Moim zdaniem za dużo tego wszystkiego, za dużo gatunków. Jeden lubi kwaśną glebę (cyprysiki), inny dużo wody (wierzba), z kolei co innego by miało się dobrze w suchszym miejscu (jałowce). Jak dla mnie nie do posadzenia to jest.
Dziekuje Pani za odpowiedź! Proszę mi jeszcze powiedzieć czy błędem było sianie trawnika Shadown na stanowisko cieniste przy ekspozycji wschodniej? Mam też drugą działkę o tej ekspozycji i nie wiem czy nie lepsza będzie mieszanka uniwersalna?
Mieszanki golfowe nadają się na pola golfowe a nie do ogrodów przydomowych, kosi się te trawniki codziennie, nawadnia i utrzymuje na bardzo niskiej wysokości. To się nie nadaje na trawniki przydomowe.
Jak długo wschodzi, zależy od gatunku traw a jakie są w tej mieszance upatrzonej to ja nie wiem. W każdym razie zejdź na ziemię i posiej to, co należy siać. Czyli trawnik sportowy albo uniwersalny. Lub ozdobny, jak kto lubi. Z golfowego pożytku mieć nie będziesz.
Kreska na wywczasach czyli po raz pierwszy w plenerze - pojechaliśmy na wycieczkę samochodem. Przy ognisku piekliśmy kiełbaski, a Kreska miała zaciszne miejsce w łóżeczku.
Najważniejsze, że nie odczuwa bólu. Fakt, że ktoś ją porzucił i że z takiego powodu, wywołuje u mnie uczucie obrzydzenia do tego ktosia. Myślę jednak, że tak jak dobro wraca do człowieka, zło podobnie. Tego się trzymam. Co roku obserwujemy, jak przybywa nam nagle psów na wsi w okresie wakacyjnym. Piękne, zadbane (domowe), ze złamanym sercem. To plaga.
Nasz pies również wybrał męża na przewodnika stada, ale to do mnie się przytula