Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

AsiaK_Z 20:26, 12 maj 2020

Kokesz napisał(a)
Poleciałam do sąsiada obejrzeć jego starego bukszpana po dziadku, bardzo dba o niego, robi młode sadzonki...znalazłam gąsienicę w sklejonych listkach, pokazałam buksy z Botanika...poradziłam czym pryskać...Pan wzdrygnął ramionami, powiedział, że opryska pokrzywą i w razie, jak coś się będzie działo, wtedy na pewno zwróci się do mnie...hmmm, może nie zdążyć

Jak mu zeżrą buksy to wtedy pomyśli szkoda
AsiaK_Z 20:28, 12 maj 2020

Anusia napisał(a)

Kupiłam cztery w zeszłym roku .Dwie pięknie żyją a pozostałe wyglądaja podobnie. Pozdrawiam

Cześć Aniu, dawno Cię nie było ech mam nadzieję, że nabiorą masy... trzymam Sebka za.... słowo
AsiaK_Z 20:31, 12 maj 2020

AnnaCh napisał(a)
Z moich zeszłorocznych hakonek też część wygląda tak, albo i jeszcze gorzej

Jesssuuuu mi jedna, ze dwa lata temu, nie wzeszła po zimie. A tak mi się podoba... trzymamy kciuki i trenujemy cierpliwość
AsiaK_Z 20:36, 12 maj 2020

Sebek napisał(a)

łudzilem się, ze mam wełnowce, a mam wszystkie bukszpany w białym nalocie... Poleciałem je w sobotę - chyba jeszcze Mamę poproszę, by je pokropiła lepinoxem znowu...

No kurna chata ja finalnie nie poprychałam buksów w niedzielę wczoraj ulewa, dziś też tak jakoś się zanosi... do soboty te małpy aż tak nie urosną i nie zeżrą mnie z korzeniami więc powiedzmy, że mam ciut czasu.
Ciekawa jestem czy lepinox się sprawdzi, bo jakoś takie ograniczone zaufanie mam do "bio"
AsiaK_Z 20:38, 12 maj 2020

Anusia 20:43, 12 maj 2020

AsiaK_Z napisał(a)

Cześć Aniu, dawno Cię nie było ech mam nadzieję, że nabiorą masy... trzymam Sebka za.... słowo

Miałam sporą przerwę od O. ale jestem Piękna wiosna a ja fot jeszcze u siebie ne porobiłam, ups.
AsiaK_Z 21:05, 12 maj 2020

Anda 21:50, 12 maj 2020

Śliczne roślinki To iryski?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwia_slomc... 22:01, 12 maj 2020

Uwielbiam wiosną iryski syberyjskieMoje jeszcze pączków nie mają, ale po zeszłorocznych powodziach może się okazać, że nie będą miały wcale w tym sezonie, dobrze, że przeżyły bo odchorowywały długo....
wiunia 22:19, 12 maj 2020

Asiu kwiatuchy urocze! Czyściutko na rabatkach, że hej