Mam 3 brzozy doorenbosy, kupione „bo są mało wymagające i nie chorują” jak mnie pouczono w szkółce. A tak się składa, że ciągle mam z nimi problem bo maja obżarte liście. znalazłam na nich takie gąsienice, opryskał mospilanem w ndz (jest dziś jest środa) i mam wrażenie że dziur przybywa... co z tym dalej robić? Czyms znowu opryskać? Gąsienic na ta chwile nie widzę... baaardzo proszę o pomoc bo za chwile bidule będą bezlistne!
Elu kochana bardzo dziękuję za te wszystkie miłe ale i budujące wręcz uskrzydlające słowa
W zamiarach jeszcze jest chęci na następny.
Ale na razie czasu na takowe Rzeczyc brak
Ale każdy ma jakieś talenty,,jeden takie, drugi inne, trzeci jeszcze inne
Pozdrawiam
Cieszę się ,że hostusie dzisiejszą minioną zimną noc przeżyły .
Basiu dziękuję. Zawsze pamiętasz o mnie.
Staram się dbać o ogród może nie tak perfekcyjnie. Zapomniałam jesienią dosadzić cebulowe. Tulipany, które zakupiłam kilka lat temu zupełnie się wytraciły. Macham do Ciebie i pozdrawiam.
Oj chyba ściągnęłam Myślę też o Was dziewczyny jak sobie dajecie radę. Od jutra OREW wznawia działalność. Na razie w wtorki i czwartki Daria będzie miała rehabilitację. Upłynęły dwa miesiące bez zajęć. To spory czas. Nareszcie wracamy do normalności i jeszcze tylko fryzjera mi brak Warzywa wysiałam 24 kwietnia. To było tuż przed pierwszym długo wyczekiwanym deszczem. Powschodziło wszystko.
Moje pierwsze bohomazy przedstawiają hortensje. Uczę się z internetu, w rodzinie mam pasjonata malarstwa oraz modeli statków z Star Trek. Siostra maluje, jest po szkole rysunku. Ja jakoś nie rozwijałam się. Dopiero teraz coś mnie napadło
Z rana zrobiłam kilka fotek mojego ogródka.
W południe spadł deszcz z gradem
Chciałabym Was bardzo prosić o pomoc w zdiagnozowaniu co się dzieje z moją magnolią. Jestem bardzo początkująca w ogrodowych sprawach i sama nie wiem co robić.
Wsadziłam magnolię satisfaction jakieś 3-4 tygodnie temu. Specjalnie dla niej został przygotowany duży dołek z ziemią pomieszana razem z torfem, miejsce jest również obłożone kora sosnową. Stanowisko bardzo słoneczne. Do tej pory żaden nawóz nie został jeszcze stosowany - ogrodnik powiedział, ze mamy to dopiero zrobić w czerwcu.
Niestety, magnolia zaczyna mieć coraz więcej ciemnych liści. Czy może to być jakaś choroba? Co mogę na to poradzić? Bardzo mi zależy na tym drzewku i nie chciałabym się go pozbywać...