Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 09:41, 06 lis 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Lindsay, buksy od pana kulkowego spod Zielonej Góry, on nie wysyła, dla mnie zrobił wyjątek (podobno) bo go molestowałam pół roku, no i wcześniej kulki od niego kupowałyśmy z dziewczynami.. Na ten rok raczej już nie kopią, chyba żebyś tam pojechała.. mogę Ci dać namiar mailowy, ale nie wiem czy wyszarpiesz...

Prezenty lubię jak najszybciej mieć z głowy, w grudniu omijam sklepy szerokim łukiem bo to co tam się dzieje przechodzi ludzkie pojęcie... najchętniej bym wyjechała daleko na ten okres, ale Młoda bardzo lubi, pojedziemy do Dziadków, choinka, przebieranki za Mikołaja, te sprawy A kurczę moja Sri Lanka jest akurat 14.12-29.12 i gdybym nie miała biletów i zarezerwowanego wsszystkiego na ferie, to bardzo mocno bym się zastanawiała nad zmianą planów.. ech

Dzięki Karolina - zbieram sprawdzone namiary, ale zakupy to juz wiosną.
My w święta jeździmy od jednych rodziców do drugich i powiem szczerze, że najchętniej spędziłabym ten czas w jakimś fajnym egzotycznym miejscu, ale jak na razie nie wyobrażam sobie, żeby zawieść oczekiwania rodziny, że się nie pojawimy.
Na Łowieckiej 09:32, 06 lis 2015

Do góry
Popiołu nie mam bo ogrzewanie na prąd, ale pozostałe rzeczy lądują w kompoście tak jak u Was.
Mam pierwszy rok kompost ze swoich zasobów i wszystko fajnie, tylko trzeba go mocno prześwietlić zanim się sypnie na rabaty - larwy jakichś chrzcząszczy, pędraków chyba lubią w nim stacjonować bo tam ciepło, kilka już znalazłam takich gigantów, fee...
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 09:13, 06 lis 2015

Do góry
Doła tu dostanę, prezenty gwiazdkowe? - ja jeszcze nawet nie chcę myśleć o świętach!
Poślij info na prive gdzie i za ile kupowałaś buksy, o ile oczywiście zadowolona jesteś z tego zakupu.
Od nowa ... na przekór wszystkim 22:31, 05 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Zapowiada się super, jutro fotki wrzuć, ale i z tego zdjęcia widać, że pieknotki!

posadzę i cyknę
Od nowa ... na przekór wszystkim 22:24, 05 lis 2015

Do góry
Zapowiada się super, jutro fotki wrzuć, ale i z tego zdjęcia widać, że pieknotki!
Tu ma być ogród :) 16:38, 05 lis 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)
Edyta, wszyscy podziwiają, więc ja także coś napiszę. Że ładnie to już wiesz. A ja podziwiam rozwagę w sadzeniu i utrzymywaniu odstępów, bo sama mam z tym kłopot. Będzie Ci ładnie wszystko rosło

Tfu, tfu, żebyś Kasiu miała rację
Jeśli chodzi o te odstępy to już się zdążyłam nauczyć na własnej skórze, bo też się już naprzesadzałam w swojej krótkiej ogrodniczej karierze.
Tu ma być ogród :) 16:30, 05 lis 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Stożki kupione Miał przywieźć różnej wielkości, ale największy miał 85 cm. Chciałam dwa różne, ostatecznie są takie same, bo nie było z czego wybierać. Miały być po 140 zł, a były po 110 zł. Jakby się nie przyznał, że przyszły tańsze, to po 140 tez bym wzięła

Raz jeszcze dzięki za namiar

Nie ma za co Danusiu, widzę że, jesteś zadowolona i to najważniejsze, a ja się cieszę, że mogłam pomóc
Pokaż fotki jak posadzisz.
A przy okazji poproszę o namiar na bukszpaniki, wiosną może się przydać, bo pewnie jakąś obwódkę będę musiała zrobić.
Tu ma być ogród :) 16:28, 05 lis 2015

Do góry
wodzyn napisał(a)
Ale u ciebie spokój... aż niewiarygodne.
Nie wiem czy już pisałam, ale drzewa mnie zachwyciły i jak mogłaś im zrobić taką anty reklamę pisząc, że mają chude patyczki... Przepiękne są.

W ogródku nie ma co pokazywać, bo mróz ściął większość roślin, z dekoracjami, wiankami itp. jestem na bakier, jeśli już coś popełnię to będzie wydarzenie, a klubokawiarni nigdy u mnie nie było, także wątek wyhamował, ale miło, że wpadłaś
Ja częściej bywam teraz u innych, niż u siebie, bo nadal jest ciekawie na forum.

Drzewa niby okazałe, ale na dużej przestrzeni jakby mniejsze się robią, no ale na antyreklamę na pewno nie zasługują, także biję się po łapach w ramach kary
Ogródek Iwony 12:46, 05 lis 2015

Do góry
i mi też jeszcze trochę zostało - ale powinno już szybko polecieć.
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:40, 05 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ja na razie te co u mnie spadły zbieram i wrzucam na pryzmę z kompostem.
A Ty też tak z tymi liśćmi postępujesz?

Dopiero w tym roku podczytałam, że dziewczyny tak robią i właśnie u reni przed chwilą widziałam cudny kompost z liści https://www.ogrodowisko.pl/watek/4872-buszujac-w-zbozu-i-kukurydzy?page=253 samo złoto
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:28, 05 lis 2015

Do góry
iwka napisał(a)

bardzo Ci dziękuję u siebie to mam tylko liście od sąsiada właśnie i z winobluszczu, ale to malutko. Workami z pracy przywożę liście brzozowe

Na kawkę zapraszam ja u Ciebie też czasami buszuję po cichu

Ja na razie te co u mnie spadły zbieram i wrzucam na pryzmę z kompostem.
A Ty też tak z tymi liśćmi postępujesz?

Dzięki za info na prive
Mały ogród Kasi 12:24, 05 lis 2015

Do góry
Tabliczki super.
A na tej fotce co Ivo przywołała to widać kwiaty żurawki, tak? A trawka to jaka to?
Życie w wiejskim ogrodzie 11:48, 05 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
jesteś królem dekoracji

oj, tak tak
Dobrze powiedziane
Od nowa ... na przekór wszystkim 10:53, 05 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Asia na pewno wyczaruje fajną rabatę, a przy okazji obserwatorzy skorzystają bo dużo tam można się dowiedzieć o różnych roślinach.

Iwka, a stożki i kule cisowe mają tam skąd swoje cisy bierzesz?
Na wiosnę będę potrzebować.

Ja u niej wsiąkłam i śledzę namiętnie na bieżąco może coś w końcu załapię bo jak na razie to u mnie w tej kwestii cieeenko

Powiem szczerze, że nie wiem, bo interesowałam sie tylko takimi na żywopłot
Od nowa ... na przekór wszystkim 09:31, 05 lis 2015

Do góry
Asia na pewno wyczaruje fajną rabatę, a przy okazji obserwatorzy skorzystają bo dużo tam można się dowiedzieć o różnych roślinach.

Iwka, a stożki i kule cisowe mają tam skąd swoje cisy bierzesz?
Na wiosnę będę potrzebować.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:55, 04 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

No tylko żebyś się nie przeziębiła!
Co tam remontujesz?

Ja jeszcze w ogrodzie ogarniam, ale i sprawy domu ruszyłam - jak nic się nie zmieni to mam ekipę do malowania w połowie miesiąca.

W taką pogodę myję okna przy opuszczonych roletach
Jeśli chodzi o ogród to zostało mi jeszcze zabezpieczyć róże i tulipanowca, rozłożyć korę w kilku miejscach .... i nie wiem czy powinnam to zrobić a nie zrobiłam czyli przyciąć szałwię?
Czyli u Ciebie też remontowo? Moja ekipa do malowania to mój em ... terminu jeszcze nie uzgodniłam Muszę się tym zająć
Życie w wiejskim ogrodzie 21:36, 04 lis 2015

Do góry
Przejrzałam ostatnie 60 stron i widzę, że jesteś królem dekoracji i masz przepiękny warzywniak.
Nadrobię w wolnej chwili, a od teraz będę regularnie wpadać

Typografia ogrodu 16:34, 04 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

To tak dla pewności poroszę jeszcze Olu o nazwy tych Twoich molinii - bo rozumiem, że chodzi o pas traw przy oczkowej, tak?

Na oczkowej wysoka to molinia Karl Foerster , niska żółtawa za ścianką to Variegata. Przy furtce po prawej mam jeszcze Edith Dudszus
Moja "przyziemna" :) pasja 15:57, 04 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

o... to dokładnie tak wysokie jak moje

Pomysł na ML mi się też podoba.

Edit: właśnie doczytałam, czemu poszukujesz czegoś innego.

będę obserwować jeszcze, teraz też mamy specyficzną porę, na przesadzanie zawsze się czas znajdzie
Typografia ogrodu 12:42, 04 lis 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

Variegata kupisz bez problemu, KF spotkałam w tym roku tylko w jednej szkółce o innych można pomarzyć
Swoje kupiłam od Finki

To tak dla pewności poroszę jeszcze Olu o nazwy tych Twoich molinii - bo rozumiem, że chodzi o pas traw przy oczkowej, tak?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies