Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Zielony galimatias 09:26, 29 kwi 2013

Do góry
AniaDS napisał(a)
A moja magnolia w zaparte.. znowu nie zakwitła .
Więc podziwiam u innych .

Uparta bestia Ale jak obrodzi kwieciem to będziemy podziwiać u Ciebie
Zielony galimatias 09:24, 29 kwi 2013

Do góry
Ach.. .Magnolia ach to ty...
A ja zuch nie jestem?... albo chociaż drużynowa?
Ogród u stóp klasztoru 06:57, 29 kwi 2013

Do góry
Alinko u Ciebie już tak kolorowo a u mnie nad strumykiem tylko ziemia Roślinki czekają w tunelu foliowym na wysadzanie Trzeba brać się do pracy - czekam aż strumyk obłożymy podkładami kolejowymi i biorę się do dzieła Piękna magnolia ja też kupiłam Susan ale już przekwitła wiesz w tunelu foliowym już dawno panuje wiosna Ptaki ładne jedni lubią ogrody a inni gołębie a jeszcze inni ryki W sumie dobrze że każdy z Was ma inne zainteresowania przynajmniej nikt Ci się nie wtrąca i sadzisz co i gdzie chcesz Gołębie też są oki Pozdrawiam Cieplutko po wczorajszym zimnym dniu dzisiaj chyba będzie słoneczko
Ogród u stóp klasztoru 00:56, 29 kwi 2013

Do góry
Alinko, piekne barwy kwitnacych roslin !
a magnolia przepiękna
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 22:54, 28 kwi 2013

Do góry
Iwa napisał(a)
Dajanko, poznajesz kwiaty (tak, to magnolia biała gwiaździsta) A ja też większości roślin nie rozróżniam, ale jest coraz lepiej.
Dziękuję za Twoją obecność u mnie.
Deszczyk podleje Ci trochę roślinki w warzywniaku, czosnek sadziłaś jesienią? Ja nie zawiązywałam nigdy liści, tylko wycinałam pędy kwiatostanowe.
Latarenka, Twoje dzieło... nie wiem co powiedzieć, bo z jednej strony cieszą się, bo wygląda pięknie przy domku z okiennicami i widzę już, jak będzie oświetlać kwiaty róż, ale robiłaś wszystko sama, a to przecież praca dla silnego mężczyzny... albo przynajmniej dwóch silnych kobiet... zaraz pojawiła się myśl, że szkoda, że nie jestem Twoją sąsiadką... mój M., jako fachowiec zaraz byłby do Ciebie podesłany, a ja piłabym z Tobą kawkę na schodkach
Zobacz tsugę canadiensis odmiany Hemlock, formowaną, pod tym adresem :
http://www.donnan.com/images/Hemlock1.JPG
może Ci się spodoba, ale z doświadczenia wiem, że to jedyny iglak, który dobrze rośnie w cieniu.

Tak Iwonko czosnek sadziłam jesienią,czyli liści nie wiązać.lecz wycinać pędy kwiatostanowe? Teraz już będę wiedziała .Deszczyk wszystko podlał choć nie mam z tym problemu bo za domkiem drewnianym mam beczkę 1000 litrową podłączoną do rynien Deszczówka prawie zawsze jest do podlewania warzyw Mogę ze studni ale deszczówka lepsza Uruchamiam pompę i podlewam To ze nie jesteś moją sąsiadką bardzo żałuję, nie z powodu pożyczonego męża do pomocy ale tej kawusi na schodkach Wiesz ze ja często na nich siedzę i tam właśnie piję kawę.Mam przecież ogromny taras a lubię schody Podobnie z domkiem drewnianym ,uwielbiam na nich siedzieć.Właściwie to ja chciałam mieć taką ogromną werandę drewnianą aby móc siadywać na drewnianych schodkach ale Gmina nie zgodziła się na mój projekt .Pod tym linkiem który mi przesłałaś jest wszystko piękne a ten iglak idealny jak dla mnie ładniejszy od hojny .Teraz zacznę poszukiwania. Ma piękną formę no i rośnie również w cieniu.Czasami jest tam troszkę słońca ale bardziej takiego prześwitującego .Jesteś nieoceniona w szybkim działaniu Dziękuję Iwonko to będą twoje drzewka kiedy na nie spojrzę
Ogród u stóp klasztoru 22:03, 28 kwi 2013

Do góry
Alinko pospacerowalam,pooglądalam,popodziwialam- magnolia piękna -mam taką samą ale mi przymarzla zeszlego roku i ledwo co żyje,więc nacieszylam oko Twoją Pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 21:42, 28 kwi 2013

Do góry
Pięknie jest u Ciebie a magnolia rzeczywiscie wyjątkowa ciekawe jak sie nazywa.
Ogród u stóp klasztoru 21:28, 28 kwi 2013

Do góry
Oj, też mówię, że mamy wiosnę i lato do kupy razem... i dziś też zimno, a o 23.34 było 21 na plusie Teraz wolę nie sprawdzać.. bo zimno

Magnolia piękna
Ogród u stóp klasztoru 21:10, 28 kwi 2013

Do góry
alinak napisał(a)

Hej, hej!
czemu nie tniesz tego berberysa kolumnowego? ja bym go ciachnęła do długości zwisających gałązek modrzewia, pomyśl, będzie bardziej gęsty, za bardzo teraz strzela w górę,
ale...to Twoje podwórko " I.Ty tu Urządzisz"

Magnolia cudo...ja nie mam żadnej nie wiem dlaczego, aha, bo wszystkie sprzedałam...

buziaki
Ogród z platanem. 21:01, 28 kwi 2013

Do góry
Filip!
Strasznie ta wiosna u Ciebie galopuje! U mnie barwinek dopiero zaczyna się zielenić, nie mówiąc o kwiatkach! W ogóle wszystko masz dużo bardziej rozwinięte. Niesamowita różnica
Przynajmniej mi magnolia kwitnie! U ciebie pewnie już przekwitła

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 20:31, 28 kwi 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
Martuś - pięknie u Ciebie. Rabatka koło altanki fajnie wyszła. Zakupy super a magnolia... zachwycająca (wychodzi na to że tylko ja nie mam - to się musi zmienić!). Bardzo mi się też podoba brzóska i leszczny... Jest na co patrzeć. Pięknie
Pozdrawiam i miłego tygodnia życzę, kfiatucha zostawiam

Ania tak dużo się teraz dzieje że nie wiadomo na czym oka zawiesić u mnie jest 4 magnolie
Dzięki za ślicznego kwiatucha -tego nigdy nie za wiele
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:22, 28 kwi 2013

Do góry

To moja rabata dla K.Bawarki. Kostrzewy a w głebi róże, tulipany z tyłu sosna i magnolia, mahonie i wiśnie pissardi.
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 20:21, 28 kwi 2013

Do góry
Martuś - pięknie u Ciebie. Rabatka koło altanki fajnie wyszła. Zakupy super a magnolia... zachwycająca (wychodzi na to że tylko ja nie mam - to się musi zmienić!). Bardzo mi się też podoba brzóska i leszczny... Jest na co patrzeć. Pięknie
Pozdrawiam i miłego tygodnia życzę, kfiatucha zostawiam

Ogród u stóp klasztoru 20:05, 28 kwi 2013

Do góry
Alinko piękna magnolia. Ta wiśnia, którą obcięłaś to jaka odmiana?
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 19:48, 28 kwi 2013
Do góry
Dajanko, poznajesz kwiaty (tak, to magnolia biała gwiaździsta) A ja też większości roślin nie rozróżniam, ale jest coraz lepiej.
Dziękuję za Twoją obecność u mnie.
Deszczyk podleje Ci trochę roślinki w warzywniaku, czosnek sadziłaś jesienią? Ja nie zawiązywałam nigdy liści, tylko wycinałam pędy kwiatostanowe.
Latarenka, Twoje dzieło... nie wiem co powiedzieć, bo z jednej strony cieszą się, bo wygląda pięknie przy domku z okiennicami i widzę już, jak będzie oświetlać kwiaty róż, ale robiłaś wszystko sama, a to przecież praca dla silnego mężczyzny... albo przynajmniej dwóch silnych kobiet... zaraz pojawiła się myśl, że szkoda, że nie jestem Twoją sąsiadką... mój M., jako fachowiec zaraz byłby do Ciebie podesłany, a ja piłabym z Tobą kawkę na schodkach
Zobacz tsugę canadiensis odmiany Hemlock, formowaną, pod tym adresem :
http://www.donnan.com/images/Hemlock1.JPG
może Ci się spodoba, ale z doświadczenia wiem, że to jedyny iglak, który dobrze rośnie w cieniu.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:40, 28 kwi 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Dzizas jak cudnie. Aneta, slicznie masz. Czesanie perfekcja. I powiem Ci, ze ten pomysl z kulkami jest swietny, sadz. Bedzie zachowana ciaglosc Magnolia sliczna
no właśnie tak mi się wydaje już się nie mogę doczekać kiedy pojadę i kuleczki kupię . Musi się wybrać w wielki świat
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 19:36, 28 kwi 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Porządnickie podwórko,piękna magnolia....pozdrawiam serdecznie

Bogusiu dzięki za miłe odwiedziny
Ogród u stóp klasztoru 19:14, 28 kwi 2013

Do góry
Cudnie wszystko kwitnie u Ciebie. Magnolia zniewalająca. Śliwa dziecięca Ci nie nadmarza? Pozdrawiam Alinko
Ogród... reni 17:59, 28 kwi 2013

Do góry
reni napisał(a)

Takie odmiany mangolii - soulangeana, najbardziej mi się podobają, dużo ich rośnie w Krakowie.
Twoja wcale nie jest za stara na prostowanie. Spróbuj wbić z lewej strony mocny palik, założyć mocną taśmę i przyciągnąć pień, w takim miejscu w jakim zechce się trochę wygiąć. Trochę to potrwa, trzeba będzie co kilka miesięcy naciągąć, ale powinno to przynieść efekty i magnolia przestanie rosnąć tylko w jedną stronę.
Ogród w Alei Lipowej... 17:59, 28 kwi 2013

Do góry
Kompozycje z bielą, srebrem i czernią są bardzo w moim guście - śliczne. To "siwe" w donicach - mówią na to kocanka. Magnolia przecudna. Serdecznie pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies