Kasia pokazała swoją Pissardii. Ja swojej nie mam, ale rośnie na przeciwko. Taki widok mam siedząc przy stole, czy patrząc z okna kuchennego, gdzie wydaje się, że to drzewo jest tuż za oknem
Dawno, dawno temu z 25 wiosen wstecz posadzono trzmielinę pod magnolią, bo podobno roślinka wszędzie urośnie.
Bez podlewania trzmielina przeżyła jeden sezon i zniknęła.
Trzy lata temu pojawił się jeden pęd...nie wiem, czy wiatr przygnał nasionko czy to ta sama sprzed lat, przetrwała tyle czasu.
3 sosny czarne kolumnowe
1 sosna kolumnowa innej odmiany (buahaha moja pamięć jest tragiczna)
Dereń controversa
Dereń kousa China Girl
1 brzoza Doorenbos bo taka mała mi wypadła po zimie
3 Śliwy tarniny dla M do robienia Sloe Gin
Witam,
proszę o pomoc w rozpoznaniu-mam na 3 katalogach taki nalot Powoduje obumieranie gałęzi -wprawdzie obok drzewa wypuszczają nowe ale obawiam się że może się to źle skończyć W sklepie ogrodniczym nie rozpoznali tej choroby.
Magnolia niestety raczej nie zdąży z kwitnieniem, choć jest nadzieja, że kilka pąków zupełnie nierozwiniętych przeczeka bezpiecznie przymrozki i ruszy w przyszłym tygodniu.
Oj ja też mam podobnie,rozgrzebane tyle rzeczy. Czasu brak albo człowiek już wolniej pracuje na wielu frontach.
Ty już wysiewasz w warzywniku.
Ja mam tylko cebulkę i czosnek sądzony w listopadzie.
Teraz zimno idzie to nie podziała się ogrodowo.
Twój ogród już ładnie (jak zawsze) się prezentuje.
Hiacynty piękne. Uwielbiam je.
I ich cudny zapach.
Jutro może być różnie więc magnolie i ciemierniki ku pamięci.
Wczoraj wróciłam trochę wcześniej z biura i zabrałam się za porządki na ganku i tarasie. Zamiotłam i spłukałam wodą. Wyczyściłam wycieraczki. Umyłam stół na tarasie. Potem poszłam w ogród i oczyściłam w 90% rabatę wzdłuż żywopłotu sąsiadów. Został mi do wyczyszczenia pas tuż pod żywopłotem. A na koniec wróciłam do domu i umyłam szyby w oknach od zachodu czyli w kuchni, łazience i sypialni. A potem padłam .
Dziś chłodno. Jak się trochę ociepli to może ułożymy z eMem linie kroplujące na którejś rabacie.