Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Ogrodnik mimo woli 11:15, 01 sie 2012

Do góry
Ja bym także prosiła o jeżówki białe i różowe i mogę wziąć też dla Tess
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 11:08, 01 sie 2012

Do góry
Gra świateł w Twoim ogrodzie mnie nieustająco zachwyca, Wandziu.
Piękne hortensje
I ściezki masz piekne, teraz mi się przypomniało, że je już podziwiałam, tylko prosiaczek ze mne, nie pochwaliłam

Miłego dnia, Wandziu
Zielony galimatias 10:54, 01 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
No byłam.. cofnęłam się do 20 strony wstecz i nie znalazłam pytań Ale widzę, że podobają nam się te same rośliny Dopisuję do mojej listy ostrokrzew karbowanolistny golden gem, bo zapomniałam o nim
https://www.ogrodowisko.pl/watek/112-ilex-crenata-golden-gem-ostrokrzew-odm-zolta

Tess, którą część ogrodu teraz urządzasz?...

O, to był chwyt poniżej pasa... Myślę o wszystkich, nie urządzam żadnej...

a pytań tam jest mnóstwo, tylko w gąszczu poginęły Muszę to wszystko jakoś usesystematyzować (jest takie słowo? ).

Ten ostrokrzew piękny, ale drogi skubany jest, a chyba gęsto go trzeba na obwódkę dać.
Zielony galimatias 10:20, 01 sie 2012

Do góry
No byłam.. cofnęłam się do 20 strony wstecz i nie znalazłam pytań Ale widzę, że podobają nam się te same rośliny Dopisuję do mojej listy ostrokrzew karbowanolistny golden gem, bo zapomniałam o nim
https://www.ogrodowisko.pl/watek/112-ilex-crenata-golden-gem-ostrokrzew-odm-zolta

Tess, którą część ogrodu teraz urządzasz?...
Zielony galimatias 10:11, 01 sie 2012

Do góry
Tess, ... a który zakątek chciałabyś zmienić? Idę zobaczyć!
Zielony galimatias 10:08, 01 sie 2012

Do góry
No wiem, że inspiracja dla Twojego ogrodu super
I cieszę się, że umiem komuś doradzić, i złoszczę jednocześnie, bo u siebie się miotam
Nijak u siebie nie widzę, jak powinno być
Zielony galimatias 10:00, 01 sie 2012

Do góry
Tessi, wrzucaj O ten zakątek mi chodziło! aż się prosi, żeby zrobić, tym bardziej, że mam kalinki i ogrodzenie będzie z pęchrzenicy żółtolistnej Luteus, to Diabolo jakoś mi pasuje do całości!
Muszę tylko wybrać jakieś fajne miejsce
Ale inspiracja super!!!!! Dziękuję Tess
Moje żurawki to Purple palace - absolutnie bordowe, jak buraki... No ale są, więc je będę upychać
Ogród Danuszy - odsłona 2 09:51, 01 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Tess miło że wdepnęłaś ogółem mam 4 stawy przy samym domu 2 , drzew mam najwięcej w całej wsi , niestety zwyczaj wycinania(często zima bo do pieca nic nie ma) panuje nagminnie a nasadzeń brak choc gmina daje co roku to ludziom sie nie chce .Ja co roku sadze sporo drzew po 200-300 sztuk i w ten sposób mam spory las i grzyby i ptaki i cień
zimorodka złapała akurat córcia zdążyła go uchwycić ale ptaków jest mnóstwo i śpiewaja od szarego świtu,cudowna chwila gdy jeszcze dnia nie widac i po kolei właczaja sie kolejne głosy ptaszyn .Zdaża mi sie juz nie spac 3-4 rano i słysze jak się budzą, do tego kląskanie i pluskanie ryb w stawach rechot żab...
pozdrawiam

Danusiu, ja już nie raz u Ciebie byłam, tylko śladu nie zostawiałam
Wiem, że stawów masz więcej, niż jeden, choć nie wiedziałam że aż cztery
Zazdroszę Ci tych ptaków, wiem, jak pieknie las rozbrzmiewa wczesnym rankiem, zdarzało mi się je słyszeć, a najpiękniej śpiewały w Borach Tucholskich

Miłego dnia, Danusiu

no ja mam "swoje bory tucholskie"
Ogrodnik mimo woli 09:50, 01 sie 2012

Do góry
Aniu, daj mi trochę tych jeżówek.
Będzie pewnie ktoś z Warszawy i okolic, to się zlituje i przywiezie w okolice W-wy.
Lecę sprawdzić, kto się wybiera do Ciebie
Nawożenie, zasilanie trawnika 09:43, 01 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nadaje się też do nawożenia innych roślin nie tylko trawnika.

Dubelek mi się przytrafił
To może zapytam - a pod iglaki też? i pod bukszpany?
Nawożenie, zasilanie trawnika 09:43, 01 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nadaje się też do nawożenia innych roślin nie tylko trawnika.

O, a ja się zastanawiałam, kiedy ja ten mój przeogromny wór hydrokomlexu zużyję do trawnika
A on pod wszystko może być!
Tak to jest, jak się nie czyta tego, co na opakowaniu napisane

Dziękuję, Danusiu
Zielony galimatias 09:33, 01 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
A u Justynki mówisz o tym zestawieniu z hortensjami czy z pęcherznicą?... Bo powiem Ci, że pęcherznica i anabelki (chyba) wyglądają super! Mam kalinę 2 sztuki, mogłabym to jakoś połączyć

Sorry, nie chciałam samego zdjęcia kopiować, bo dużo z tym zachodu a i nie wiedziałam, czy akceptujesz, by Ci do ogródka kamyki obce wrzucać

Tak, właśnie o ten zakątek pęcherznicy z kaliną i żurawką, bo pamiętałam, że masz pęcherznicę
O, to:

A ta Twoja żurawka to bardzo bordowa jest? Bo ta u Justi to taka zielono bordowa Purplecośtam

Cudnie szczere to dzięcię
Ogród Danuszy - odsłona 2 08:48, 01 sie 2012

Do góry
Danusza napisał(a)
Tess miło że wdepnęłaś ogółem mam 4 stawy przy samym domu 2 , drzew mam najwięcej w całej wsi , niestety zwyczaj wycinania(często zima bo do pieca nic nie ma) panuje nagminnie a nasadzeń brak choc gmina daje co roku to ludziom sie nie chce .Ja co roku sadze sporo drzew po 200-300 sztuk i w ten sposób mam spory las i grzyby i ptaki i cień
zimorodka złapała akurat córcia zdążyła go uchwycić ale ptaków jest mnóstwo i śpiewaja od szarego świtu,cudowna chwila gdy jeszcze dnia nie widac i po kolei właczaja sie kolejne głosy ptaszyn .Zdaża mi sie juz nie spac 3-4 rano i słysze jak się budzą, do tego kląskanie i pluskanie ryb w stawach rechot żab...
pozdrawiam

Danusiu, ja już nie raz u Ciebie byłam, tylko śladu nie zostawiałam
Wiem, że stawów masz więcej, niż jeden, choć nie wiedziałam że aż cztery
Zazdroszę Ci tych ptaków, wiem, jak pieknie las rozbrzmiewa wczesnym rankiem, zdarzało mi się je słyszeć, a najpiękniej śpiewały w Borach Tucholskich

Miłego dnia, Danusiu
Raczkujący ogród Iwony 23:59, 31 lip 2012

Do góry
isia33 napisał(a)
Tess, dzięki. W prostych rabatach jestem zakochana, zainspirowała mnie Justi. Trawnik dostaławał saletrę amonową.

Dostawał? Czyli kilka razy w sezonie?

W Gąszczu u Tess 22:46, 31 lip 2012

Do góry
seliza napisał(a)
Teresko, cudne te Twoje iglaki - ileż ja bym dała za takie okazy u mnie..Ach, pomarzyć tylko mogę...

Seliza, dziękuję Marzenia się spełniają
Jeśli teraz posadzisz, za dwadzieścia lat będziesz takie miała
Ogródek Hanusi po zimie 22:30, 31 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Weroniko, nic teraz nie napiszę, bo mi słów zabrakło

mnie też!
Haniu, miłego odpoczynku

wow, aż usiadlam (bo zaglądam z doskoku)!! Piękny portret -toż to nasza Hania jak żywa
Mój kawałek raju II 21:49, 31 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Tesia, w noc przed tornadem było tak zimno,że listki i pąki wszystkie zrobiły się bordowe i potem uschły , niżej tylko jeden pęczek został i teraz kwitnie, już myślałam,że ją straciłam jak Josephine

No coś podobnego To znaczy, cieszę się wraz Tobą, że przeżyła, ale żeby tak przez jedną noc tak roślina zmarniała?

mam zdjęcie, bo jej zrobiłam, tak po nocy wyglądała listki bordowe się zrobiły pączki poszły do dołu a po 2 dniach uschły chyba było 8st., wtedy w nocy i wietrzysko
W Gąszczu u Tess 21:39, 31 lip 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
no i tam piszą , że słońce albo lekki cień. A brunnera zdecydowanie cień. ALe może faktycznie jakoś się dogadają

A tu piszą, że brunnera najlepiej rośnie na stanowisku lekko zacienionym.

http://rosliny.wymarzonyogrod.pl/baza-roslin/byliny/brunnera-wielkolistna,5_126/

Co oznacza, że lekki cień lubię obie roślinki

No to chyba się u Irenki spotkały w dobrym miejscu
Pomysły na wejście do ogródka-przedogródek 20:57, 31 lip 2012

Do góry
Ewcia88 napisał(a)
Jedną mam

Jedną masz?
No masz
W Gąszczu u Tess 20:50, 31 lip 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)

wklejam inspirację z ogrodu Irenki:

białe irysy i brunnera

Przecudne, prawda????

Też mnie urzekły... Irenka ma dobry gust! Wypatrzyłam też śliczne szpadki z kuleczkami...

A wyprawy zazdroszczę.. Nie ma nic lepszego jak chłód wody na taki skwar..

No ale jak to rośnie razem? Z mojej mikrej wiedzy wynika, że irysy lubią słońce, a brunnera wręcz przeciwnie! Irenka jakoś je ubłagała czy urok rzuciła? Napiszcie proszę, bo kompozycja bardzo widowiskowa

No, chyba mam odpowiedź
http://www.swiatkwiatow.pl/irys-irysy--kosaciec-id576.html
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies