Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

stychaz 19:09, 19 lut 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Jak nie mam, na cisach jednych od lat ściągam te skorupki tarcznikowe ręcznie i używam słów nieparlamentarnych.

Ewo, to na te tarczowe badziewie Promanal jest idealny. Przetestowany przeze mnie w tamtym roku - tarczowniki odpadły i miałam z nimi spokój
Mala_Mi 21:27, 19 lut 2015

Dziękuję za zaproszenie... I oczywiście odwzajemniam
Madzenka 06:31, 20 lut 2015

Wieloszka napisał(a)

A ja z roku na rok mam coraz mniej do przesadzania. Teraz została mi "tylko" 1 katalpa, 6 hortensji, 40 jałowców, stipy i jakieś inne trawki

Ha niemal nic nie masz do korekty jakieś marne 40 ja"owców to sie przecież w przypadku nie liczy
Ja sie muszę wybrać do po platany i dlatego łamię się tym 7 marca bo własnie na wtedy zaplanowałam tam wizytę...
Wieloszka 08:47, 20 lut 2015

Borbetka napisał(a)
U mnie psy już słychać, a o ptakach to nie wspomnę. Gęsi przylatują i takie powietrze inne jest, chociaż w nocy jeszcze chłodno. To dobrze. Jeszcze chwila i marzec. Zamówiłam już cięcie owocowych, to takie rozpoczęcie sezonu. Zabieram się wkrótce za cięcie lawendy i przerabiam rabatę pod oknami. Tylko wykurować się wszyscy musimy, zdechlaki z nas ostatnio.

Kurujcie się szybciutko, przecież u Was wiosna tak samo szybko!
Lawendę tak szybko tniesz? U mnie ona zawsze ostatnia w kolejce do sekatora Lecę do Ciebie zobaczyć plany przeróbki rabaty pod oknem, bo przegapiłam
Wieloszka 08:49, 20 lut 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Jak nie mam, na cisach jednych od lat ściągam te skorupki tarcznikowe ręcznie i używam słów nieparlamentarnych.

stychaz napisał(a)

Ewo, to na te tarczowe badziewie Promanal jest idealny. Przetestowany przeze mnie w tamtym roku - tarczowniki odpadły i miałam z nimi spokój

Justynka była szybsza Ewuniu, szybko opryskaj chociaż cisy, będziesz miała spokój na cały sezon. Ja nawet nie wiem, jak te tarczniki wyglądają
Żeby tak łatwo można sobie było poradzić z przędziorkami...
Wieloszka 08:56, 20 lut 2015

Mala_Mi napisał(a)
Dziękuję za zaproszenie... I oczywiście odwzajemniam

Doczytałam później, że wybieracie się na Hemeromanię, a nie Festiwal Traw. Wprawdzie w lipcu planuję urlop, ale może w ten weekend akurat będę
Wieloszka 08:58, 20 lut 2015

Madzenka napisał(a)

Ha niemal nic nie masz do korekty jakieś marne 40 ja"owców to sie przecież w przypadku nie liczy
Ja sie muszę wybrać do po platany i dlatego łamię się tym 7 marca bo własnie na wtedy zaplanowałam tam wizytę...

7 marca nie za wcześnie na takie zakupy? Chyba, że platany kopane z gruntu? Ale to i tak za wcześnie... Daleko?
Borbetka 09:31, 20 lut 2015

Aga, tnę lawendę i w zasadzie co się da, bo potem mam kule do obrobienia i w życiu bym nie zdążyła ze wszystkim. Zobaczę jaka pogoda u mnie w weekend i jadę z koksem, znaczy z sekatorem . Posprzątam bałagan w żurawkach, obetnę hortensje i się zastanawiam, czy już berberysów nie poprzesadzać w tej nowej rabacie. Chyba to przesada jednak, jak myślisz?
Wieloszka 10:35, 20 lut 2015

Borbetka napisał(a)
Aga, tnę lawendę i w zasadzie co się da, bo potem mam kule do obrobienia i w życiu bym nie zdążyła ze wszystkim. Zobaczę jaka pogoda u mnie w weekend i jadę z koksem, znaczy z sekatorem . Posprzątam bałagan w żurawkach, obetnę hortensje i się zastanawiam, czy już berberysów nie poprzesadzać w tej nowej rabacie. Chyba to przesada jednak, jak myślisz?

Ty u mnie, a ja rozpisałam się u Ciebie
Z tymi kulami do cięcia... lubię to, ale w takiej ilości na jedną małą ogrodniczkę stanowczo za dużo Ale cóż z tego, i tak planuję następne
Będę się męczyć okrutnie z Danicami, bo złamałam żelazną zasadę i posadziłam wokół nich mnóstwo rozplenic i narcyzów, które już wyłażą z ziemi. Zastanawiam się, kiedy mogę je ciąć, żeby jak najmniej podeptać dookoła? Kiedy Ty startujesz z nimi?
Madzenka 21:26, 20 lut 2015

Wieloszka napisał(a)

7 marca nie za wcześnie na takie zakupy? Chyba, że platany kopane z gruntu? Ale to i tak za wcześnie... Daleko?

Dlaczego wcześnie? Od połowy marca z powodzeniem można sadzić? A ja kupię w donicy