Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:28, 22 lut 2020

Do góry
Mój starszy syn spotkał pod Krakowem takie piękne zwierzę na wolności

Fotki z samochodu robił, ale nie mógł uwierzyć, że widzi serwala
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 21:20, 22 lut 2020

Do góry
dumałam i dumałam i narysowałam jeszcze raz rabatę w skali - tą po prawej. Rabata tarasowa po lewej jest krótsza i będzie miała analogicznie mniej roślin (jeden suchodrzew - nie dwa)- ale z wyglądu będzie to samo.
spodobała mi się jeszcze Słonecznica Fire Spinner, wiec ją wcisnęłam na jeden róg standardowo jak to ja jesli zrobiłam za duży bałagan - to mnie prostujcie i mówcie co wywalić

Ogród z wilkiem zamkn. 20:46, 22 lut 2020

Do góry
Magleska napisał(a)
Sylwuś termin wykonania żaden-będzie ,jak się zrobi i już
a,że lubię tą robotę ………. to tylko pogody ciepłej potrzebuję

na razie dumam nad tą małą rabatką przy placyku
i nie mam na razie na nią pomysłu

jakoś nic nie przychodzi mi do głowy
na razie rośnie tam bez palibin ,3 kulki tujkowe i trawy beatlesy-do wywalenia
może tu małe oczko zrobić ,albo kamień oblewający się wodą ,albo po prostu postawić grilla albo wykopać wszystko i zrobić miejsce na ognisko
buziaki

Ja bym tam przeniosła parę stip na przedłużenie tych z drugiej strony ścieżki i nie pamiętam co tam w sezonie jeszcze miałaś między nimi? bo może i to dodać i dopiero do tego coś z tego co na skarpie tak by zrobić takie płynne przejście z jednej na drugą.....ale to ja, a Ty zrobisz po Twojemu
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 20:44, 22 lut 2020

Do góry
Przytargałam magnolie w doniczkach, te które kupowała mi Krysia. Stado bukszpanów znowu od Rodziców. Graby fastigiata które kupiłam w Warszawie wiosną. Nie mam siły już choć mogłabym sadzić. Może jutro. Rano wiozę młodą na cavaliadę, cokolwiek to jest.

Posadziłam cebulę dymkę na tacce komórkowej. Posiałam cebulę, poziomki i bakłażany. Zobaczymy co z tego wyjdzie

U Rodziców ścięłam większość traw i werbeny. Zarówno miskanty jak i werbeny czują wiosnę, chcą rosnąć. Jak będę miała ogarniętą działkę to będę sadzić

Jeden regał w spiżarni jest, zastanawiam się czy wcisnę drugi i jak wtedy poprzyklejać listwy? Kupiłyśmy trochę wody, żeby mieć zapas, młoda pyta czy otwieramy sklep hehe

Pozdrawiam
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:40, 22 lut 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
W sumie warunki nie do końca były sprzyjające ale jak człowiek się odpowiednio ubrał i pokucał pod osłoną roślin to nawet dało radę coś podziałać. A te Twoje 25 metrów to niezły kawałek.

Niezły. Wszystko to, co po lewej stronie aż do tych ciemnych śliw na końcu.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:21, 22 lut 2020

Do góry
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:16, 22 lut 2020

Do góry
Fajny miałam konar jak rynna to posadziłam w nim rojniki

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:08, 22 lut 2020

Do góry
Nie ma liści a jest tak zielono
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:05, 22 lut 2020

Do góry
Magleska napisał(a)
Kasia
niesamowita jesteś
luty ,a u Ciebie już porządeczek ,wiosennych kwiatów pełno …..wpadam w kompleksy

buziaki

E - Madziu nie przesadzaj, ja podkręcam teraz tempo bo za 2 miesiące rusza mi remont i w tygodniu załatwiam farby, project balkonu, deski - słowem brak czasu na robotę. Nie wspomnę że z dziewczynami sporo czasu spędzam nad książkami.
Krokusy które kupiłam w zeszłym roku przyspieszyły jak głupie

Tu w lasku kwitnie już cały pasek
Ogród z wilkiem zamkn. 20:05, 22 lut 2020

Do góry
Magleska napisał(a)

To jest nie posprzątany ogródek? No chyba żarcisz - przecież perfect jest
Ogród Basi i Romka 20:01, 22 lut 2020

