Dzięki wielkie za miłe słowa
Obiecuję nie rozpisywać się już więcej na ten temat; )
Po prostu wiosną muszę przystąpić do działania ... a potem będę poprawiać
Justyś
Ja już w ubiegłym sezonie wydałam sporo na ogród więc w tym zamierzałam lepiej wszystko zaplanować żeby już nie przesadzać tyle i ... nie wydawać roślin ... ale już widzę, że się nie da
Chyba wczoraj miałam ten gorszy dzień ... no niestety jestem perfekcjonistką ... chociaż masz rację tysięcy nie zamierzałam wydać na tą rabatę ... ale którąś setkę już tak ... a te poprawki, które planuję wiążą się też ze zmianą nawadniania czyli przesunięciem zraszaczy, zmianą zasięgu sąsiednich zraszaczy i dołożeniem linii kroplującej na powiększonej rabacie ... trochę tego jest ... więc jak mam coś poprawić to tak żeby za dwa miesiące znowu czegoś nie zmieniać
Kulki w trawach dla mnie nie są nudne To właśnie bukszpany w ogrodzie Danusi mnie zachwyciły ... dlatego rok temu się zalogowałam żeby z Waszą pomocą przenieść trochę z tego czym się zachłysnęłam do swojego ogrodu
No to zrób jak Ci pisałam.... wysadź co drugą hortensję i pomiędzy daj ML.
W nogi rozchodników masa...i zasłonią puste miejsca na początku.
A później to już będzie gąszcz
Ja chętnie bym Ci pomogła tylko czy ja potrafię?
W sumie to ja niemal każdą (poza tą z kosodrzewiną i evergoldami) rabatę jesienią poprawiałam Więc nie wiem czy taki pomocnik Ci potrzebny?
Limki posadziłam co 70cm (Ana mi doradziła). Widziałam w ogrodach ML posadzone za limkami i ... zrobiłam podobnie Teraz będę musiała przesadzić gdzieś ML i dokupić gracki bo pomiędzy limkami chyba nie zmieszczą się ML a nawet gdyby to za kilka lat nie będzie ich widać ML przed hortkami mi nie pasuje ...
Asiu
Zastanawiam się czy sobie nie darować powiększania tej rabaty skoro nie znalazłyśmy ciekawego rozwiązania Może poczekam aż rośliny podrosną ... czyli w tym sezonie zajmę się tylko pielęgnacją
Dziękuję za słowa pocieszenia
No i rób to Trawki z kulami nudne, bo wszyscy to już mają, to więc nudne, nic nowego nie wymyśliłaś i to prawda, że nudne. Co znaczy nudny?
mało oryginalny, monotematyczny, opatrzony, oklepany, opatrzony, co nie znaczy że zły.
Dla mnie nudne, bo mi się już "moje" projekty przejadły od tego ogrodowiska
Nadajesz się nadajesz. Można się o tym przekonać oglądając metamorfozę Twojego ogrodu w jednym sezonie!. Myślę, że i tak dokonuje się korekt w stosunku do projektu, po ustawieniu roślin na rabacie. Faktycznie trochę za dużo tych kulek w trawie, ale można pomyśleć nad inną rozstawą roślin nie zmieniając ich rodzaju. Może to wystarczy?. Coś się wymyśli. Do wiosny trochę czasu.