jak zaczynam grabić to zaczynają pojawiać sie dziury. czy nie przejmować sie nimi i zacząc walcowanie a potem je rozganiać i znow walcowac?
Mam problem zeby nawieśc dużej ilości nowej ziemi gdyż orgodek jest na dużej skarpie i nie ma jak podjechac z ziemia
Przez dziejszy dzień wywiozlem okolo 10 worków "kępek".
tak sie zastanawiam czy gdyby było ciepło to czy słońce nie powodowałoby ze te kępki łatwiej wytrzepywały by sie z ziemi? Tak jak patrzę to bardzo dużżżo ziemi wyjechało w workach wraz ze starą trawa
Mieszanki golfowe nadają się na pola golfowe a nie do ogrodów przydomowych, kosi się te trawniki codziennie, nawadnia i utrzymuje na bardzo niskiej wysokości. To się nie nadaje na trawniki przydomowe.
Jak długo wschodzi, zależy od gatunku traw a jakie są w tej mieszance upatrzonej to ja nie wiem. W każdym razie zejdź na ziemię i posiej to, co należy siać. Czyli trawnik sportowy albo uniwersalny. Lub ozdobny, jak kto lubi. Z golfowego pożytku mieć nie będziesz.
Witam Proszę o pomoc Trawnik zasiany 28.03, gdy była jeszcze ładna pogoda. Potem przyszły mrozy. Trawnik jest przy szeregówce, ekspozycja wschodnia. Mieszanka - Barenbrug Shadow. U sąsiada już bujny trawnik. Na zdjęciu stan z dziś. Czy jeszcze coś z tego będzie? W miejscu gdzie są "placki" jest bardzo rzadka trawa, czego nie widać..
Dziekuje Pani za odpowiedź! Proszę mi jeszcze powiedzieć czy błędem było sianie trawnika Shadown na stanowisko cieniste przy ekspozycji wschodniej? Mam też drugą działkę o tej ekspozycji i nie wiem czy nie lepsza będzie mieszanka uniwersalna?
Zapewne było błędem, ale pociesza mnie fakt że nie ma czegoś takiego jak trawnik do cienia, chyba że w mieszance były nasiona traw jednorocznych
co jest mało prawdopodobne.
Okaże się jak trawnik pokaże swoją urodę, albo nie pokaże.
Wygrzebałem z mojego trawnika takie oto coś:
Czy to jest chwastnica, czy inny niepożądany element, czy mam takie rzeczy zostawić w spokoju? Mam tego całkiem sporo na trawniku. Ma to wyraźnie większe liście, niż pozostała trawa i wyraźnie się odznacza na trawniku.