Do góry
Na dzisiejszy dzień miałam duże plany ogrodowe, ale mocno wiało chwilami padało zrobiłam tylko mały obchód

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:56, 22 lut 2020

Do góry
Foty kiepskie bo byle jakim aparatem. Wiosna niesamowicie sie rozpędziła, Trudno było grabić rabaty bo wszędzie krokusy i wschodzące pędy. Dlatego dziś stwierdziłam ze sia zajadę ale skończę

Poustawiałam już figurki
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:53, 22 lut 2020

Do góry
Agania napisał(a)
Przycinki mocne, ja co roku przycinam drzewa, dbam o ich wielkość nic poza nasze możliwości a raczej moje
Fajny łup, one całkiem nieźle wyglądają, cudownie że się nad nimi pokłoniłaś

Na wet nie potraktowałam ich jak łup bo nie wiedziałam czy znajdę na nie miejsce, wyszło przypadkiem, koncepcja urodziła sie jak je postawiłam w ogrodzie
A niezły łup to ten oczar z grudnia ur - ale żarówa
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:50, 22 lut 2020

Do góry
Iwonka napisał(a)
Rododendrony myślę, że bez problemu się przyjmą, niektóre moje wsadzone tak po zimie wyglądają. Wody im brakuje jak nic. Ziemię masz dobrą, dbaj o podlewanie i będzie super

Mam nadzieję że dojdą, ja mam bardzo ładne rodki - tzn ładne maja liście, faktycznie ziemia dobra a i zauważyłam że zostawianie grubej warstwy z liści i gałęzi świerkowych wspaniale wzbogaca glebę.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:48, 22 lut 2020

Do góry
mira napisał(a)
Ula ja też jeszcze nie ogrodowa.

Kasia robisz coraz fajniejsze zdjęcia. Te rodki super - podlewaj i rozmawiaj z nimi. U mnie kiedyś spod banku wywalali takie giganty - miałam ugadane ale pojechaliśmy na wakacje no i nie wyszło.

Pokazuj swoją wiosnę nich się nacieszę.

Jak ta mahonia dalej kwitnie ?

Mahonia kwitnie - teraz ta co trochę później zaczeła (tą kupiłam na zimę)

U mnie juz porządek na całości - dzis się zatyrałam ale skończylam wszystko Niestety dzis lustrzance padły baterie i fotki będą takie z głupawki

Ogród bez reguł 19:46, 22 lut 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Dzień wietrzny, ponury, zimny, spada ciśnienie... A jednak dało się zrobić coś w ogrodzie

Zainstalowaliśmy beczkę do rynien. Beczka ma pojemność 360l. Jest podłączona do 2 rynien. Jak będzie pełna, przepompuję wodę do beczek w ogrodzie, skąd będę brała ją do podlewania.

Fajna sprawa z tymi beczkami, mam identyczne, razem trzy, jedna czeka na podłączenie, a że zima była ciepła to stały sobie całą zimę na dworze pełne, nic nie zamarzło
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:44, 22 lut 2020

Do góry
Urszulla napisał(a)
Ty już masz posprzątane a ja jeszcze do ogrodu nie wyszłam u Ciebie cieplej, bo w mieście. Zrestą masz specjalny klimat stworzony przez Twoje roślinki i dzewa.
Żółć lubię wiosną, potem nie za bardzo. Trzeba się nią nacieszyć.
Fajnie z tymi rodkami.

Wiosna żółć jest bardzo energetyczna i wesoła

Fakt, jest zacisznie, ziemia jak masełko, wszystko wschodzi więc ostatnoi moment na porządki bo już uszkadzałam krokusy...
Ogród Basi i Romka 19:36, 22 lut 2020

Do góry
U mnie pojedyńcze nagietki to jeszcze kwitną, aż dziwnie
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:33, 22 lut 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

O tą Ci chodzi???

To szachownica kostkowata

Nie, nie ta. Taka wysoka chyba koło mostku gdzieś..
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 19:33, 22 lut 2020

Do góry
Dziewczynki, masakra z tym cięciem. Strasznie wolno mi szło, zaledwie dwie rabaty, Ta duża ze zdjęcia i malutka podokienna z kilkoma hakonkami. Na też dużej najwięcej czasu zajęły mi Red i Green Barony. Już wolę ciąć wielkie kępy miskantów...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies