Już się cieszę że tutaj trafiłem. Jak już coś robić to z pasją i wiedzą.
Od razu widać że ma się do czynienia z osobą znającą temat bo do tej pory trafiałem na szarlatanów co opowiadają bajki.
Trawa jak słusznie zauważyłaś była łaciata przez nierównomierne rozsianie nawozu siewnikiem kołowym dlatego chciałbym coś co będzie mi równomierniej rozsiewało ale i tak żeby się tak stało to muszę nabrać doświadczenia.
Nisko to dla Ciebie jest jaka wysokość? Przed zimą a raczej wiosną skosiłem na około 6 cm, teraz miejscami ma pewnie troszkę więcej. Odnośnie tej mieszanki co zasiałem masz jakieś doświadczenie? Pytam bo widziałem tą mieszankę dark green i była piękna po posianiu albo po kolejnych dosiewkach bardzo widziałem różnicę w odcieniach. Wiadomo że każdy chce mięć trawkę soczysto zieloną. Moja trawa wydaje mi się że ma bardzo delikatne źdźbła np w stosunku do nasion Wimbledon Kalnas. Ja szukałem trawy głownie pod względem dzieciaków bo będzie użytkowana pewnie cały czas, patrząc że już teraz mam problem z zagonieniem ich do domu

.
Tą ziemią żyzną lub kompostem to rozumie żeby oprószyć delikatnie?
Masz wielkie doświadczenie więc poproszę o podanie jakiejś propozycji odnośnie nawozu?
Co do samej ziemi to podłoże raczej gliniaste do tego jak robiłem odwierty to woda była w miarę płytko bo na głębokości około półtora metra.
Jako ciekawostka to dostałem informację że trawnik tak wygląda bo za dużo go podlewałem a w moim odczuciu w zeszłym roku chyba nie było opcji przelania.
Jak mogę to proszę napisać co sądzisz o robotach koszących, warto w to się pakować?
Dla porównania kilka zdjęć z zeszłego roku
1) Dwa tygodnie po posianiu
2) około półtora miesiąca po posianiu
3) i około dwa i pół miesiąca od posiania około 15 listopada