Dziekuje Pani za odpowiedź! Proszę mi jeszcze powiedzieć czy błędem było sianie trawnika Shadown na stanowisko cieniste przy ekspozycji wschodniej? Mam też drugą działkę o tej ekspozycji i nie wiem czy nie lepsza będzie mieszanka uniwersalna?
Mieszanki golfowe nadają się na pola golfowe a nie do ogrodów przydomowych, kosi się te trawniki codziennie, nawadnia i utrzymuje na bardzo niskiej wysokości. To się nie nadaje na trawniki przydomowe.
Jak długo wschodzi, zależy od gatunku traw a jakie są w tej mieszance upatrzonej to ja nie wiem. W każdym razie zejdź na ziemię i posiej to, co należy siać. Czyli trawnik sportowy albo uniwersalny. Lub ozdobny, jak kto lubi. Z golfowego pożytku mieć nie będziesz.
Kreska na wywczasach czyli po raz pierwszy w plenerze - pojechaliśmy na wycieczkę samochodem. Przy ognisku piekliśmy kiełbaski, a Kreska miała zaciszne miejsce w łóżeczku.
Najważniejsze, że nie odczuwa bólu. Fakt, że ktoś ją porzucił i że z takiego powodu, wywołuje u mnie uczucie obrzydzenia do tego ktosia. Myślę jednak, że tak jak dobro wraca do człowieka, zło podobnie. Tego się trzymam. Co roku obserwujemy, jak przybywa nam nagle psów na wsi w okresie wakacyjnym. Piękne, zadbane (domowe), ze złamanym sercem. To plaga.
Nasz pies również wybrał męża na przewodnika stada, ale to do mnie się przytula