Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 07:28, 03 cze 2017

Zaczynają róże, pierwsza jest Grace zeszłoroczna Ale Alchymist się rozkręca, Ilse też. Zdjęć nie mam...jeszcze. Nie było czasu, wczoraj sadziliśmy i przynajmniej z tym spokój. Jeszcze wieczorem pryskałam mszyce i skoczka, a M chorą Umbrę...na grzyba. Muszę jej wreszcie zdjęcie cyknąć, może coś ktoś...
Kwitną irysy, też im się zdjęcia należą.
I trzeba by była pokrzywę na gnojówkę naszykować, bo już czas.

Bogusiu, ta piwonia od Ciebie jakieś małe kwiaty ma...i nie bardzo mi na tej rabacie pasi...muszę ją na jakąś bardziej czerwoną wymienić, ale to w sierpniu.

I pięknej soboty wszystkim życzę, niekoniecznie pracowitej
gierczusia 08:37, 03 cze 2017

Kindzia napisał(a)

Moje dziecko, jak dotarło wieczorem do domu, zmartwiło się, że w umywalce się będzie myło...

Oplułam ekran na widok Twojej wanny o nowej modzie wannowej poczytałam ,że karpie już przeminęły banana na ryjoku mam do teraz już se wyobrażam - tak w ramach bonusu - jak to wyglàdało w czyimś samochodzie dżungla oleeeeee
Buziol Kindziu wieelki
No i miłej soboty
ElzbietaFranka 11:57, 04 cze 2017

Kindzia napisał(a)

Właśnie jakoś dziwnie się ta woda w ogrodzie układa My pewnie też "z ręki" puścimy jutro wieczorem podlewanie, ale czy ustawię automat, nie wiem. Na początek przyszłego tygodnia u nas deszcze widać...
To chyba jesteś zadowolona, że masz pachnące mimochodem Ja bym była
Lubię kwiaty i staram się właśnie pachnące sadzić. Chociaż mam oczywiście i nie pachnące.

To czekam na Twoje relacje u Ciebie...

Kasiu jestem bardzo zadowolona z zapachow. Pokaze palibina mam na aparacie i musze zgrac na komputer.
Kwitnie u mnie przepiekny irys i tez bardzo pachnacy. Zapach nie spotykany.
Jak wszystko pozgrywam to wstawie. Na razie latam i przygotowuje sie do wesela na ŚLasku wyjezdzam w srode wiec trzeba wszystko ogarnac.
Basilikum 17:14, 04 cze 2017

ale super wanna
Kindzia 10:42, 05 cze 2017

gierczusia napisał(a)

Oplułam ekran na widok Twojej wanny o nowej modzie wannowej poczytałam ,że karpie już przeminęły banana na ryjoku mam do teraz już se wyobrażam - tak w ramach bonusu - jak to wyglàdało w czyimś samochodzie dżungla oleeeeee
Buziol Kindziu wieelki
No i miłej soboty

Wanna już pełni swoją funkcję, tylko pięć jeżówek jeszcze mi zostało na balkonie, jeszcze półtora tygodnia będą u mnie na wczasach, potem do zielonogórskiej ziemi, do pracy Nawet się martwiłam, czy mi ich wczorajszy armagedon z zabrzańskiego balkonu nie wywiał, ale nie, stoją Tym razem w misce z wodą

Bogusia od Łukasza swoim autem tę dżunglę wiozła i zupełnie nieźle to wyglądało A jakiegoś wielkiego auta nie ma...czyli luzik

W sobotę w różach byłam...i jeszcze 1/3 mi została.

Sobota miło się skończyła, po robocie piwko z soczkiem

Dla Ciebie też Gierczuś buziol wielki...muszę zobaczyć jak tam Twoje róże...
Kindzia 10:44, 05 cze 2017

ElzbietaFranka napisał(a)

Kasiu jestem bardzo zadowolona z zapachow. Pokaze palibina mam na aparacie i musze zgrac na komputer.
Kwitnie u mnie przepiekny irys i tez bardzo pachnacy. Zapach nie spotykany.
Jak wszystko pozgrywam to wstawie. Na razie latam i przygotowuje sie do wesela na ŚLasku wyjezdzam w srode wiec trzeba wszystko ogarnac.

No, najwyższy czas Mój Palibin już się kończy, zaraz cięcie mu trzeba zafundować
Też irysy lubię, kwitną u mnie, wielkie wyrosły i nawet je niedzielne wietrzycho trochę poprzewracało

To masz odskocznię od codzienności, baw się dobrze
Kindzia 10:47, 05 cze 2017

Basilikum napisał(a)
ale super wanna

Była elegancka. Ale się cieszę, że to co moje już rośnie
Kindzia 10:56, 05 cze 2017

Sobota pracowita, niedziela relaksacyjna była, chociaż nie skończyła się dobrze. Figo przeciął tylną łapę w wodzie, poleciał za patykiem i wyszedł z głęboką 5-cio centymetrową raną ciętą...narkoza, szwy, łapa z opatrunkiem...biedny jest

Jeżówki posadzone, w niedzielę dostałam od Małgosi orliki - też posadzone, róże zaczynają kwitnąć, czyli reszta gra

Alchymist już ładny, za tydzień będzie w pełni.
BasiaLT 11:33, 05 cze 2017

Szkoda że już wanna opróżniona, myślałam że założysz w łazience oranżerię
Adela 12:15, 05 cze 2017

Kindzia napisał(a)

Mój Palibin już się kończy, zaraz cięcie mu trzeba zafundować
Też irysy lubię, kwitną u mnie, wielkie wyrosły i nawet je niedzielne wietrzycho trochę poprzewracało

No właśnie, znowu szykuje się przycinka.
A niedzielny wiatr paskudnik złamał mi piękny, tegoroczny pęd róży Geisha, wcześniej poszkodowanej przez mrozy