Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:25, 19 kwi 2013

Do góry
Anius,moja magnolia dla Ciebie,zdrowiej nam tu koffana
Liliowo i kolorowo:) 16:14, 19 kwi 2013

Do góry
Rozkwita magnolia)
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:08, 19 kwi 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Pojawiła sie temat u stychaz - Wersja mini mini , zostałam wywołana do tablicy przez moją szanowna Panią Architekt.
I oto - mimo iz po całym dniu ciężkiej tyry- dzielę się tym co mam:

Magnolia zaprojektowała mi przegrode zasłaniającą częściowo warzywnik, wygląda to mniej więcej tak:

Rysunek przegrody do warzywnika. żywopłot grabowy. Jednak chciałabym żeby był sadzony rzadko, i cięty- wtedy będą widoczne jago ramiona, będzie takim 'kandelabrem' jak na rysunku.
Tylko efektu nie będzie zbyt szybko, ale za to zywopłot będzie cieńszy,mniej ciecia i nie wysusza pod soba bardzo. Do tego mozna kupić większe sadzonki grabów.

To ja muszę tutaj wrócić i obejrzeć. Bo ja też mam graby do rozsadzenia jako przegroda.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:11, 19 kwi 2013

Do góry
te graby nie muszą być specjalnie prowadzone jak np owocowe, bo nie muszą mieć równiutkich ramion.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:08, 19 kwi 2013

Do góry
nie, tutaj do żywopłotu jest dodana pergola - taka bardzo prosta. Ale staneło na tym że jej nie będzie. Same graby , rzadko sadzone, cięte 'na płasko'
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 10:18, 19 kwi 2013

Do góry
Ana wczoraj o Tobie myślałam ....ja już posypałam azofoską, został mi trawnik, dzisiaj u nas pada i znowu go nie wygrabię

Thuje już dostały nawóz i magnolia , bukszpany jeszcze nie cięte, wczoraj udało mi się przyciąć lawendę. Wszystko już rusza u mnie .... czasu brakuje ....

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 22:58, 18 kwi 2013

Do góry
Ale wiosennie, romantycznie, nastrojowo i tajemniczo ale kwitnie ci wszystko szybciej niz u nas, u mnie dzis dwa botaniczne tulipanki sie rozbily no i rozbija mi sie magnolia pozdrawiam serdecznie
Wersja mini mini 20:58, 18 kwi 2013

Do góry
magnolia napisał(a)
Żywopłot grabowy najchętniej bym posadziła rzadko, w 1 rzędzie i prowadziła 'na płasko'- żeby był pień i takie pędy na bok od niego odchodzące. Mam chyba gdzieś rysunek tego ( albo Malkul ma)- poszukam, ale pewnie nie dziś, bo mnie już goni czas.

Mam, mam kochana wyręczę Cię wkeiłam wszystko u mnie Zapraszam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:57, 18 kwi 2013

Do góry
Pojawiła sie temat u stychaz - Wersja mini mini , zostałam wywołana do tablicy przez moją szanowna Panią Architekt.
I oto - mimo iz po całym dniu ciężkiej tyry- dzielę się tym co mam:

Magnolia zaprojektowała mi przegrode zasłaniającą częściowo warzywnik, wygląda to mniej więcej tak:

Rysunek przegrody do warzywnika. żywopłot grabowy. Jednak chciałabym żeby był sadzony rzadko, i cięty- wtedy będą widoczne jago ramiona, będzie takim 'kandelabrem' jak na rysunku.
Tylko efektu nie będzie zbyt szybko, ale za to zywopłot będzie cieńszy,mniej ciecia i nie wysusza pod soba bardzo. Do tego mozna kupić większe sadzonki grabów.
Wszystko o czym ... Marzysz 18:38, 18 kwi 2013

Do góry
Znowu mam zaległości jak Wy to wszystko ogarniacie? W ogrodach błysk i jeszcze czas na forum, ja chyba źle zorganizowana jestem
Ale juz nie marudzę wkleję trochę mojej wiosny, przyroda nadrabia aż miło

pierwsze kwiatuchy

magnolia jeszcze czeka

Wersja mini mini 09:23, 18 kwi 2013

Do góry
Żywopłot grabowy najchętniej bym posadziła rzadko, w 1 rzędzie i prowadziła 'na płasko'- żeby był pień i takie pędy na bok od niego odchodzące. Mam chyba gdzieś rysunek tego ( albo Malkul ma)- poszukam, ale pewnie nie dziś, bo mnie już goni czas.
Wersja mini mini 09:20, 18 kwi 2013

Do góry
Justyno świetne są te plany. Wg mnie najlepszy pierwszy rysunek. Donice, a między nimikostki bukszpana- trzymają kształt donic, ale struktura juz zupełnie inna- świetne. Do tego układ kostek burzy symetrie ogrodu - dla mnie to cenne
Wszystko spójne. Żywopłot grabowy w takim układzie bardzo mi się podoba- ta inna ściana spowoduje że unikniemy takiej 'ramki' wokół brzegów
W trzeciej wersji grab jako kostka- to jest drzewo, system korzeniowy ma drzewa- konkurencja z sąsiedztwem bardzo mocna, lepiej postaw na bukszpan.
Z drugiej wersji za to podoba mi się ten kwadrat przy schodach- jeśli nie musisz mieć trawnika dużo, to byłoby fajne.
Nie jestem tylko pewna czy tych Umbrac nie za dużo- tych bliżej domu- one zwężą troszke ogródek bo są na tej samej wysokości
Zmykam- dziś mnie nie ma.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:57, 17 kwi 2013

Do góry
Magnolia-czy ten szpinak nowozelandzki moge juz siać do grunty? kiedy go siejesz?
Ogród niby nowoczesny ale... 06:17, 17 kwi 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
Kopiujcie dziewczyny do woli...ja nie mam nic przeciwko...tylko nie wiem co Magnolia na to

Ja się do kopiowania twojej rabatki Marzena przymierzam..tej z karmnikiem...w kwadratach. Muszę jeszcze przed domem co nie co pozmieniac...
No ale nie wszystko na raz...chociaż...na trawki jeszcze troszkę poczekam...więc może tym się zajmę?

Kopiuj do woli uprzedzam, że sadzenia nie zazdraszczam....

Ale carex z konwalnikiem to świetne połączenie. Jstem bardzo ciekawa Twojej rabaty.
Ogród niby nowoczesny ale... 22:49, 16 kwi 2013

Do góry
Kopiujcie dziewczyny do woli...ja nie mam nic przeciwko...tylko nie wiem co Magnolia na to

Ja się do kopiowania twojej rabatki Marzena przymierzam..tej z karmnikiem...w kwadratach. Muszę jeszcze przed domem co nie co pozmieniac...
No ale nie wszystko na raz...chociaż...na trawki jeszcze troszkę poczekam...więc może tym się zajmę?
Ogród niby nowoczesny ale... 22:07, 16 kwi 2013

Do góry
Rabata piękna będzie Magnolia jest wielka Chapeau bas...
Chętnie bym ją sobie skopiowała,tylko nie mam już gdzie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:59, 16 kwi 2013

Do góry
toż to trzeba być nieźle walniętym żeby się blachą ekscytować! Wstyd!

Ale jak dobrze to rozumiem
Ogród niby nowoczesny ale... 13:22, 16 kwi 2013

Do góry
magnolia napisał(a)
miłe jesteście dziewczyny

Beatko, postaram się wpaść, ale nie dziś chyba- muszę spieszyć się z robotą

myśmy tylko najprawdziwszą prawdę napisały...Twoje rady są świetne...podczytuję to tu to tam...to swoje wiem

a do mnie to spokojnie..rób swoje ....w tej chwili warzywnik montuję

pozdr
Ogród niby nowoczesny ale... 11:40, 16 kwi 2013

Do góry
magnolia napisał(a)

I vice versa

Tak jestem dziś najszczęśliwszą ogrodniczką...
I też biorę się do pracy...
Ogród niby nowoczesny ale... 11:35, 16 kwi 2013

Do góry

Beatko, postaram się wpaść, ale nie dziś chyba- muszę spieszyć się z robotą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies