Kubusiowo
14:11, 19 lip 2012
Jak na jutro, na dziś
Oj Teresko....do ogrodu to jeszcze daleeeeeeeko
a ile ma Twoja Asilbe?-chodzi mi ile sezonów i jaka duża jest , bo ja też chyba taką kupiłam
aha powojniki możesz sobie w marcu podlać jednorazowo miksturą z nadmanganianu potasu i czosnku . przepis ; na wiadro (8l. ) wody rozpuść 7 -8 tabletek nadmanganianu potasu ( takiego do kapania dzieci ) i pałę czosnku. zmieszaj dobrze i podlej . to na uwiąd powojników dobre
czosnek przecisnąć przez praskę tabletki rozpuścić, podlewać wieczorem , nie na słońcu
przepis na uwiąd powojników stosowany na wiosnę , to jest przepis Alinak na powojniki Boćku, spróbuj teraz nie ma gorąca może się uda uratować i powojnikom osłaniaj "nóżki"pozdrawiam
Na spotkaniu dolnośląskim Finka doradzała Elfikowi podlewanie gleby Previcurem, ale chyba na etapie gdy nie ma roślin, właśnie w celu odkażenia.
Witaj Magjo. Spójrz kogo spotkałam dziś w ogrodzie.
![]()
Lecę do Twojego wątku, zobaczyć, co to mogłoby być
Faktycznie, zielonej nie widzę
Wiesz, może ja fotkę zrobię, żeby pokazać, bo może wyobrażasz ją sobie jakoś inaczej? Taka zwykła zielona, tylko kępa duża, to i liście duże
Ta na drugim planie, żurawki dopiero nabyte, nie do oddania (tak na wszelki wypadek nadmieniam)
![]()
I tadam![]()
Ciurkadełko - próba generalna
![]()
![]()
![]()