Podziwiam tez sama ścieżkę
Kolor mi się podoba ale musi się tez zgrać z całym domem kolorystycznie
Tego dokładnie nie pamietam
I spóźniony kwiatek dla ciebie pachnacy
Ten tydzień taki trochę mało ogrodowy był. Jakoś weny brakowało. Tylko kostkę pomalowałam na razie tak na próbę tylko żółtą na tyle. Zobaczę jak będzie się zachowywać przy użytkowaniu.
Najpierw pomalowałam na kolor szary ale okazał się być w całości zbyt niebieski.
Zapadła decyzja, że maluje na grafitowy i ten już był lepszy, nawet na mokro choć też w niebieski wpadał. Niestety trzeba było 2 razy pomalować bo przebijało i nierówno kolor łapał. Zdjęcie po prawej jest po pierwszym malowaniu i przeschnięciu.
Obecnie czekam na efekt użytkowania, czy się będzie ścierać, ślady zostawiać jak wejdę z błotem itp. i zastanawiam się nad obramowaniem, które na razie zostało w tym takim buraczkowym bordo-brązie. Czy je pomalować na grafitowy czy na brązowy. No musi się odleżeć i opatrzyć.
Dziękuję Aniu.Muszę chyba sobie znacznik z podpisem.Ok, jak coś to marzecierzankowa kępa jest spora. Można ja podzielić dla ciebie.
Wczoraj dopiero posadziłam 75 pomidorów i 55 papryczki i 3 bakłażany,bazylię i 2 musztardowce.
I zrobiłam to jak podejrzałam na filmiku na Youtube.
W każdy dołek dałam gałązkę pokrzywy ( wcześniej zerwane ) Troszeńkę drożdzy i 2 granulki obornika.
Dobrze,że chociaż maź mi dołki zrobił.
Ale w każdy dołek to dodać, to trochę czasu zajmuje.!25 dołków i
wczorajszych nasadzeń A dzisiaj deszcz to wszystko podlewa.
Twój pomidorek oczywiście mam zaznaczony i paprykę.
Ty też już pewnie posadziłaś sadzonki .
Mam tą hostę dopiero 2 sezon .
I jak widać to raczej będzie z dużych host.
a na pełną jej urodę trzba będzie moze poczekać jeszcze z rok.
hosty są najładniejsze w 3 czasami 4 roku
na razie nic tam nie robiłam ogrodowo bo czekam na listewki na obicie całości i cały czas intensywnie myślę co tam z rabatami i nasadzeniami zrobić. Oczywiście korci mnie powojnik puszczony po pergoli ale zakryje konstrukcję a ta jest po prostu ładna myślę że temat musi się odleżeć. Obecnie cieszę się możliwością leżenia i patrzenia na ogród. Reszta to detale ))
Podoba mi się Twój poranny spacer.
Jakie pnącze masz na pergoli?
Fajnnie masz za oknem… te trzy kwadraty w podjeździe to świetny pomysł.
Ja niestety na etapie budowy nie miałam żadnego pomysłu na ogród, więc architektury docelowej zero…
Pomidory w szklarni kwitną, ale te w polu zmaltretowanie przymrozkami, chociaż nie padły zupełnie. Dlatego właśnie mam szklarnię, a na polu jak nie zaraza to deszczowe lato i choroby grzybowe... posadziłam na próbę, ale jak padną, to zwolni się miejsce na coś innego. Chociaż ub. sezon dla pomidorów był super.
jak już o warzywach to rośnie m.in.
pietruszka
marchew
koperek
buraczek, już oblegany przez mszyce
Sylwuś nie kłopocz się kupię ze 3 sztuki ,ale najpierw roślinki itp.
Buziaki
ostatnie dzisiejsze fotki
niezapominajki niestety chyba padły …
nadrobiłam u siebie ,teraz zanim padnę lecę do Was
Wstrzymaj się ciutkę bo jeszcze Kasieńki z Bajki spytałam, wiem, ze u Niej też się mnożą, może jeszcze wszystkich nie wydałaDo kasty potrzebujesz małych rybek, takie trudniej kupić.