Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:42, 04 mar 2020

Do góry
Słoneczko świeciło, ale odczuwalna temperatura była niższa niż te 8 stopni, które wskazywał termometr. Do prac ogrodowych mnie nie ciągnęło. Wystarczyła rundka wokół ogrodu.

W warzywniku zaczyna wschodzić szpinak wysiany jesienią.

Ktoś mnie pytał o jasnotę plamistą. Oto ona. Zaczyna się budzić po zimie. Dosyć szybko młode listki okrywają te stare.

Ranniki kończą kwitnienie.

Przesadzone iryski zachowały żywotność.

Rozchodniki się wypiętrzają. Kończy się stadium "kapustek".

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:23, 04 mar 2020

Do góry
abiko napisał(a)

Hahaha Kasia właśnie sobie to wyobraziłam
A miałam Cię pytać gdzie ty kiścienie już dostałaś i wszystko jasne.

Wierz mi że próbowali mnie zniechęcić ze roślin jeszcze nie ma, że na karte kupować nie można itd - ale nie dałam się
A dzis dla odmiany zakupy już w orwartej szkółce na Wielickiej - dostałam prawdziwego oczopląsu! Od szaleństwa zakupowego powstrzymywały mnie dość wyskie ceny - za chwilę juz zapełnie te miejsca gdzie miały byc ciemierniki - z 7 już planuje tylko 3
Wilczomlecze purpurea, białoobrzezony i serduszki Valentine
Kosaciec żyłkowany - Iris reticulata 18:05, 04 mar 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Cudne Tez je mam i chce jeszcze
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 17:44, 04 mar 2020

Do góry
Ale byłam w LM po Męża i przy okazji kupiłam co nieco

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 17:41, 04 mar 2020

Do góry
Magda70 napisał(a)
o masz...a ty nie w pracy???

Hahahaha!!!
Wolne dziś mam... na cięcie carexów.
Niestety, nie wyrobiłam się.
To uważanie na tulipany strasznie spowolniło robotę, a czas miałam tylko do 14:30.

Ogród bez reguł 17:39, 04 mar 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
A czy Memory u Was też się rozkracza ? Mój gdy już nabrał wieku średniego ..a przyrasta bardzo szybko ,zaczął się kłaść na rabacie ..i nie wiem czemu ? w tamtym roku związałam chłopinę bo wyglądał źle..
Tu go widać..związany w połowie
No nijak Ci Asiulku nie pomogę, bo ni mam... Ma Ania Kwartet, ma (chyba...) Gosiek33...
Ale pocieszę Cię - wiązania nie widać
Pamiętajcie o ogrodach 17:35, 04 mar 2020

Do góry
Tą grządkę przygotowałem jesienią. Z tyłu są już barbule wzdłuż po lewej są muhlenbergie i seslerie, z prawej wzdłuż będzie szalwia omszała a w środku penstemony naparstnicowate, jeżówki, gaury i krwawniki ale jakie dać tło na ziemii dla seslerii. Oma teraz kwitnie i nie wiem, czy wysypać białe kamyczki wokół ale tak nie za bardzo czy coś innego? Co radzicie?
Oczywiście będzie jeszcze kancik.

Ambrowiec amerykański - Liquidambar 17:17, 04 mar 2020

Do góry
W zeszłym roku posadziłam obok siebie 5 kolumnowych ambrowców amerykańskich "Slender Silhouette", mają prawie 3m - co mogę pod nimi posadzić żeby się ładnie skomponowało? Okazy mniej więcej takie, jak ten na zdjęciu:

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 17:14, 04 mar 2020

Do góry
Dziękuję

Zdjęcia jakieś

To z drugiej strony, jeszcze pusta ściana. Kiedyś biblioteczka na książki tam będzie

Zielony zakątek z Antonówką 17:07, 04 mar 2020

Do góry

Ogród Karoliny 16:38, 04 mar 2020

Do góry
Dorii, w pełni się zgadzam co do dzieciaków, dlatego nie planuje tam przy samym domu rabaty którą proponowała Makadamia bo wiem że nie ma racji bytu
Co do trójkątów to myślę jednak że rozplenice dadzą tam radę i nie rezygnuję z nich, jako drzewo wybiorę chyba 'Umbrę'. Myślałam żeby pomiędzy rozplenicami powsadzać czosnki olbrzymie żeby się coś działo na rabacie w czerwcu, co o tym myślisz? Szukam pomysłu na inną obwódkę, ale jak narazie twój cis jest najlepszy. Może masz jeszcze jakiś pomysł co by się tam sprawdziło i pasowało do rozplenic?
Porady Twoje i Makadamia są dla mnie bardzo cenne

Edit: jeszcze znalazłam fajne zdjęcie rozplenic z rozchodnikami. Mam trochę 'Matrony na podwórku mogłabym wykorzystać i powsadzać pod 'Umbry' w trójkątach. Tylko jaka odmiana rozplenicy żeby nie zakryła rozchodników. 'Hameln' odpada bo jest wyższa....macie jakiś pomysł?

Albo można by było dać rozplenice w środek dookoła rozchodniki , tylko co wtedy na obwódkę?

Doświadczalnia bylinowo-różana 16:25, 04 mar 2020

Do góry
Anda napisał(a)
Kocimiętka, Anemone blanda i Scilla sibirica

Hej Ewa pozdrawiam cieplo i nadrabiam zaległości. Piękna wiosna u Ciebie:0) masz rację na smutki ogród jest najlepszy :0) człowiek się zmęczyć futura i zadowolony siada wieczorem, choć na drugi dzień czeka to znowu ta sama praca. Jak na razie przezimpwaly mi wszystkie rosliny na balkonie. Szczegolnie zdziwila mnie kocimietka - czy ona jest wieloletnia ?
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 16:24, 04 mar 2020

Do góry
Miejsce pod warzywka też przygotowane, jeszcze tylko kompostu trzeba dorzucić.

Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 16:22, 04 mar 2020

Do góry
MartaKozak napisał(a)
Czy ktoś wie co to za siewki?

Firletka?
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 16:21, 04 mar 2020

Do góry
Pociachaliśmy dziś byliny i trawy, uff, sporo tego było.
Jeszcze tylko wypielić i rozrzucić nową korę, ale to już jutro.

Ogród do odnowy 15:59, 04 mar 2020

Do góry
Dzisiaj w tkmaxx

Ogród w remoncie 15:53, 04 mar 2020

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Ta przerabiana lekko rabata pod płotem dostała perowskię. Coś tam znalazłam.

Asiu, kocham ten zestaw u Ciebe, jest prześliczny, tak pięknie zestawiłaś kolorki, że ach, ach, ach!!! Jaką masz tam perowskią?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies