I pomysleć że miała byc jednoroczna.... Kupiłam ja 23 czerwca 2012 r u Finki na zjeżdzie Ogrodowiska i przeżyła już trzecią zimę!!! Klimat iście angielski mamy i nawet nie musze wysiewać, wystarczy ze latem siewki sobie porozsadzam...
Aguś przecież to Ty jesteś dla mnie wyrocznią w kwesti traw... Ja ciagle myle poszcególen odmiany hakone i carex ....
Stipe Danusia i Finka nakazały ciąc na ok 10 cm. Ja zapragnęłam rok temu czosnkow majowych w stipe więc nie przycięłam. Stipa była brzydka przez cały sezon i musiałam ją w trakcie sezonu stale ciągnąć za suche włosy
W tydzien temu przycięłam je na ok 20 cm bo było jeszcze zimno ale chyba jutro dotnę do tych 10 cm. Czy czesać? Jesli ma suche żdźbła to tak. U mnie w tym roku zielona u podstawy więc czesanie niepotrzebne.
Kiedy Przesadzać? Ja mam w planach sposo orzesadzic na rożanke i planuje to zrobic w marcu gdy mrozy im nie beda grozić. Ale stipe z donic wsadziłam do gruntu tydzień temu, aż cud ze przezyła zimę....
Zdajemy sobie sprawę zwłaszcza jak na allegro polecane produktu schodzą jak świeże bułeczki
dlatego ostrożnie pisze, że coś tne albo przesadzam , bo u mnie łagodny klimat. Rozumiem początkujące ogrodniczki, ze pytają, po to tu jestem aby odpowiadać na pytania. Gdy ja zaczynałam nie miałam kogo pytac. O przepraszam wybacz tesciowa
A pampersy to dla mnie szlagier temetów tej zimy i uwielbiam poczucie humoru Małej Mi