Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W piaskownicy 23:37, 18 maj 2020

Do góry
Do dotychczasowych 3 skrzyń warzywnych dołączyło jeszcze 5, wszystkie zrobione przez M, a deski malowały córki, bo koronawirus i przynajmniej miały zajęcie.
Za drzwiami do ogrodu... 23:31, 18 maj 2020

Do góry
anpi napisał(a)

W tym temacie mężuś się wykazał Ja pomagałam w czyszczeniu cegły rozbiórkowej.
Mam zdolnych chłopaków, teraz syn zrobił mi z palet taki pomocnik ogrodowy, choć funkcja będzie bardziej dekoracyjna i ma służyć jako podręczny blat przy ognisku
Całość pokażę jak stanie w docelowym miejscu. A tam na razie trawka zasiana.

A ja Cie jakie to fajne. Ja przytachałam stere drzwi od sąsiada i tez miałam mieć kącik ogrodnika, ale raczej do ozdoby to wyszło.
Malwowy ogród 23:30, 18 maj 2020

Do góry
Jak to mówi mój mąż, nie ma takiej rabaty, której nie da się powiększyć

A ja tylko systematycznie usuwam darń dla jego dobra, żeby miał mniej koszenia

Nowa róża tym razem biała. Ciekawe jak się będzie sprawować.

Koreanka ma nowe szyszeczki. I rodek, dziwne - czerwony. Hmm, człowiek coś kupi i zapomni.

Nie jestem fanką host ale nie zamykam się na żadną roślinkę. U mnie dopiero na takim etapie.

Ogród z rzeźbą 23:30, 18 maj 2020

Do góry
Zana napisał(a)

Och Poppy, dziękuję. Kochana, postruderowa to aktualnie jedyna rabata, która jako tako się prezentuje. Ta ściółka to ubiegłoroczna kora wzbogacona przez opadnięte zimową porą igły sosnowe, szyszki i co tam jeszcze pospadało. Jedynie stosy liści dębowych wyzbierane. Na zdjęciach lepiej się prezentuje niż w realu.

Postruderowa tydzień później, jest progres. Jak pojadę za tydzień to pewnie jej nie poznam.

No, wszystko rosnie jak na drozdzach, za tydzien to juz w ogole bedzie, ze ho ho. Maja tam rosliny teraz wiecej swiatla, wiec pewnie przyrastac bedzie wszystko jak na dopalaczach. Mi sie juz bardzo, ale to bardzo podoba Jakie tam masz paprocie i trawy? Sesleria?

Sunsation powala. Pisalam juz u INki, ze zakupilam pod wplywem forum, i przyslali mi suchego kikuta Nic to, bede musiala zyc z Genie, chociaz wydaje mi sie teraz za ciemna na moj ogrod

Deren ciekawy, nie powiem, i calkiem mozliwe, ze dzieki temu lepiej sie zgra z hortkami.
W piaskownicy 23:27, 18 maj 2020

Do góry
Pokonałam mycie kostki

Zdjęć efektu końcowego nie mam, bo sił też już nie miałam.
Ogród z rzeźbą 23:26, 18 maj 2020

Do góry
Co to za trawka na tym zdjęciu? Czy ona już teraz u ciebie kwitnie?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 23:26, 18 maj 2020

Do góry
Anulka napisał(a)

Witam wiesz co znalazłam wolna rabata przy domku babci i tam przesadziłem świerki.poszerzylam rabata odstęp między danica to 60cm, pod czereśnia będą trawki carex , mam pytanko wstawię zdjęcia i zobacz czy jest ok kupiłam dziś rozchodnik brilant nie wiem jak to wsadzić czy odstępy są ok? Tam gdzie sa paytki beda trzmieliny na pniu, krawedzie sa b.brzydkie zamówiłam nóż do darmo więc będą dopieszczone

Aniu, wyglądem trawy się nie przejmuj. Zrobisz ją jak będzie czas.
Tylko spokojnie i cierpliwie. Piękne świerki babci podarowałaś - cieszy się? Zazdroszczę takiej wnusi.
Ale mnie zaskoczyłaś. Cudne były - no są. Nie wiem czy tak szybko bym oddała.

Trudno mi na oko ocenić po zdjęciu odstępy. A może przeczytaj jak te roślinki się rozrastają?
Masz śliczne berberysy limonkowe - cudowne są. One maja średnicę do 50/60 cm? Sadzi się w odstępie docelowej średnicy rośliny. Różowo-limonkowo-zółto-zielona rabata. Dynamicznie.
Aniu, Ty masz swój styl i kierujesz się swoim czuciem kolorów. Cudnie działasz. Fantastycznie!

Rozchodniki pod czereśnią na pewno się sprawdzą, a przepraszam - carexy tez fantastycznie. Możesz ewentualnie pomyśleć o bergenii, ale to roślina, która może się podobać lub nie - jest zimozielona, to jej plus dla mnie.

Zdecydowanie odsunęłabym rośliny od carexów, one się rozrastają szybko.

Sprawdź jeszcze czy te carexy dużo wody potrzebują. Jeśli tak, to ewentualnie można je ostnicą zastąpić, a carexy dać przy Twoich wymarzonych hortensjach.

Te piękne klony za płotem musisz do pala sztywnego przymocować, bo jeszcze co im się stanie, ale to pewnie wiesz.
Ania, no pięknie działasz. Powinnaś słuchać swojego wewnętrznego głosu.
Sprawdzaj jak rozrastają się rośliny i nie bój się dużych odstępów pomiędzy nimi. Szybko się zmiejszą.

Podoba Ci się co robisz? Jesteś zadowolona?
Małymi krokami-Ogród Wioli 23:24, 18 maj 2020

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Wiolu jaki masz rozstaw między Smaragdami? Ładnie Ci rosną bez prześwitów
W moim małym ogródeczku - Dorota 23:22, 18 maj 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Zrobiłam tak i ścięłam wieczorową porą, pachniało w domu przez 3 dni. Później zmieniłam na nową gałązkę.

Zaczynają kwitnąć orliki

Śliczności
W piaskownicy 23:20, 18 maj 2020

Do góry
Pierwsze kwitły ciemierniki, krokusy, stokrotki, prymulki.
Ogród Cioci cz. 3 23:20, 18 maj 2020

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Dziękujemy☺
A dzisiaj taki prototyp

Ale cudny elfik
Mi córcia kupiła elfiki ale w rdzawym kolorku
Malwowy ogród 23:19, 18 maj 2020

Do góry
Z hortensjami u mnie w tym roku zagłada. Nie wiem, czy coś z nich będzie. Aż smutno patrzeć.

Za to moje kochane berberyski cieszą bardzo.

Liliowo i kolorowo:) 23:16, 18 maj 2020

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

A wiesz, że znowu wpadł mi inny pomysł bo głownie mi chodzilo o to, że raz brak wody, dwa nie mam sił i zdrowia do czyszczenia tego oczka i te liście, policzyłam też koszt przerobienia na inna fontane no i wyszło, że tam dam mostek, ciut wody będzie dla ptaszków i będzie ozdobą, a fontanne z uwagi na szum wody bo taką miałam cały czas, fakt, ze duzą i z filtrami, dam w inne miejsce i taką z obiegiem wewnętrznym
A to miejsce pod tą brzozą i będzie mostek

Lubie tą gre kolorów liści i te łany niezapominajek, którym pozwalam rosną gdzie chcą

Ostatnio zakochana jestem w angielskich pelargoniach

Odkochasz się jak zaczną zrzucać płatki, mnie już przeszła miłość do moich angielek.
Masz rację z małym zbiornikiem wody w ogrodzie jest sporo roboty. Wiem bo w mojej kałuży ciągle zielenieje woda. Miałam nawet przebłyski, żeby zlikwidować. Tylko, że ja jak siedzę w altanie to lubię obserwować przylatjące ptaszki. Piją tam wodę, kąpią się, jaszczurki przychodzą się napić, czasem pojawia się żabka. Kiedyś wylałam wszystką wodę i nie lałam nowej od razu, nie wyobrażasz sobie jakie było zdziwienie przylatujących ptaków, aż do altany zaglądały zdziwione.
Malwowy ogród 23:15, 18 maj 2020

Do góry
Przy starym domu posadziłam powojnik Błękitny anioł.

Nie mam doświadczenia z powojnikami. Zeszłoroczny jakoś przeżył. Zobaczymy, co będzie dalej.

Stary dom otoczony kwiatkami. I czekam oczywiście na malwy

Nowoczesny ogród ze skarpami 23:13, 18 maj 2020

Do góry
Na skarpie śś wyglądałaby mniej więcej tak..
z rozplenicami bym ją raczej nie łączyła.. ale taki przykład śś na skarpie..
usunę później bo to nie jest z pinteresta

W piaskownicy 23:12, 18 maj 2020

Do góry
Dużo później były kanty przy grabowym, które jeszcze nie są skończone, ale będą. Została mi część długości po drugiej stronie, a potem ściółka z kompostu, obornika i zrąbęk.

Malwowy ogród 23:10, 18 maj 2020

Do góry
Wracamy do kwiatków, bo to lubię najbardziej.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 23:09, 18 maj 2020

Do góry
Kasia co to jest takie wysokie niebiesko kwitnące?
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 23:08, 18 maj 2020

Do góry
kasiek napisał(a)

Po tym wszystkim spałam dziś 11 godzin Jak kotek

Co za roślina oplata słupek z kotkiem?
Malwowy ogród 23:06, 18 maj 2020

Do góry
Uporządkowaliśmy wreszcie jagodnik. Porzeczki, maliny, truskawki i poziomki w jednym miejscu. Powyrywane chwasty, wyściółkowane jeszcze tylko trzeba rozłożyć linię nawadniającą. Już wszystko kupione.

A to działania mojej synowej. Eksperymentujemy
Miała być kwietna łąka ale z powodu suszy w kwietniu nie mogłam się zebrać. No to jest cebula i coś tam jeszcze. Renia zarządza.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies