Muszę mieć tego pigwowca bym kupila tą brzozę ale jak ja ja przewiozę, mówi Gaby
Magnolia Elizabeth, prześliczna, mam w warmińskim, ale została skoszona kosiarka nie przeze mnie
W dali magnolia Aleksandria zakwitła po 6 latach ciągle była przesadzana.i Concerto kremowe.
Tulip. Glucki też pomylone, są różne i nie wiadomo które odpowiadają nazwie. Pierwsze trzy to moje stare tu rosły wcześniej.
Liliokształtne Alladyn, Mona Liza, Marylin biały z czerwienią.
Balerina
Evuś, to co tej magnolii podsypać? To odmiana Galaxy, ponoć, zanim ją dostałam to zakwitła jednym kwiatem.
Irenko, również macham, pozdrawiam .
Chloroza? Jeżeli z resztą jest wporządku, to nie ma się co martwić, ta gałązka może być uszkodzona po zimie i źle w niej krążą soki, niedożywiając liści.
Cieszę się, że przyczyniłam się do zwiększenia liczby róż, a co .
Będę miała gdzie podziwiać róże w tym roku , sporo ich przybyło w różnych ogrodach.
ADR nie zawsze oznacza super zdrowotność, ale na pewno warto inwestować w róże z tym odznaczeniem, szczególnie te nowsze odmiany są coraz staranniej wybierane do tej nagrody .
Przejaśniało I od razu lepiej.
Może daj oprócz tego jednego bukszpana jeszcze ze dwa do towarzystwa i jakieś bylinki? Szałwię może, dwa razy kwitnie, może lewendę, bodziszka -też dwa razy kwitnie po przycięciu. Albo róże okrywowe?? Dużo róż okrywowych pod magnolią w towarzystwie bukszpanów?
Marzenko! przez dwa tygodnie byłam zmęczona pracą w ogrodzie, a dziś lataniem po ogrodniczych.kupiłam świerki nazwy nie słyszałam (Gwiazdkowy) bez formowania , zmówiłam sosny Warella berberysy tylko dwa Erika kupione , magnolia Nigra.
Ma przyjść przesyłka buki, graby na podsadzenie żywopłotu istniejącego z berberysu, wyprowadzę razem na wyższy.
Już wyjeżdżam do Auchan.
Pusz sie z dumy i nadymaj, należy Ci się.
Zawilce jak byłam mała, nazywałyśmy z moimi siostrami 'łabędzikami'.
Z sesleria jest prosta sprawa- ścinasz kiedy zaczyna Cie wnerwiać- to wskaźnikowa reakcja, warto jej słuchać.
Reni, Zuza cieszę się, bo ogród sam się podlewa, a jaki soczyste kolory są po deszczu, jutro coś wstawię.
No niestety i migdałek i magnolia trochę ucierpiały. Ale dokładnie tak jak mówi Zuza, trawa szczęśliwa
Iwonko, cieszę się i postaram się dostarczyć nowe porcje. Dziś też zachwycałam się jak soczyście cały ogród wygląda, piękne kolory.
Wpadam
Ty sobie bardzo dobrze radzisz sama. Przecież ułożyłaś to bardzo ładnie. A Podstolcowi nie przepuszczę na przedwiośniu, też zamówię jarzmiankę u niego. Jakiś czas temu posiałam jarzmiankę, ale narazie nic nie ma jeszcze. Brak mi cierpliwości do nasionek.
Na ostatnim zdjęciu mam jednak wątpliwość czy molinia nie zasłoni jarzmianki- ułóż je może tak żeby jarzmianka była przed nią, albo między- to kwestia zamiany 1 szt , tej środkowej z molinią.
Sesleria Ci kwitnie?- u mnie też. U Ciebie być może nie będzie trzeba , bo młoda, ale ja za kilka tyg swoją zetnę- wtedy zajmie się rozrastaniem się i byciem 'krzepką', zamiast bujaniem w górę.
Zawilce zakwitają?
Pierwszy raz spotykam się z tym miejscem o karkołomnej nazwie
Ale ta magnolia normalnie powala .. A miłość psiurów do ich Właścicieli rekompensuje w pełni pewne niedociągnięcia ... A jemu czy teź jej ,tak ta magnolia Twoja smakuje ?? ... Bo mnie zimą leśna zwierzyna wyżarła bez czarny ,ale jak płakałam na forum , to mnie wszyscy opieprzyli ,że głodujące zwierzaki trza dokarmiać i nie mam marudzić
Ewuniu, magnolia Susan piękna.. ale te cudne niezapominajki podbijają moje serce Chciałam ostatnio kupić.. ale znalazłam białe Biel za mną widocznie przepada, a ja przepadam w bieli
Czerwony to też nie mój ulubiony kolor. Mam czerwonego Rh, kupiony spontanicznie... muszę go jakoś wtopić w tą moją biel, bo czerwień z bielą to zbyt duży kontrast jak dla mnie.....
tiarelki dają czadu
już są listki buka trickolor, jeszcze jasne......2.paulownia listki
magnolia parasolowata, pąków kwiatowych nie ma 2. a tu miodownik royal blue, jednak ocalał
dziękuję to magnolia w Bolestraszycach
niestety u mnie ma ok 0,5 m co roku dokładnie przycinana przez mojego psiaka
Twoje 30 m2 jest lepsze od niejednych hektarów Bądź dumna ,
W pewnym sensie mnie przeraziłąś Magnolio. Nie mogę się stać obsesja. Tym bardziej, że celowo się nie przynawałam, że dostałm trochę nasion od Dzidki z forum. Celowo..., bo myśłałam o miłym spotkaniu. Ale te które posiałm też na razie się nie pokazały. W każdym razie, dziękuje za pamięć!