Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ewy :)

Ogród Ewy :)

Eve 11:16, 04 maj 2013

irena_milek napisał(a)
o rany, jaka wielka paulownia, ja czekam z wami i koniecznie namawiaj Ule na watek

no wielka jest mam nadzieję, że w końcu zakwitnie, ale do tego trzeba słoneczka ! Nareszcie nie pada

Ulę namawiam, mam nadzieję, że do nas zawita

Eve 11:18, 04 maj 2013

Bogdzia napisał(a)
Piękne wszystkie pokazane rośliny , te egzotyczne szczególnie ciekawe ale magnolia im pola nie ustępuje. Cudna . Jak ta paulownia się jej uchowała w naszym klimacie?

Egzotyczne pokazałam jako ciekawostkę Mówią, że w naszym klimacie nie rosną, a jednak

Ta paulownia rzeczywiście niesamowita.

Magnolie moje ulubione, niestety po deszczu dużo kwiatów opadło, Susan jednak dzielnie kwiaty trzyma, mam nadzieję, że jeszcze z tydzień będą mnie cieszyć.
Eve 11:20, 04 maj 2013

Evchen napisał(a)
Piękna magnolia I przegląda się w lustrze

Witaj Ewuniu

No mamy takie lustro, ułatwiające wyjazd z drogi i czasami roślinki w nim się przeglądają
monteverde 11:30, 04 maj 2013

Ewa masz piękne rośliny, a choisya ternata to wyższa szkoła jazdy ja kiedyś zmarnowałam, a to taki ładny krzew mówią na niego pomarańcza meksykańska Ciekawa jestem jak u Twojej koleżanki nie przemarza paulownia, a judaszowca znam kusi mnie, tylko miejsca potrzebuje, którego u mnie brak, pozdrawiam
Madzenka 01:24, 05 maj 2013

Judaszowiec mnie zachwycił!
Pola 07:46, 05 maj 2013

Ewa, zajrzałam i widzę pięknie wiosennie w twoim ogrodzie, już kilka razy oglądałam twój wątek, te róże ach te róże, będę czekać na kwitnące ich fotki.... Buziaki zostawiam i lecę
Eve 12:45, 05 maj 2013

monteverde napisał(a)
Ewa masz piękne rośliny, a choisya ternata to wyższa szkoła jazdy ja kiedyś zmarnowałam, a to taki ładny krzew mówią na niego pomarańcza meksykańska Ciekawa jestem jak u Twojej koleżanki nie przemarza paulownia, a judaszowca znam kusi mnie, tylko miejsca potrzebuje, którego u mnie brak, pozdrawiam

Witaj Aniu

Choisia chyba nie taka wymagająca ale trzeba ja garażować
Paulownia u Uli rośnie świetnie, ale jeszcze nie miała kwiatów, dlatego tak kibicujemy jej w tym roku.
Judaszowiec kusi, ale w gruncie to duże ryzyko, byłam w szoku jak zobaczyłam kwitnące, w tym ogrodnictwie rosną różne cudeńka, est tam mikroklimat, no i jest na obrzeżach miasta, jakoś dobrze osłonięte od wiatrów. Mają tam olbrzymie drzewo magnolii z żółtymi wielkimi kwiatami, cudeńko!
Eve 12:46, 05 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)
Judaszowiec mnie zachwycił!

Marzenko a mnie zachwycają Twoje zdjęcia z Holandii, ta ilość cebulowych wygląda tak samo egzotycznie jak kwitnący judaszowiec Połączenie żółtego z białym świetne, też skopiuję
Eve 12:48, 05 maj 2013

Pola napisał(a)
Ewa, zajrzałam i widzę pięknie wiosennie w twoim ogrodzie, już kilka razy oglądałam twój wątek, te róże ach te róże, będę czekać na kwitnące ich fotki.... Buziaki zostawiam i lecę

Pola dzięki za wizytę i pozdrowienie

Ja też czekam na róże! Jeszcze 3 tygodnie i na pewno będą już pierwsze kwiaty!
Eve 13:03, 05 maj 2013

Kilka obrazków do oglądania