Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla moich synków

Ogród dla moich synków

AnnaCh 12:47, 27 maj 2017

Monia, pięknie masz i kolekcja host imponująca
Cieszę się, że roślinki ode mnie mają się dobrze No i widzę, że hostę dostałaś chyba taką jakiej nie miałaś Super
Basilikum 14:31, 27 maj 2017

wow ale wielka kolekcja
ja mam kilka i nie mam pojecia, ze sie jakos nazywaja

anabuko1 16:57, 28 maj 2017

Ta druga raczej nie jest Sum & Substance..
Ta bardziej jasno-zielona i potem do zółtości idzie.Jutro wkleję zdjęcie swojej to porownasz .
Dla nie 3 i 5 to ta sama.
4 to tak, Undulata Albomarginata.
Z Siebioldana Elegance też jest cudna.Wielka.będziesz z niej za rok dwa bardzo, bardzo zadowolona
Jana 22:37, 29 maj 2017

piękna kolekcja, ja to nie wiem jak moje się nazywają w Twoim ogrodzie pięknie się prezentują, i znalazłam inspirację kopytnik plus hosty Twojej paprocie są cudne i widzę, że rosną bezproblemowo a słyszałam dotychczas, że te odmianowe są jednoroczne...chyba nie u ciebie
Zana 07:05, 31 maj 2017

Monia, robi Ci się niezła hostowa kolekcja. Masz dużo miejsca to możesz sobie pozwolić na takie olbrzymiaste odmiany. Fioletowy rodek z hostami super wygląda, już to widzę jak się rozrosną! Te bratki przeuroczo się tam wpasowały. Kopytnik też świetnie rośnie, ja cały czas o nim myślę. A te trawki to turzyce palmowe? Coraz częściej o nich myślę, bo mnie carex elata aurea wnerwia, u innych rośnie a u mnie jakoś nie chce.

Bardzo lubię Twoje szersze kadry, taki sielski spokój z nich bije. Nie umiem tego ująć w słowa, ale jest w nich to "coś".

Masz już jakieś pomysły na zasłonięcie domu sąsiadki?
MirellaB 07:16, 31 maj 2017

Monika najbardziej podoba mi się dywan z białych kwiatków
Hosty fajne, ale jakoś nie specjalnie je lubię. W szkółce oglądałam m.in.fajne hosty mysie uszka. Takich u Ciebie nie widziałam
Imienniczka 22:09, 01 cze 2017

Masz piękną kolekcję host
ElzbietaFranka 23:21, 03 cze 2017

Witam u Ciebie chyba jeszcze nje bylam i jestem z rewizyta.

Pytalas o moje Palobiny tez kwitnie ale juz przekwitaja, tez mi przymarzly, ale daja za to teraz trzadu wzrostem, kisci nie widac bo zaslaniaja nowe przyrosty a na tych przyrosta znowy sa kwiatostany. Podlałam je gnojowka z kompostu i wariuja ze wzrostem.
Moja dzialke tej wiosny to nawiedzaja same katastrofy. Najpierw snieg na juz kwitnacym migdalku, nastepnie lalo jak cholera wszedzie bylo mokromi bloto, musielismy pompowac wode, potem w maju dwie noce pod rzad mroz i to -7. Zalamalzm sie tym wszystkim bo nie bylo mnie na dzialce i mi pomarzlo bardzo duzo roslin i tak prawde mowiac wkurzylam sie i nic nie wstawjam na swoj watek.
Musze to wszystko przebolec.

Za to pieknie kwitna u mnie jak nigdy irysy syberyjskie, kepy obsypane kwiatami, co zauwazylam, ze sa przez to mnjejsze niz w zeszlym roku. Musze je porozsadzac.
Mam tylko jedna kepe irysa,a le za to jakiego cudownke pachnie, kwiat cudowny.

Mam wszystko na aparacie jak zgram na komputer to na moim watku pokaze, ale nke wkem kkedy to nastapi, o nadal jestem wkurzona na to co sie stalo.

Ja to w tej chwili to moge podziwiac tylko trawnik ktory wyglada jak kobierzec, no i floksy, ostatnio irysy.
Jeszcze z 2 tygodnie i beda roze mam ich dosyc sporo wiec czekam z niecierpliwoscia na kwiaty.

Pozdrawiam.
ElzbietaFranka 23:28, 03 cze 2017

Odnosnke ogrodu twojego nic nie pisze bo tak prawde nie obejrzalam w calosci, zeby sie wypowiedziec. Postaram sie w najblizszym czasie tutaj zajrzec.

Pisze na tablecie jednym palcem i takie przeklamania wyrazow, ale sie polapiesz o co mi chodzi.
vita 09:52, 04 cze 2017

Monia, podziwiam hosty Żałuję, że nie pomogę w identyfikacji, też mam prawie wszystkie nie oznaczone i zwykle wołam do tego koleżankę Katel zrobiła ciekawą fotorelację, macie czas na spotkania