Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Miłkowo - sezon 2016-2022 23:28, 08 maj 2017

Do góry
Milus u ciebie padla azalia "chanel" ty slecjalistka od kwasnolubnych.

Tak sie nieraz zdarza. Moje rosna od zeszlego roku wiec po tak suchym roku 2016 teraz znowu breja tez nie wiem czy wytrzymaja.

Znowu mroz zapowiadaja.

A to nie syberyjski bardzo podobny.
Sezon 2017 u Hanusi 19:36, 08 maj 2017

Do góry
Haniu witam. Peonie pierwsza klasa to rozne kolory. Tak,lubie peonie a u mnke sos i nie zabardzo pasuje. Wiem, ze sa bardzo zarloczne, wiec czestuje od czasu do czasu kompostem obornikiem i nawozem. Kupilam je kwitnace a u mnie od czterech lat nie kwitna.
U mnie dopiero ok. 10 cm wyrosly bo niestety wiosna nas nie rozpieszcza a teraz znowu codziennie ulewy.

Pamietam z moich lat dzieciecych ja u mojej bbci rosly tylko piwonie masa tego byla, serduszka i faier lilie zawsze kwitly w czerwcu na zakonczenie roku szko,nego. Zapach nie z tej ziemi.

Nie wiem czy sie kiedys doczekam tego zapachu.
Ptasi gaj 16:12, 08 maj 2017

Do góry
Ma bardzo ładny zapach. A kwiaty urocze. Duże rozety.

Kasia napisze. Może zrobię foto z góry to wyślę.
Ptasi gaj 15:08, 08 maj 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Kasiu 3 pachnace

Miałam ją, padła mi niestety, pewnie kiepeska juz była od producenta.
Ogród z łezką II 09:32, 08 maj 2017

Do góry
Kasiu ładna chalupka. U mnie bardzo bardzo mokro. Dzisiaj mrzy.
U mnke tez trawka zielona o tej porze najladniejszy kolor, ale nie da rady kosic za mokro.

Ta azalia pachnaca u mnie mam 3 to "chanel".

Dziękuję
U nas też, niestety, pada codziennie
Zaczynają mi jeżówki wygniwać, o ostróżkach nie wspomnę nawet
Trawa bez koszenia w obecnych warunkach...współczuć Ci tylko mogę

Aaaa, to Chanel, piękna i pachnąca. Miałam też na nią ochotę...znowu na nią miejsca nie mam, przesadziliśmy różę, Williama Morrisa na to miejsce właśnie...
3 sztuki posadziłaś? Super pięknie i pachnąco będzie. Przyjdę podziwiać
Gożdzikowa - wiejski ogród 23:04, 07 maj 2017

Do góry
Basiu, jestem, ale ty bauerka jestes pelna geba. Napisz co to za kwiatki te zolte na tle budynku gospodarczego. Ladnie to wyglada. Reszte na pw.
Ogród Małej Mi 2017 23:03, 07 maj 2017

Do góry
Ja u ciebie często jestem do wieczora.

A siedź sobie

Udana rabata... jestem czasami zadowolona
Ogród Małej Mi 2017 22:51, 07 maj 2017

Do góry
Witam Aniu ponownie jak juz pisalam bywam u Ciebie bardzo czesto, ale sie nie wpisywalam. Nje wiem sama dlaczego. Lubie ogladac ogrody, tak sie nieraz zagalopuje w watku ze trace poczucie czasu i zapominam o wpisie opinii. Nieraz powtarzam przeglad sby wszytko zapamietac co sie dzieje w danym ogrodzie
Aby mi nic nie umknelo.

Wiec pamietam twoje piekne oczko pelne ryb, oraz hortensje wielgachne. Piekny skalniak przy oczku gdzie floksy i inne kwiaty zacieraja granice.
Masz na rabatach jak to sie mowi mydlo i powidlo, ale wspaniale to wyglada wszystko przemyslane aby ciagle cos kwitlo i cos sie dzialo.

Masz ogrod bardxo piekny i duzy. Jest co robic.

Narzekasz tak jak i my tutaj na Mazowszu na przymrozki, dni deszczowe. Jak z prognoz wynika cala wschodnia i poludniowa Polska to najbardziej cierpia na tych ulewach.
Ja od dwoch dni razem z eMem pompujemy wode aby rosliny szczegolnie tuje sie nie zmarnowaly bo wysokie i chronia od wiatrow.
U mnje co nie na wysokosciach to wszystko stoi w wodzie. Ty juz trawe skosilas a ja nie moge zwykla kosiarka skosic bo mokro.

2013 tez byl taki mokry, ale wtedy na dzialce rosly tylko tuje i brzozy, bylo mi wszystko jedno, teraz to tragedia.

Konczac trzeba sie uzbroic w cierpliwosc.
Masz piekny ogrod bardzo i to bardzo mi sie podoba, bede zagladac jak dotychczas. Pozdrawiam.
Ogród bacowej 22:35, 07 maj 2017

Do góry
Bylam, przegladalam jak nic dodac nic ujac jest pieknie jak zwykle u ciebie.
Masz tych kwiatow mnostwo, to sztuka aby je tak posadzic lub posiac aby wszystkie byly widoczne i pieknie wyeksponowane.

