mamuniu jak slicznie, klony wymiataja, jakie to? ten deren no name to chyba Rainbow. Rabatki miodzio. i buki jakie maja juz listeczki u mnie jeszcze pąki. te swierki kule to białobok czy glauca? bialobok ma slicznie smietankowe przyrosty. podpiszesz kloniki, plis, plis, plis
i zauwazylam, ze judaszek kwitnie, co to za jeden? moje jeszcze w pąkach.
Po deszczu ogrod zrobił się nagle soczysty
Wszystkie kadry piekne, klony rewelacyjne
I porzadek jak w pudełeczku, nawet konieczny bałagan uporządkowany
Ania dziękuję ja robię w trybie automatycznym zdjęcia czasem przestawiam na półautomat ,ale raczej cykam na chybił trafił i ewentualnie kadruję
Sylwia ja wczoraj przesadziłam z pracami ,nawet dziś ledwie żyję
ale już jest lepiej
niestety -ta działka była przez dobre kilka lat nie używana-nie koszona itp. itd ….chwasty miały raj ….
powinnam ją całą zaorać ….a ja jak zawsze od d... strony ….więc muszę się teraz męczyć
zakładamy duecik do zadań specjalnych ? ciekawe jak szybko byśmy padły po takiej orce
Buziaki
Asiu
dziękuję za listę niebieskości
mam szafirki -ale jeszcze za małe do dzielenia i przetaczniki -spróbuję z nimi na początek ta rabata jest mała ,więc też nie ma co szaleć chociaż chabry hmm….czemu nie
ta mała rabatka przydomkowa łączy się z tą ….a tu na razie jest wszystko
lubię paprocie w takiej fazie i młode przyrosty na świerku nidiformis
Glediczja przesadzana 4 razy też na szczęście żyje
ps. widziałam Twoje dzisiejsze prace z pomidorkami
Madziulka klony bajkowe no chyba jeszcze się przez Ciebie kusicielko skuszę a tego plewienia dziadostwo współczuję mocno... a jak mi moje siewki brunerek podrosną to mogę się podzielić, pięknie niebiesko kwitną teraz buziaki
Tarcia
wiesz jaki ja mam problem z zapamiętaniem nazw roślin już sobie obiecałam ,że założę zeszyt i co …..zeszyt założony ,ale nie pamiętam nazw ,żeby zapisać -te co pamiętam ,to podpisuję
ale jest taki wątek Jana -On ma bardzo dużą kolekcję klonów i podpisuje nazwy
zobacz jakie tam są cudne …..ja wszystkie klony uwielbiam https://www.ogrodowisko.pl/watek/4993-chashitsu-herbaciarnia-japonska-ogrod-trojkatny?page=128
Świerk -to zwykły ,chyba glauca -na pewno nie ma białych przyrostów -a szkoda
a Judaszek -kupiłam tyci patyczek z podpisem Judaszowiec kanadyjski i tyle
klony .....ten ,to na pewno Shirazz
tu na pierwszym planie dissectum,póżniej shirazz i najwyżej dissectum garnet….a najbardziej w tle ,to chyba Buterfly,....
ten ,to Shirasawy
mam jeszcze kilka ,ale ich nazw nie pamiętam -muszę pogrzebać w szufladce ,może chociaż karteczki się uchowały