Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:28, 19 sty 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Reniu, wiem, podczytuję dyskusję cały czas Nie wypowiadam się, bo się nie znam, ale ciągle czytam.

Upewniam się ... żebyś się nie narobiła,jak ja
Ja i mój ogródek, a może ogród 22:26, 19 sty 2016

Do góry
Fajny projekcik
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:20, 19 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Aniu
Stanęło w końcu na tym, że gracki są ok ale z boku
Reniu, wiem, podczytuję dyskusję cały czas Nie wypowiadam się, bo się nie znam, ale ciągle czytam.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:16, 19 sty 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Miałam mieć Limki i ML w przedogródku, a po dyskusjach tutaj mi się system rozwalił i chyba dam gracki
Pozdrawiam Renatko

Aniu
Stanęło w końcu na tym, że gracki są ok ale z boku
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:15, 19 sty 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
aaa słyszałam ale jakos mało w to wierzę
altana wrzuce zaraz u siebie

Jak nie wierzysz? trzeba wierzyć
Ogród z pergolą 22:01, 19 sty 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
A oto mój baaardzo ogólny plan, moja wizja

1. altana
2. wgłębnik
3. ścianka wodna - to najdalsza perspektywa uzależniona od finansów
4. rabata
5. plac zabaw
6. przedogródek do zaplanowania, zaznaczyłam na czerwono bo jest do zaplanowania w pierwszej kolejnosci
7.taras
8. rózanka, była juz troche planowana wrócę do niej po skończeniu przedogródka

te krzywe prostokaty to będą płyty w trawie, oczywiscie równe planuję je jeszcze przed placem zabaw. prowadzić będą sprzed domu na tyły ogrodu

Fiu fiu ... plany super
Jeśli chodzi o przedogródek podoba mi się pomysł z brzozami

Fajna ta altana
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:40, 19 sty 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
od kwietnia? nie kumam
projektu altany nie mam, tzn ciesla rysował sobie o co mi chodzi jak mu pokazywałam fotki tego co mi sie podoba i tyle.

Nie słyszałaś o projekcie rządowym 5oo+?
Zdradź no troszkę szczegółów na temat altany Idę do Ciebie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:10, 19 sty 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
już jasne
negocjacje tak, mam nadzieję ze realizacja też pójdzie pomyślnie. wszystko zalezy od finansów a już wypad na narty pokrzyżował mi plany(miałam zaliczkować altanę), jednak muszę bardziej w kalkulacjach uwzględniać ze mam juz dwójke dzieci nie jedno

Od kwietnia nie musisz hihihi...
A pokazywałaś u siebie projekt altany? ... bo chyba jakiś jest skoro już zaliczkę miałaś wpłacać
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:33, 19 sty 2016

Do góry
Czyli wszystko jasne?
Cieszę się, że negocjacje przebiegły pomyślnie
Pogubiłam się po drodze... 20:27, 19 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Tylko nie daj się nabrać na to, co mówi facet ... bo jak mówi, że się nie da to wcale nie znaczy, że się nie da) Ja bym prostowała ...

haha dobre
ja tez mam całą stodołe w ziemi -stoi na niej domek ogrodnika i rabata. kiedys był na niej warzywnik. a głęboko jest? na pewno choc na trawy wystarczy
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:13, 19 sty 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Renata muszę koniecznie zobaczyć Twój ogród na zywo bo jak patrze na zdjęcia i rysunki to odnoszę wrażenie ze na stosunkowo małej powierzchni w małej odległości duzo różnorodności Ci wyjdzie ale to tylko moje mocno amatorskie wrażenie
mam pytanko do Ciebie o wgłebnik (wiem zanudzam)jak stoisz w nim w środku to co zrobiłaś z jego ścianami?przykrywałaś czyms ziemie?siedziskami?
drugie pytanie od mojego eM: czy nie stoi Ci w nim woda po deszczu?

No może masz rację, że jest dużo różnorodności
A we wgłębniku woda nie stoi bo mam piach a w środku widzę donicę. Ziemię wybraliśmy, została zrobiona konstrukcja i obłożona płytą, ta styropianem, klejem i farba na koniec ... a do wnętrza donic ziemia
Nie wiem czy wystarczająco zrozumiale wytłumaczyłam?

PS Ale urobiłaś eMa na tych nartach
Pogubiłam się po drodze... 20:07, 19 sty 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
tam gdzie mógł by być idzie woda, plus w drodze jest gruz z całej stodoły którą rozebraliśmy, jak bym rzuciła w domu hasło ze drogę prostujemy,szybko by mnie em w kaftanie wyprowadził

Tylko nie daj się nabrać na to, co mówi facet ... bo jak mówi, że się nie da to wcale nie znaczy, że się nie da) Ja bym prostowała ...
Pogubiłam się po drodze... 20:00, 19 sty 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Mi się podobają,ale zastanawiam się czy pasowało by coś takiego do mojej chatki

Pasowałoby
Ja też rozmyślam
Typografia ogrodu 18:01, 19 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

a jesienie to kiedy?- porosła jeszcze?
Ja swoją tnę z kwiatami, w połowie sierpnia,a potem jeszcze raz wiosną.

We wrześniu cięłam i nie przyrosły za dużo.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 17:21, 19 sty 2016

Do góry
iwka napisał(a)

A ja dzisiaj kilka razy wertowałam wizytówkę Marzenki, myśląc że to u niej, a to u Any właśnie widziałam mi się podoba takie rozwiązanie

U Any jest pięknie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 17:19, 19 sty 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ha, Danusia ci wtedy rozrysowała tę rabatę. Miskanty same i Hortki same. Zawsze mówiłam, że do pomysłów Danusi się ciągle wraca. Ja wczoraj znalazłam rabatę u mnie rozrysowaną przez Danusię. Nie do końca zrobiłam zgodnie z rysunkiem. Wiem jedno: wrócę do propozycji Danusi.

Iwonko
Nie mów ...posadziłam drzewo zgodnie z projektem ... i mam hortensje i miscanty ... tylko trochę inaczej rozmieszczone
Typografia ogrodu 14:40, 19 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A jeśli ścięłam lawendę jesienią w kulki to wiosną trzeba jeszcze coś z nią robić?

a jesienie to kiedy?- porosła jeszcze?
Ja swoją tnę z kwiatami, w połowie sierpnia,a potem jeszcze raz wiosną.

Typografia ogrodu 14:06, 19 sty 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

to nie dokupuj tylko zrób sadzonki- wiosną jak wiadac że ruszyła zetnij miękkie końce pędów, oczyść do połowy z liści i wsadź w doniczkę z dość lekką ziemią, nawet dużo sztuk. I podlewaj. Ja swoje trzymałam w półcieniu, żeby nie przesychały za szybko. Po miesiącu maja korzenie, a niektórym przychodzi nawet pomysł kwitnięcia latem.

A jeśli ścięłam lawendę jesienią w kulki to wiosną trzeba jeszcze coś z nią robić?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:48, 19 sty 2016

Do góry
kasia_w napisał(a)
Jeszcze coś znalazłam: Na stronie 411 jest widok na tę rabatę w październiku, na część skończoną. Bardzo ładnie Ci to wyszło. Nie łam się, tylko idź dalej tym tropem a w pazdzierniku tego roku pokażesz cudną, lekką, uroczą i już nawet trochę wyrośniętą całą rabatę

Ja posadziłam ML w ścisku pomiędzy tujami a limelight. Mówicie, że będę wysadzać? Hmm na razie to bidnie wygląda, ale może za dwa lata rzeczywiście trzeba będzie przerzedzić

... bo z tej jestem w 90% zadowolona
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:43, 19 sty 2016

Do góry
kasia_w napisał(a)
Reniu ja się nie poddaję, czytam Twój wątek od początku i zobacz, co znalazłam

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5315-jak-ozywic-moj-szmaragdowy-ogrod?page=3

Kasiu
Pamiętam te moje początki i rady Szefowej ... ale wyobraź sobie Kasiu, że masz rozmowę z projektantem Twojego ogrodu i zapytana o swoje upodobania mówisz mu, że podobają Ci się kule, stożki, różne formy i kolory to myślisz, że nie uwzględniłby Twoich upodobań? Ja bardzo lubię kulki w ogrodzie, one zresztą wpisują się znakomicie w nowoczesne ogrody, nawet ogrody Chelsea ... i wiem, że kule chcę mieć u siebie ... ale całej tej reszcie, o której pisze Danusia nie mówię nie ... jak najbardziej powoli wprowadzam kolor do ogrodu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies