Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działeczka Asi :) 21:40, 12 maj 2020

Do góry
Jakoś bardzo mało nie na forum, ale to wynika z braku czasu. W pracy mam bardzo dużo pracy. Po pracy na działkę, przychodzę i padam. W niedzielę było cieplutko, pół dnia spędziłam na działce
Taką mam wiosenkę

Moja "przyziemna" :) pasja 21:40, 12 maj 2020

Do góry
Są takie
Mój ogrodowy pamiętnik 21:38, 12 maj 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Wczoraj popadało, schłodziło, powiało i to dość konkretnie. Co roku wkurzają mnie ci zimni ogrodnicy. Zwłaszcza od kiedy mam ogród .
Dzisiaj na koniec dnia pokręciłam się trochę po ogrodzie resztki słońca złapać. A w nocy ma być znowu w okolicy zera .

Tu jest Pięknie
Zieleń, drewno i antracyt 21:35, 12 maj 2020

Do góry
antracyt napisał(a)

Dla porównania Krasawica. Nie mogę nosa od niej oderwać.

Strasznie jestem ciekawa jak ona pachnie może moja w końcu ruszy z miejsca to się dowiem

Piękny ma kwiat
Zieleń, drewno i antracyt 21:32, 12 maj 2020

Do góry
antracyt napisał(a)
No to masz, specjalnie dla Ciebie, pomidorowe kwiecie i szklarniowy bałagan. Żebyś wiedziała, że tak można

Wiadra jak tylko się ociepli powędrują na zewnątrz.
Na środku zaplanowałam ok 50cm szerokości ścieżkę z cegły. Na razie strasznie się kurzy. Teraz widzę, że wykadrowałam idealnie na tą ścianę, gdzie brakuje deski wykończeniowej Na zdjęcie załapało się również moje ulubione krzesło, które od półtora roku odnawiam i barrrdzo wolno mi idze...

Ależ piękne masz te krzaczki ..takie mięsiste,dorodne

a i ja tu żadnego bałaganu nie widzę normalna sytuacja szklarniowa fajny ten grzejniczek taki malutki .

też mam kilka takich krzeseł na działce które czekają na renowację
Czosnek ozdobny (Allium) 21:14, 12 maj 2020

Do góry
Nie wiem co się dzieje z moimi czosnkami
Wyglądają jakby coś wyssało soki pod kwiatem....może ktoś wie jaka jest przyczyna tego stanu ?

Ogród Beti 21:10, 12 maj 2020

Do góry

W oddali nowy nabytek klon

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 21:05, 12 maj 2020

Do góry
Mój ogrodowy pamiętnik 21:04, 12 maj 2020

Do góry
Wczoraj popadało, schłodziło, powiało i to dość konkretnie. Co roku wkurzają mnie ci zimni ogrodnicy. Zwłaszcza od kiedy mam ogród .
Dzisiaj na koniec dnia pokręciłam się trochę po ogrodzie resztki słońca złapać. A w nocy ma być znowu w okolicy zera .

W ogródku emerytki 20:55, 12 maj 2020

Do góry
gogo napisał(a)
Ulubiony orlik

Tak wygląda nowo kupione epimedium czerwone.
Nie zgadza się kolor kwiatów, powinny być czerwone z białym środkiem, a są blado różowe.
Wielkość liści też nie bardzo, dla porównania moje palce.

Bardzo łądny ten czerwony orlik.
U mnie orliki jeszcze nie kwitną.
A jaki kot fajniutki. No superaśny
Mój ogrodowy pamiętnik 20:55, 12 maj 2020

Do góry
Moje kalinki. Tylko 3 niestety bo trochę miejsca brak na takie spore krzaki.

Pink Beauty

Klimandżaro

Molly Schroeder

Clematis montana 'Rubens' - wart grzechu 20:45, 12 maj 2020

Do góry
Clematis montana 'Mayleen'
Jedna sztuka, posadzony w 2016
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 20:38, 12 maj 2020

Do góry
Sezon 2017 u Hanusi 20:36, 12 maj 2020

Do góry
Grażynko, to są dzikie krokusy, sieją się jak głupie. Mam je po całym ogrodzie. I oddałabym, ale takiego szajsu to nikt nie przyjmie. cebulki wielkości główki od szpilki, kiedy kwitną, mimo radości z ich widoku, męczy mnie wydłubywanie szpilek z kuleczką z ziemi. Nijak proponować nawet, chyba, żeby ktoś chciał sobie łąkę zachwaścić.

Połowę rabaty ciut oczyściłam, cały urobek leży na stosie, czekam aż przywiędnie, i może co większe wydłubię przez lato. Albo przesieję. Na trawniku mi nie przeszkadza, koszę kosiarką i finito, ale na rabatce bylinowej? Wygląda jak hodowla perzu. Część zasłonią zaraz hosty i liliowce, część uschnie, i jakoś do równowagi wrócę,

Żurawka - Heuchera 20:23, 12 maj 2020

Do góry
Wstawiam zdjęcie mojej żurawki 'Marmalade' z zeszłego roku. W tym roku jest prawie łysa i poszła do rozmnożenia. Rosła tu z 4 lata i teraz zrobiła się brzydka. Kwiatów nie widać.

Sadzona była w zwykłą ziemię ogrodową ze sklepu zmieszaną z rodzimym gruntem. Bez kompostu.

Ogólnie ładnie się wybarwia i bezproblemowa. Wytrzymuje na słońcu.
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:23, 12 maj 2020

Do góry
zszywka napisał(a)
Macham po przerwie

Nadrobiłam iiiii ten wiosenny szał zieleni to jest to, oczko świetne. Bardzo bym chciała coś w ogrodzie jakieś „ciurkadełko” ale to może kiedyś

Witaj dziękuję, woda w ogrodzie, jednak inny klimat tworzy, a przy tym zwierzątka korzystają, także polecam bardzo
czochy zaczynają...
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:20, 12 maj 2020

Do góry
Radziu2013 napisał(a)

Cześć Monia Ale się ci wszystko pięknie rozrasta...a przecież to dopiero maj...latem będzie szaleństwo na rabatach

Oczko po zmianie mega mi się podoba...jakie ono jest w ogóle głębokie? To tak z ciekawości...

A jeszcze pytanie odnośnie kocimiętki, jakiej jest odmiany? Super gęste poduchy, a moja "Wolkers jakaśtam" okazuje się jednak nie taka ładna jak się mi wydawało i zastanawiam się nad jej wymianą...

Pozdrowionka

Radziu jak miło cię widzieć wszystko rośnie w oczach, jest fajnie bo popadało, ale aby przymrozku nie było, bo pomarznie...
Z kocimiętką cię zaskoczę bo to kocimiętka Walker's Low, ja ją uwielbiam, długo pięknie kwitnie, raj dla pszczółek, trzmieli i wszystkiego co lata
później się troszku pokłada, ale mimo to nie przeszkadza mi to...

Ogród z uśmiechem 20:14, 12 maj 2020

Do góry
O, taki mi się podoba:
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:11, 12 maj 2020

Do góry
gierczusia napisał(a)
Czy ja dobrze widzę ,że masz wilczomlecze ??? jeśli mnie oko nie myli ( zaś ) to mi pisz o nich..pisz rozmiar , jak rosną itp
Ściskam bardzo mooocno

tak Kochana mam wilczomlecze, lubię je bardzo i wiem, że muszę jeszcze dokupić
wilczomlecz BONFIRE, zawsze wiosną go przycinam, chociaż wiem, że ich się nie przycina, ale jest taki fajny zwarty, później ulistnienie ma czerwone, nie znalzłam fotki, jak ma czerwone liście, ale tak wygląda wiosną...

następny to wilczomlecz migdałolistny WALBERTON'S RUBY, obcinam tylko po zimie obeschnięte pędy, potwór mały

no i jest jeszcze jeden, ale za chiny nie mogę sobie skojarzyć nazwy, no i nie mam foty... jak zrobię fotkę to wstawię.
Ogólnie są to roślinki bezproblemowe zdobiące cały sezon, warto na nie zwrócić uwagę

Znowu na wsi 20:10, 12 maj 2020

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies