Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

magnolia 09:02, 08 lip 2013

Radzisz sobie dziewczynko. Dobrze że masz czasem mamę do pomocy.
Wychodzi super!
Bukszpanami się nie martw, trzeba im troszkę czasu i kilka cięć i będą piękne.

U nas komary żrą jak wściekłe, w czwartek tak mi dogrzało w terenie, że zbierałam się do wczoraj ( tak to jest z ciemnym łbem bez czapki).
Za to M. bawił się w brukarza, więc się posuneliśmy do przodu nieco.

Trzymam za Was kciuki
Tess 11:08, 08 lip 2013

Się wcale nie ośmieszyłaś, to raz.
To, że pokazujesz "w odcinkach", nieskończone, jest swego rodzaju instruktujcją - to dwa.
To cudowne móc obserwować, jak sobie świetnie radzisz, to trzy.
Bo Cię lubimy i dlatego, że to daje nadzieję innym, dodaje chęci i odwagi.
Rewelacyjnie wychodzi, zaglądam i czekam na każdą nową zmianę.
agniecha973 11:25, 08 lip 2013

Makul, idziecie jak burza!!! Ileż stron musiałam nadrobić! Ile prac wykonanych na tych stronkach! Donica wymiata, czekam na jej finał. Ależ to będzie cudny ogród! JUż to widać.
Rady Alinki bezcenne
regli 11:31, 08 lip 2013

A ja tam lubię takie właśnie realizacje ogrodów. Gdzie ogród powstaje z ugoru, z trudem, po kawałku, z różnymi nieprzewidzianymi przeszkodami, z malutkimi, niedoskonałymi roślinkami. A za rok lub dwa jest pięknie i nawet sam właściciel nie wierzy, że jeszcze całkiem niedawno wokół było klepisko. Wrzucaj zdjęcia i pisz o swoich sukcesach i niepowodzeniach, małych i dużych. Kiedyś nie uwierzysz, że tak wyglądał Twój piękny ogród.
Madzenka 19:05, 08 lip 2013

Małgosiu proszę się nie krygować tylko pokazywać nam wszystko ku pokrzepieniu serc! Wiem, źe chciałoby się pokazywać wszystko co jest piękne, ale się nie da. Ogród wymaga czasu a buksiki za rok będą piekne!!! Moje przed płotem (wybrałam najgorsze na wypadek, gdyby ktoś postanowił sobie je udomowić) dzisiaj własnie podziwiałam, że takie idealne kulki!!!
Magda70 21:30, 08 lip 2013

Popieram dziewczyny! Wszystko pokazuj...a potem zrobisz porównanie...jezu jak tu będzie bosko!! Ja już to widzę i się nawet powtarzam....nudna jestem ale taka jest prawda.
Pozdrówka ... pyskaczu
Gabrysia_ 09:06, 09 lip 2013

Gosia...wrzuciłam u siebie fotki runianki i varellki dla ciebie
malkul 22:04, 09 lip 2013

Meldunek z pola walki

Melduję, że moja chwilowa nieobecność nie była zamierzona, ale nie oznacza też wcale, że w tym czasie odwiesiłam rękawice robocze na przysłowiowym kołku!
Wyplewiłam dwie rabaty , pokulowane buksiki, część donicy zasypana i obsadzone częściowo, jutro od rana dwie baby czyli mama i ja zasypujemy kolejną część donicy, zrobiłam drenaż w jednej z rabat bo przy deszczach zauważyłam że stoi woda. Pas 31 metrowy pod miskanty zrobiłam na gotowo:zdarłam darń, wyplewiłam , nawiozłam ziemi, wygrabiłam i czeka na nasadzenia.

Meldunek nr 2 jest taki, że mam dość co wieczór padam na pysk, boli mn0ei każda kosteczka i każy mięsień, w międzyczasie też wmiatam piasek w szpary nowo wybrukowanych 200 m2 podjazdu, bawię ząbkującą dziewczynę, obrabiam dom i męża, księguję, liczę, sprzątam, piorę, padam na pysk i znów wstaje przytulam sie do taczki, do łopaty, góra paskubnej ziemi do wywózki rosnie, i tak padam na pysk!

malkul 22:07, 09 lip 2013

Dokumentacja skoro nie przeszkadza Wam mój bajzel:

Wróciła brama mojego M. z ocynkowni:

widac tez gabiony robty mojego m.

Ten np. przy tarasie:

Buksiki zaraz po strzyżeniu:

Brak im tylko dywanu, ale w przyszłym tygodniu zamwiam trawy więc zrobi się ładniej.

Traw będzie ok 250 sztuk więc kto żyw przyjażdza do mnie na sadzenie.
Przyjmuję zapisy, zapraszam

malkul 22:14, 09 lip 2013

Magnolia- mówiłam już że Cię kocham?
U nas też komary żrą okrutnie, dziś kończyliśmy donicę to żywcem nas zajadały.
Zawsze jak do przodu idzie to cieszy. Cieszę się i z Tobą. Rozumiem, ty wiesz.

Tesiu- dziekuję za wsparcie.

Ps. Baba która mi pomoga w orce to moja mama też Tereska.

Aguś – dawno Cię nie było. Ty pracusiu u ‘ciebie wszystko już rośnie jak na drożdżach.

Gabrysiu
– byłam , oglądałam, i runianka piękna faktycznie a varelka śliczniutka ale droga. Będę taniej coś namierzała. Dzięki że ci się chciało. Kochana jesteś