Elu , dzięki za dobre słowo
Ptasi gaj 18:20, 07 maj 2017

Do góry
Pod zwirem w suchym potoku jest zolta rura drenazowa. Woda splywa do suchego oczka. W suchym oczku jest wkopana rura o srednicy 40 cm na wys 1 m rozprowadzajaca w ziemi to co splynie z zoltych rur.

Jezeli nie splywa z suchego oczka to znak, ze ziemia ma juz nadmiar wody.
Dzisiaj znowu to samo.

Elu u mnie też pada od samego rana...licho nadało taką wiosnę...a jeszcze i przymrozkami straszą
Ogród z łezką II 17:25, 07 maj 2017

Do góry
Kasiu ładna chalupka. U mnie bardzo bardzo mokro. Dzisiaj mrzy.
U mnke tez trawka zielona o tej porze najladniejszy kolor, ale nie da rady kosic za mokro.

Ta azalia pachnaca u mnie mam 3 to "chanel".
Ptasi gaj 17:16, 07 maj 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Choina kanadyjska...szkoda, że wcześniej nie przeczytałam, jak usilnie szukałam rośliny na moją skarpę. Tylko czy dałaby radę praktycznie w cieniu...
Jakie pachnące azalie posadziłaś? Mam jedyną wielkokwiatową i być może będę miała miejsce na drugą...a pachnące interesują mnie bardzo. Mam Soir de Paris.

Kasiu 3 pachnace

Moja ostoja 13:49, 07 maj 2017

Do góry
Ja tam sama zaprojektowalam tylko ktos przelal na papier bo z rysunku jestem kompletna noga. Taki go widzialam bo takie byly realia gruntowe,
Ogrod musial byc zrobiony przy uzyciu ciezkiego sprzetu np koparki przy kopaniu oczka, zniwelowaniu terenu ze spadkiem, drenaze itd.

Dwa sztychy ziemi a nastepnie glina ziemia nie przepuszcza nadmiaru wody. Dzisiaj jak leje to nawet te moje drenaze nie pomagaja. Wody pelno.
Koncze.

Elu, z tego co czytam, to ogród masz wielki i trudny. Ja nie mam takich problemów.
Ale, jak jestem w Ogrodowisku, to oglądam tyle pięknych ogródków, że chciało by się trochę skopiować. Ponieważ ja zimą "zaprojektowałam", właściwie zaplanowałam sobie konkretne zmiany w ogródku, to i tak podczas pracy musiałam dokonywać korekty
Ogród Małej Mi 2017 12:00, 07 maj 2017

Do góry
Ja u ciebie często jestem do wieczora.
Ptasi gaj 10:59, 07 maj 2017

Do góry
Oj Mircia, tej fajnosci moge dac za darmo. Byle by sie pozbyc tego nadmiaru wody.

Tak moze jeszcze zrobimy aby w potoku byla woda ale to piesn przyszlosci.
Ptasi gaj 10:42, 07 maj 2017

Do góry
Pod zwirem w suchym potoku jest zolta rura drenazowa. Woda splywa do suchego oczka. W suchym oczku jest wkopana rura o srednicy 40 cm na wys 1 m rozprowadzajaca w ziemi to co splynie z zoltych rur.

Jezeli nie splywa z suchego oczka to znak, ze ziemia ma juz nadmiar wody.
Dzisiaj znowu to samo.
Ptasi gaj 23:57, 06 maj 2017

Do góry
Jeszcze na dobranoc.

Wymarzony sielankowy ogród..... 23:48, 06 maj 2017

Do góry
Monia u nas jest cieplo. Teraz 15 na plusie. Najgorszy ten codzienny kilkugodzinny deszcz.
Praktycznie od jesieni leje, ziemia nasiaknieta, potem mroz ze sniegiem, jeszcze woda dobrze po jesieni i zimie nie odeszla to znowu leje tu jest przyczyna, ze woda stoi bo nie ma gdzie wsiakac.

U nas rowami, rzekami targa.
Ukojenie 23:43, 06 maj 2017

Do góry
Witam Zoja. Juz zapomnialam skad przyszlam, ale obejrzalam wizytowke, poczatek watku no i jak zwykle to ja ogladam potem koniec.
Zaczynalas swoje marzenia od karczunku zielska i wszystkiego co stanelo na drodze do perfekcyjnych rabat. Bo trzeba przyznac ze zrobilas (liscie) kawal roboty. Taras bardzo ladny, niepowtarzalny. Ta niebieska chmurka pomyslowa.

Tez sie przymierzamy do zadaszenia tarasu, ale moj eM ma tysiace pomyslow, a mozna to zrobic w bardzo prosty sposob nawet samemu.
Jak sie wkurze to sama zaczne robic tylko krajzege musze kupic.
Wymarzony sielankowy ogród..... 23:17, 06 maj 2017

Do góry
Monia dobrze dzialaj. Mrzawka to male piwo. U nas to opady na zawolanie. Niech to cholera wezmie. Na szczescie chwasty u mnie nie rosna oprocz mlecza wiec nie musze na gwalt pielic.
Za to pompy chodza na wysokich obrotach. Trawa do koszenia a wjechac nie mozna.
Na zdrenowanym terenie woda stoi gleba tak nasiaknieta. Przed zrobieniem murawy przed domem teren zdrenowalismy na gl. 30 cm.

Znowu dzisiaj wieczorem lalo.

Oby się Wam Elu uspokoiło, teraz by się przydało trochę ciepełka, tylko też nie od razu 30 stopni..... U nas jakoś tako się stabilizuje, choć rowami woda targa...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies