Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:51, 07 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Gust mi się ostatnio wyostrzyl i do dobrych sklepów nie boje się wchodzić, a dzięki lokalizacji w której się znajduję mam możliwość śledzenia na bieżąco kiedy i co mam kupić Jednak w swojej ocenie nie stylizuje się, a po prostu ubieram - w mniej lub bardziej ładne rzeczy

Ja Sebo w ubiorze jestem raczej klasykiem i podoba mi się np taki styl:
https://pl.pinterest.com/pin/300193131389009290/
A w czym Ty gustujesz?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:15, 07 paź 2015

Do góry
Asisko_2005 napisał(a)
piękna zmiana bylinówki, uroczo o każdej porze roku.

Sebek, ja jestem zaskoczona, ze Ty jeszcze bloga modowego nie prowadzisz, zawsze taki wystylizowany....

Asiu, ja? Blogerem modowym?
Owszem, mam tablicę na Pinterest, która ma mi dostarczać wiedzy jak ze sobą łączyć poszczególne części garderoby , ale zupełnie obcym osobom bym się chyba nie odważył doradzać Gust mi się ostatnio wyostrzyl i do dobrych sklepów nie boje się wchodzić, a dzięki lokalizacji w której się znajduję mam możliwość śledzenia na bieżąco kiedy i co mam kupić Jednak w swojej ocenie nie stylizuje się, a po prostu ubieram - w mniej lub bardziej ładne rzeczy Polska swojego Adama Gallaghera jeszcze nie ma, ale raczej nie ja nim zostanę Jakoś nie mam parcia na szkło
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:57, 07 paź 2015

Do góry
Ależ fajna rozmów sie tu toczy I ile nauczyć się można Fajne jest to, że każdy ma inne spojrzenie na kolory, faktury i rodzaje materiałów - dzięki temu świat jest mega kolorowy i zróżnicowany A najważniejsze, by samemu czuć się swobodnie - czy to w ubraniu czy też we własnym domu
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 16:33, 07 paź 2015

Do góry
Asisko_2005 napisał(a)
ja posadziłam szafirki i mam już w całości ''urosnięte'' jak one przezimują nie wiem. Sebek przemarzną czy co?

Kasko fajnie kombinujesz przy tarasie.

Spokojnie Liście na wiosnę są zazwyczaj zmasakrowane przez śnieg, ale szafirki zawsze zakwitają... Któraś z dziewczyn pisała, że wycina re liście i kwiaty ma, bo cebula zdążyła się "najeść" jesienią Na wiosnę chyba tak spróbuję
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:42, 07 paź 2015

Do góry
piękna zmiana bylinówki, uroczo o każdej porze roku.

Sebek, ja jestem zaskoczona, ze Ty jeszcze bloga modowego nie prowadzisz, zawsze taki wystylizowany....

Co do tematów okołodomowych, mam od 4 lat kuchnię biały lakier. To moja 3 kuchnia. Najprostsza w utrzymaniu czystości i sterylności. Clin, szmatka, 5 minut i po sprawie. Lodwókę, mam z czarnego szkła, paluchy widać i owszem, ale tak samo clinem traktuje rano, jak tylko wejdę do kuchni i na cały dzień spokój. Wieczorem to już paluchów nie widać. Szarosci uwielbiam, mam szaro-czarno-biało w domu i czuję się swietnie.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:36, 07 paź 2015

Do góry
ja posadziłam szafirki i mam już w całości ''urosnięte'' jak one przezimują nie wiem. Sebek przemarzną czy co?

Kasko fajnie kombinujesz przy tarasie.
Ogród na glinie 11:08, 07 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Małgosiu
Sorry, że Ci tak marudzę mam jeszcze jedno pytanie odnośnie sadzenia tulipanów w koszyczkach ... czy polecasz? Sebek pisał coś, że nawet w doniczkach z co można ale nie wiem jak to?

koszyczki polecam do tulipanów, bo bardzo łatwo potem wykopać cebulki - wystarczy podważyć koszyczek i wyjąć, przesiać ziemie, a cebulki zostają w koszyczku

tylko że jak będziesz miała dużo cebulowych to możesz nie dać rady ich co roku wykopywać, przechowywać i znów sadzić

w takich wypadkach warto posadzić cebule bez koszyczków
z czasem będą kwitły coraz słabiej i trzeba dosadzać ten sam gatunek
Ogród na glinie 10:28, 07 paź 2015

Do góry
Małgosiu
Sorry, że Ci tak marudzę mam jeszcze jedno pytanie odnośnie sadzenia tulipanów w koszyczkach ... czy polecasz? Sebek pisał coś, że nawet w doniczkach z co można ale nie wiem jak to?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:22, 07 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
A odbiegając od tematu... Może trochę porównań jak zmienia się bylinówka

Przedwiośnie

Wiosna

Lato

Jesień

No i proszę... nawet kamienie wypatrzyłam Oj, tak... Sama przeglądając zdjęcia z tego roku nie mogłam uwierzyć, żę tak rabaty się zapełniły.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:29, 07 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Piąteczka! Moglibyśmy razem mieszkać

