Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

agata_chrosc... 21:59, 01 sie 2012

ALe piękne rabaty! Hortensje wielkie! Ile one mają lat? I rabata wiejska bardzo swojska i bezpretensjonalna! Nie wszystko musi być takie nowoczesne Akurat z tym murem bardzo to fajnie wygląda i zastanów się trzy razy zanim zaczniesz tam pakować kule na pniu!
Gardenarium 22:05, 01 sie 2012

Hortensje wielkie, cudnie Kasiu na rabatach, a powoja rwij ile się da.

Instagram Ogrodowiska
Tess 00:35, 02 sie 2012

KasiaWB napisał(a)

Bo ono dziś trochę nieteges Zaznaczenia wątków poznikały...

a hortensje piękne a tę budleję tu zostawisz, czy przesadzisz?
To miniaturowa, prawda? Jest na mojej liście chciejstw, już zamówiłam

Miłego popołudnia Kasiu

witaj Tess miło mi Ciebie gościć, choć u mnie skromniutko

przesadzę raczej tą zagłuszoną hortensję, a budleja zostanie przy Anabelkach i drugiej hortensji Grandiflora bo w zasadzie podoba mi się połączenie hortensji z budlejami i taki był zamysł a wyszło nieoczekiwanie, bo budleja wymarzła zimą i ścięłam ją do ziemi i wyrósł wielki krzak. Ta budleja to napewno nie miniaturka , nazwy w tej chwili nie pamiętam, ale przy okazji sprawdzę i napiszę.
Serdecznie pozdrawiam

Hmmm.... Czy ja dobrze myślę, że Twoje powitanie oznacza, że ja się tu nigdy jeszcze nie wpisałam?
A teraz wpisując się, się nie przywitałam

Kasiu, nie wiem, jak to się stąło tyle razy tu już byłam, znam ten ogród, zachwycałam się nie raz
Byłam więc przekonana, że już się witałam.
Wybaczysz mi, prawda? Wybacz...
zbigniew_gazda 07:20, 02 sie 2012

Cześć Kasiu . Hortensje z ogromnymi kwiatami . Ale bardzo ładnie Ci rośnie Morning . Pozdrawiam i dziękuje za odwiedzinki. Wnusia już w domciu .
Moniika 07:21, 02 sie 2012

KasiaWB napisał(a)

i konwalie pachną

Kasiu odgrzebałam tę piękna fotkę u Ciebie !! Jak ja uwielbiam wiosnę !!! Tak krótko trwa... i zapowiada lato A teraz, teraz to juz jarzębiny kwitną i strasznie nie chceę zimy!!
KONWALIE to jest to!!
Też mam u siebie skoro, bardzo łatwo się u mnie same rozmnożyły tworząc już dośc duże poletko a tylko jedną kiedyż kupiłam
Pozdrawiam Cię serdecznie M
anieszka 09:06, 02 sie 2012

Horti przecudne - sadziłaś je pojedynczo, czy po kilka sztuk w jednym dołku???
A może podsadz Ilexem??
Ja moje kulki ciacham na wyczucie - od góry w dół
TheMagda 09:16, 02 sie 2012

Kasiu bardzo brakowało i Ciebie i Twojego ogrodu. Szczerze mówiąc na zamieszczonych rabatkach nie widać cienia zaniedbania, ba rabatki wyglądają kwitnąco!!!
Brawo
anieszka 18:37, 02 sie 2012

A ja się pocieszam, że nie tylko ja mam chwaściory na rabatach A co tylko ja mam kicać i wyrywać A tak poważnie to u mnie problem jest w tym ,że na razie obsadzam po kolei miejsca w ogrodzie i jeszcze dużo mam nie obsadzone i tam chwasty mają jak w raju, bo i kory NIET
paola1a 19:03, 02 sie 2012

KasiaWB napisał(a)

Witaj Kasiu
Natknęłam się dziś na Twój ogród i jestem pod wrażeniem tego, jak pięknie wygląda po tak krótkim czasie. Najbardziej zainteresowała mnie jednak rabatka powyżej bo właśnie tworzę coś na ten wzór. Mam rząd modrzewi a przed nimi bukszpany, między nimi po bokach dwie limelight ale chce dosadzić jeszcze kilka żeby wyszedł szpaler. Jeśli możesz napisz mi jak gęsto sadziłąś swoje, bo nie chciałabym przedobrzyć
tengel27 19:07, 02 sie 2012

KasiaWB napisał(a)

Świetne zdjęcie I nawet pająk się załapał

A rabatka pod murem nie wygląda źle, kosmosy są fajnymi kwiatkami