Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Mój kawałek raju II 00:45, 12 maj 2013

Do góry
Piękna żółta magnolia....
Pigwowiec biały tez piekny.
Mój kawałek raju II 00:38, 12 maj 2013

Do góry
Muszę mieć tego pigwowca
bym kupila tą brzozę ale jak ja ja przewiozę, mówi Gaby
Magnolia Elizabeth, prześliczna, mam w warmińskim, ale została skoszona kosiarka nie przeze mnie

Żywopłotki cisowe. 21:40, 11 maj 2013

Do góry
W dali magnolia Aleksandria zakwitła po 6 latach ciągle była przesadzana.i Concerto kremowe.
Tulip. Glucki też pomylone, są różne i nie wiadomo które odpowiadają nazwie. Pierwsze trzy to moje stare tu rosły wcześniej.

Liliokształtne Alladyn, Mona Liza, Marylin biały z czerwienią.

Balerina
Ania i róże i cała reszta :) 20:53, 11 maj 2013

Do góry
Eve napisał(a)

Ciekawe co dolega Twojej magnolii? Jaka to odmiana? Może kwasu jej brakuje? Trzeba dobrze ją dożywić bo kwiaty zawiązuje jesienią na następny rok.

Evuś, to co tej magnolii podsypać? To odmiana Galaxy, ponoć, zanim ją dostałam to zakwitła jednym kwiatem.

irena_milek napisał(a)
Aniu macham, piękne fotki

Irenko, również macham, pozdrawiam .

asc napisał(a)
Oczka nacieszyłam...
Dlaczego w jednej róży cześć listków na jednej gałązce mam żółtawe??

Chloroza? Jeżeli z resztą jest wporządku, to nie ma się co martwić, ta gałązka może być uszkodzona po zimie i źle w niej krążą soki, niedożywiając liści.

Evchen napisał(a)
Anuś, życzę słonka i spełnienia planów Magnolia nie kwitnie, ale za to róże nie zawodzą U Ciebie są najcudowniejsze i zaróżowiłaś mój ogród Dziękuję Ci za tego wirusa Co prawda Giardiny nie udało mi się namierzyć, ale upolowałam inne róże z ADRem (teraz wiem, że coś takiego jest
Buziaki Aniu

Cieszę się, że przyczyniłam się do zwiększenia liczby róż, a co .
Będę miała gdzie podziwiać róże w tym roku , sporo ich przybyło w różnych ogrodach.
ADR nie zawsze oznacza super zdrowotność, ale na pewno warto inwestować w róże z tym odznaczeniem, szczególnie te nowsze odmiany są coraz staranniej wybierane do tej nagrody .

Joaska napisał(a)
Aniu tak sobie myślę, że jak zaczniesz robic zdjęcia róż nowym aparatem to nam szczęki opadną i nie pozbieramy sie aż do zimy

Tak, tak
Ogródek na betonie 19:28, 11 maj 2013

Do góry
A moja magnolia nie zakwitła ,poszła w liście nie wiem dlaczego
Kupiłam ja kwitnącą w zeszłym roku
Ogródek na betonie 19:19, 11 maj 2013

Do góry
aniula napisał(a)

Przywędrował tu za to bukszpanowy kandydat na kulkę. Pewnie nie jest to dla niego najlepsze miejsce, ale musiał pilnie uciekać z dotychczasowego miejsca pobytu i nie znalazł tymczasem gdzie indziej schronienia.

Teraz dumam, co dalej?

Magnolia zostaje, boję się, że mogłaby nie przeżyć przesadzania, a i tak nie mam dla niej gdzie indziej miejsca. Myślę więc, co dać jej do towarzystwa...

Przejaśniało I od razu lepiej.
Może daj oprócz tego jednego bukszpana jeszcze ze dwa do towarzystwa i jakieś bylinki? Szałwię może, dwa razy kwitnie, może lewendę, bodziszka -też dwa razy kwitnie po przycięciu. Albo róże okrywowe?? Dużo róż okrywowych pod magnolią w towarzystwie bukszpanów?
Żywopłotki cisowe. 17:47, 11 maj 2013

Do góry
Marzenko! przez dwa tygodnie byłam zmęczona pracą w ogrodzie, a dziś lataniem po ogrodniczych.kupiłam świerki nazwy nie słyszałam (Gwiazdkowy) bez formowania , zmówiłam sosny Warella berberysy tylko dwa Erika kupione , magnolia Nigra.
Ma przyjść przesyłka buki, graby na podsadzenie żywopłotu istniejącego z berberysu, wyprowadzę razem na wyższy.
Już wyjeżdżam do Auchan.
Rododendronowy ogród II. 16:05, 11 maj 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Piękne tło ma Twoja magnolia. Ale czekam na wysyp Rh. Pozdrawiam sobotnio.

Miło Cię widziec Zbyszku . Rh pomału zaczynają więc bedą się pojawiac. Zaglądaj czasem.Wysyp nie wczesniej niz 20 maja.
Rododendronowy ogród II. 10:27, 11 maj 2013

Do góry
Piękne tło ma Twoja magnolia. Ale czekam na wysyp Rh. Pozdrawiam sobotnio.
"Baśniowy" Ogród 00:16, 11 maj 2013

Do góry
Basia_1987 napisał(a)
A w jakiej hurtowni będziesz to kupować?Bo chyba nie wszędzie można dostać ten środek.

Magnolia Susan

i druga, ale tej nie znam nazwy
Szafirkowo

Żurawki, w końcu się pobrały, ale nadal będę pryskać na te opuchlaki.

Piękna magnolia ... i żurawki w żwirku Mój klimat.
pozdrawiam
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:46, 10 maj 2013

Do góry
Pusz sie z dumy i nadymaj, należy Ci się.
Zawilce jak byłam mała, nazywałyśmy z moimi siostrami 'łabędzikami'.
Z sesleria jest prosta sprawa- ścinasz kiedy zaczyna Cie wnerwiać- to wskaźnikowa reakcja, warto jej słuchać.
Marzy mi się Siedlisko.... 22:36, 10 maj 2013

Do góry
Reni, Zuza cieszę się, bo ogród sam się podlewa, a jaki soczyste kolory są po deszczu, jutro coś wstawię.
No niestety i migdałek i magnolia trochę ucierpiały. Ale dokładnie tak jak mówi Zuza, trawa szczęśliwa

Iwonko, cieszę się i postaram się dostarczyć nowe porcje. Dziś też zachwycałam się jak soczyście cały ogród wygląda, piękne kolory.

Pozdrawiam wszystkich i życzę dobrej nocy
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:25, 10 maj 2013

Do góry
Wpadam
Ty sobie bardzo dobrze radzisz sama. Przecież ułożyłaś to bardzo ładnie. A Podstolcowi nie przepuszczę na przedwiośniu, też zamówię jarzmiankę u niego. Jakiś czas temu posiałam jarzmiankę, ale narazie nic nie ma jeszcze. Brak mi cierpliwości do nasionek.
Na ostatnim zdjęciu mam jednak wątpliwość czy molinia nie zasłoni jarzmianki- ułóż je może tak żeby jarzmianka była przed nią, albo między- to kwestia zamiany 1 szt , tej środkowej z molinią.
Sesleria Ci kwitnie?- u mnie też. U Ciebie być może nie będzie trzeba , bo młoda, ale ja za kilka tyg swoją zetnę- wtedy zajmie się rozrastaniem się i byciem 'krzepką', zamiast bujaniem w górę.
Zawilce zakwitają?

Ogród w skali mikro :) 16:40, 10 maj 2013

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
dziękuję to magnolia w Bolestraszycach
niestety u mnie ma ok 0,5 m co roku dokładnie przycinana przez mojego psiaka
Twoje 30 m2 jest lepsze od niejednych hektarów Bądź dumna ,

Pierwszy raz spotykam się z tym miejscem o karkołomnej nazwie

Ale ta magnolia normalnie powala .. A miłość psiurów do ich Właścicieli rekompensuje w pełni pewne niedociągnięcia ... A jemu czy teź jej ,tak ta magnolia Twoja smakuje ?? ... Bo mnie zimą leśna zwierzyna wyżarła bez czarny ,ale jak płakałam na forum , to mnie wszyscy opieprzyli ,że głodujące zwierzaki trza dokarmiać i nie mam marudzić

Ogród Ewy :) 14:34, 10 maj 2013

Do góry
Ewuniu, magnolia Susan piękna.. ale te cudne niezapominajki podbijają moje serce Chciałam ostatnio kupić.. ale znalazłam białe Biel za mną widocznie przepada, a ja przepadam w bieli

Czerwony to też nie mój ulubiony kolor. Mam czerwonego Rh, kupiony spontanicznie... muszę go jakoś wtopić w tą moją biel, bo czerwień z bielą to zbyt duży kontrast jak dla mnie.....
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:00, 10 maj 2013

Do góry
tiarelki dają czadu

już są listki buka trickolor, jeszcze jasne......2.paulownia listki

magnolia parasolowata, pąków kwiatowych nie ma 2. a tu miodownik royal blue, jednak ocalał
Ogród w skali mikro :) 09:37, 10 maj 2013

Do góry
dziękuję to magnolia w Bolestraszycach
niestety u mnie ma ok 0,5 m co roku dokładnie przycinana przez mojego psiaka
Twoje 30 m2 jest lepsze od niejednych hektarów Bądź dumna ,
Gabisiowy ogród...początki....:-) 09:19, 10 maj 2013

Do góry
Pomimo,że jakoś nic się nie dzieje w moim wątku wstawię kilka zdjęć.

Glicynia - rozwijam się...

Magnolia Nigra

Ogród na 300 metrach kwadratowych 06:33, 10 maj 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Moja siostra ma swoje ulubione imiona żeńskie: są to Magnolia, Hortensja, Oliwka, Forsycja.
Właśnie się o tym niedawno dowiedziałam i analizuję językowo. A ja mam tylko zdjęcia czarno białe z Powsina z lat 50-ch, 60-ych (znalezione na moim strychu) i plenery tam były - akwarelki też mam.
I dziwi mnie, że on (ogród) wyglądał na plantację tulipanów i innych takich masowych upraw.

W Powsinie w "Fangorówce" nadal są wystawy malarstwa. Ewo, a może Twoje zdjęcia zaciekawiły by Ogród Botaniczny?
Ogród na 300 metrach kwadratowych 06:27, 10 maj 2013

Do góry
magnolia napisał(a)
Witaj Ewo
Myślę o Tobie kilka razy w tygodniu- czasem o 19 tej, czasem o 6.30 rano- zawsze kiedy wyrwę się na moment do ogrodu i zerkam czy werbeny kiełkują. Jeszcze o Tobie pomyślę, bo nie widać ich.

W pewnym sensie mnie przeraziłąś Magnolio. Nie mogę się stać obsesja. Tym bardziej, że celowo się nie przynawałam, że dostałm trochę nasion od Dzidki z forum. Celowo..., bo myśłałam o miłym spotkaniu. Ale te które posiałm też na razie się nie pokazały. W każdym razie, dziękuje za pamięć!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies