Dzięki Aniu. Jadę dzisiaj trochę popracować, ale już końcówka prac. Trochę popielic. Nawieźć dolistne tuje, zrobić porządki w suchych oczkach jeszcze co niektóre róże przyciąć i nasiona prymulek zasiać.
Doczytałam dziś, że Mrokasia po szafkę pojechała.
Ja po silikon do kuchni się wybrałam
Przywlokłam dzwonki i rozchodnika Promka była
Dzwonki w dużych donicach, do podzielenia, jak nic. Tylko nie wiem, co kupiłam
Tak dojrzewamy zdecydowanie
Ja przyciełam też kępę całą ,ciekawa jestem jak się odbuduje.
A jutro muszę znowu przyciąć Rozanne na rabacie z cisami ,bo je pożarł
Fajnie by było ,żeby mi ta gaura zimę przeżyła , albo się rozsiała ja mam Rosy Jane
Moje zawilce póki co nie szaleją ,bo pewnie mają za sucho
Ciemierniki mi się podobają póki co u Ciebie glina widać im służy , że takie liściory. No i masz je dłużej ,więc kępy duże.
Dobrze Iwonka pamiętasz , że tam miałam szałwię okregową
Ale przeniosłam ja rok temu i posadziłam przy oczku ,no i tam oszalała miała min 80cm
Uwielbiam ją, to moja ulubiona szałwia bo ma ładne liście ,kwiaty i dłuuuugo kwitnie.A dlatego , że wycinam pojedyncze kwiaty a ona wytwarza obok już nowe pąki. Nie tak jak omszoną , że trzeba ściąć na zero a potem czekać miesiąc zakwitnie i to słabo.
Mi już faza na jeżówki odmianowe przeszła. Ale fajnie , że u Ciebie ładnie rosną
Ostatnio kupiłam białe zwykle ,bo te podobno są bardziej trwałe
Pretty parasols uwielbiam są wysokie koło 1m ,ale sztywno stoją no i kwiaty śliczne
Też mi bardzo długo rok temu kwitły ,bo używałam przekwitnięte kwiaty na bieżąco i wypuszczały koleje pąki
Aniu, to sa zdjęcia chyba sprzed Waszego przyjazdu. Nie nadążam z byciem na forum. Zresztą nacykałam duuużo zdjęc. Będe Was męczyć
Staram się sadzić tak, żeby zawsze coś kwitło na tej rabacie.
Ale akurat to sa zdjęcia zrobione tuz przed Waszym przyjazdem.
To juz prawie miesiąc.
Szkoda, że nie moge przyjechać w tę sobotę
Eliso, faktycznie mam multum kwiatów, chociaz czasem mnie to męczy. Dlatego bardzo lubie tez te swoje cieniste rabaty, bo dają trochę uspokojenia w ogrodzie
Naprawdę nie mam pojęcia. Wydawało mi się, że kupowałam 2 różne przetacznikowce, ale może mi się tylko wydawało?
Cupid chyba jest ciemniejszy. Tutaj bardziej bym obstawiała Fascination
Cupida mam chyba tutaj
Cały czas coś nie daje mi popracowac w ogrodzie.
Jak nie pogoda, to jakies zdarzenia.
Dzisiaj wróciłam wczesniej z pracy, zabrałam się za porządkowanie rabat, a tu mąż woła mnie, żebym z nim jechała kupić telewizor, bo się zepsuł.
Wróciłam koo 20. Udało mi sie jeszcze popracowac w ogrodzie przez godzinę.
I takie przypadki ma non stop w tym roku. Jestem nim bardzo zmeczona
A tu jakbyśmy szli wokół trawnika od brata strony, rabatą w kształcie "L" aż do gospodarczego.
Wybaczcie za bajzel w tle, ale póki sobie terenu nie zorganizujemy tak będzie. No i są dzieci małe, wiadomo
Nie miałam jeszcze judaszowca. Może trochę mały ale większego z ciemnymi liścikami nie było.
Czyli pierwsze zimy mam okrywać ?
Ja też posadziłam go na słonecznym miejscu.
Acha i w upały podlewać.
Dziękuję za te informacje, rady
Kupiłaś judaszowca ? Suuper. Ponad 2 metry to okaz porządny. nie to co mój..Ale chciałam o ciemnych liściach. A ten był tylko ok 80 cm. To wzięłam taki jaki był. \
Bougainvillea piękne pnącza, krzewy. Widziałam we Włoszech cudne, wielkie.
Ale u nas nie wiem czy zimują .
Dzięki Elu. U mnie w stawie rybki też są Marzą mi się jeszcze te czerwone. pływające pod lustrem wody ..
No tak, tylko trzeba mieć czas na strój i leżenie. Parę dni mnie nie było.
A tu ziele duże.
Tuje od wiosny nie przycięte i iglaki. Przez tą złamaną rękę nie miałam wcześniej jak tego zrobić. To po trochę i bieżących ogrodowych i zaległych robię
U mnie liliowców dużo i kwitną.
Szkoda, ze twoje takie leniwe,