Jeszcze nic straconego.
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 09:03, 07 paź 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Renia ja na samym dużym ogrodzie mam posadzonych ok 100 drzew nie wliczając do tego ok 110 tui , a jeszcze jest przydomowy gdzie nie liczę na razie bo tam kiedyś w przyszłości dużo do wyciepania. Tak na oko ok 50 szt. Na pewno nie mniej

Jakbym policzyła wszystkie iglaki, tez miałabym kilkadziesiąt Na razie małe wszystko, więc cześć roslin niewidocznych.

babka napisał(a)

Achaaa zapomniałabym ! Młody jest moim idolem też takiego pomocnika chcę

Sebek napisał(a)
Uwielbiam Twoje spojrzenie na ogród - a widoki z tyłu powodują, że każda rabata wygląda wyjątkowo

Wyjątkowo - dobrze powiedziane, bo każdy może interpretować po swojemu
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:53, 07 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Wg mnie turkus mimo, ze należy do zimnych barw wcale taki nie jest A do beżów i brązów pasuje idealnie Czy już wspominałem jak bardzo uwiebiam nasze rozmowy na tematy nieogrodowe?

Ha ha...padnę tu przy Was
Moja sypialnia po granatowej - niebieskiej jest teraz właśnie turkusowa z brązem
Ale korci mnie by tam też szarością polecieć i beton wypróbować...oj korci i nie wiem czy tej zimy nie zaszaleje....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:48, 07 paź 2015

Do góry
Wiesz mój chłopak to taki pedantyczny profesjonalista o musi mieć wszystko na cacy dlatego odradzał ten sposób jak patrzy na meble czy na drzwi i inne takie to się czasami takich pierdoł czepia, takie zboczenie zawodowe hehe
Jak Sebek chce to ja mogę mu podać nazwę tej firmy która sprzedaje farby do drewna i w której zaopatruje się firma mojego chopaka.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:25, 07 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Madzia wie co w modzie Jak Mama była we Włoszech to mówiła, że w każdym butiku dominowały szarości - w Polsce dominują tylko w sklepach dla klienta z bardziej zasobnym portfelem Mus sobie szarą kurtkę na zimę sprawić Tak na poprawę nastroju, bo wczoraj jak siedziałem w kolejce do lekarza to myślałem co tam robicie...

Mój wątek zamienia się w klubokawiarnię, gdzie dominują rozmowy o wnętrzach, a teraz przechodzimy do tamatów odzieżowych Może ja powinienem szafiarzem zostać?

szarości i niebieskości to moje ulubione kolorki w szafie, chciałam sobie ostatnio uszyć sukienkę w tym kolorze ale niestety nie było fajnego materiału postawiałam więc na niebieską suknie a szare buty i siwe koronkowe bolerko,
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 01:13, 07 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Jak na to patrzę to jakby polecieć po taniości to nawet zwykła płytka chodnikowa by sue do tego nadała

Tylko tej płytki nie oczyścisz za cholerę. Miałam wodę z 3 kamieni granitowych.. i została się tylko z jednego kamienia.. jeden zielony glut wystarczy Karcherem o dużej mocy jest nie do umycia, trzeba by go czyścić co tydzień.

W moim oczku widzę każdy kamyk na dnie.. ale glony są na wszystkim..
Jesteś pedantka.. i ciekawi mnie jak to strawisz Masz wodę pod swoją ścianką wodna i wiesz jak z nią jest. Jak tam dajesz radę to i z potoczkiem dasz..

Ogólnie taki potoczek mi się bardzo podoba.. i zniosłabym zazielenienie Tylko nie wiem jak jest z taką wodą z chemią dla zwierząt.. bo Tytus będzie z tego pił na pewno. I ptaki.. dlatego ja nie daje chemii ..
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:42, 06 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Zależ czy im się będzie spieszyć

No to musze się zebrać i posadzić ale niech najpierw trochę popada bo pazury zedre...
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:40, 06 paź 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

No właśnie doczytałam ze łone juz jesienią wylaza. ...a jak się jeszcze nie zasadzilo to tez wyjdą jesienią jeszcze ?????

Zależ czy im się będzie spieszyć
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:40, 06 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Dobry pomysł z szafirkami, bo by Cię trafiło jakbyś musiała wychodzące jesienią liście oglądać Mi na froncie po dwukrotnym wykopaniu i tak wyszły... Jak żyć?

No właśnie doczytałam ze łone juz jesienią wylaza. ...a jak się jeszcze nie zasadzilo to tez wyjdą jesienią jeszcze ?????
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:38, 06 paź 2015

Do góry
Sebek...taki plan właśnie mam do doniczek...długich oczywiscie!
Nie pozbędę się tej trawy bo i tak bardzo mi się podoba
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:37, 06 paź 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
ja sobie taką wodę do ogrodu wymyśliłam ...na takich kamieniach 1-3 elementy na żwirku ..tylko nie wiem jaki kształt kamieni ...będe mysleć ...ale tego typu rozwiązanie mi się podoba napewno nie będę robić takiego kanału!

zdjęcia z tej strony ...tylko dziadowsko się ogląda to kopiuje.

http://www.florera.nl/moderne-minimalistische-tuinen-loungetuinen
]

Jak na to patrzę to jakby polecieć po taniości to nawet zwykła płytka chodnikowa by sue do tego nadała

Żałuję, ale cóż...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies