie mieć własnych warzyw, truskawek czy poziomek
SylwiaBe 09:49, 24 cze 2020

BasiaLT napisał(a)
Jak ja Wam zazdroszczę tego deszczu. U mnie cały czas słońce i znowu sucho.

Nie wiem już co gorsze - i tak źle i tak źle. U mnie miało być pogodnie dziś a pada. Całą noc z resztą padało. Wczoraj to przez chwilę przestało i poszliśmy na krótki, ale to bardzo krótki i szybki spacer
SylwiaBe 13:22, 24 cze 2020

Marysiu, reszta żurawek trzyma się mocno, czyli korzenie są, jeszcze będę obserwować.
SylwiaBe 13:29, 24 cze 2020

A ponieważ chwilowo nie pada, wzięłam młodą na dwór i pielę dalej. Posadziłam też stipy od Basi - jeszcze raz dziękuję

I teraz proszę o pomoc:
Co tu dalej zrobić?
pomysł taki, żeby wsadzić z prawej jeszcze 1 berberysa Chiquita, pomiędzy stipy, a już dalej w lewo wsadzić 5-ty egzemplarz prosa "Heavy Metal", a przed nimi dokupić jeszcze żółte miniaturowe berberysy.
Z lewej jak widać brakuje tujek, bo to początek tego miejsca gdzie były świerki i tu muszę dokupić Szmaragdy
SylwiaBe 17:04, 24 cze 2020

O tutaj widać tę część do aranżacji po wykopanych świerkach, na razie są tu aksamitki i maciejki,, posiane przez córę, więc muszą zostać
Mariposa 08:32, 25 cze 2020

Pomidorki masz już bardzo "zaawansowane", u mnie dopiero pierwsze koktajlowe się pokazały, ale maluśkie jeszcze.
Tego deszczu jest tak dużo, że boję się o pomidorki i truskawki, ale cóż, też nie mam szklarni.
Te żółte berberyski bym powtórzyła, razem z prosem, tak po 5 sztuk, miejsca masz tu sporo.
SylwiaBe 11:25, 25 cze 2020

Na pewno dosadzę berberysy i proso, bo zaczęłam a nie dokończyłam. A dalej aż do hortensji mam już taki plan:
3 krzewuszki na pniu (lub palibiny), w nogach żółte tawuły japońskie, obok nich tuje Danica i trawki (molinie lub seslerie).
A to plan:

Oczywiście tłem będą dalej pociągnięte tuje Szmaragd.
Ivo 14:38, 25 cze 2020

i jest rysunek - jaki piękny!!!!!!!!!

sylwia_slomc... 14:41, 25 cze 2020

Za wąska ta rabata by się tam zmieściły tuje i pozostałe nasadzenia
SylwiaBe 14:44, 25 cze 2020

Sylwia za wąska? Ma 1,7m szerokości. Będą tylko 2 rządki, więc nie wiem, dlaczego za wąska?