Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Pola 11:39, 29 kwi 2020

A jeśli chodzi o widok na sąsiadów to teraz był problem....dlatego podzieliłam ogród na części i wywaliłam drzewa śliwowiśnię
Szybko kwitnie, a liście już są teraz , spadają jako ostatnie
UrsaMaior 11:41, 29 kwi 2020

mrokasia napisał(a)

Iza - tiaaa, ostatnio jak byłam to kurde wszystko wysprzątane na błysk.

Kaśka, bo wszystko do worów zapakowane
UrsaMaior 11:43, 29 kwi 2020

Kaśko, a miałam Cię pytać o kalinę Aurora. Bo jakoś ostatnio za mną chodzi, a wiem, że masz. Od dawna? Masz jakieś obserwacje, typu czy szybko rośnie?
TAR 11:47, 29 kwi 2020

UrsaMaior napisał(a)
Kaśko, a miałam Cię pytać o kalinę Aurora. Bo jakoś ostatnio za mną chodzi, a wiem, że masz. Od dawna? Masz jakieś obserwacje, typu czy szybko rośnie?

akurat ja nie Kaska ale rosnie piorunem, lepiej w sloncu jak cieniu. U mnie pokazalam diablice, nie miesci sie w obiektywie

o tu jest Aurora

u mnie to jej 3 miejscowka w ciagu 3 lat, co roku przesadzana. tu gdzie jest obecnie ma najlepszy przyrost. potroiła swoja wielkosc.
UrsaMaior 12:07, 29 kwi 2020

Ooo dzięki, już patrzę!
tulucy 15:18, 29 kwi 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Tam zaraz spadł. Kasia podchody już czyniła od dawna. Jan miał czas się przygotować.

Ona od ubiegłego roku się zapowiadała na róże co najmniej Jan sobie poduchę na miękkie lądowanie przygotował
mrokasia 18:16, 29 kwi 2020

TAR napisał(a)

a jak wpadnie do mnie to tez moze zebrac kilka worów

Jak tylko świat znormalnieje jadę do Ciebie , bój się!

TAR napisał(a)

nie doluj, moze bedziesz miala fajnych sasiadow

Na to liczę, jednak bez względu na to jak bardzo będą fajni to wolałabym, by nie mieli możliwości uczestniczenia w moim życiu aż tak bezpośrednio .

effka napisał(a)

Kasiu, pada pada, ja się nacieszyc nie mogę i patrzę na prognozy i ma padac do końca tygodnia JUPIII
Deszczóweczka leci do baniaków i na rabaty i na trawnik, boskooo

No i muszę pochwalić zakupy, chyba zaraz pojadę do mojego sklepiku obok i kupię coś na poprawę humoru

Widzę, że domek obok na działce rośnie, jedno piętro chyba? nie jest źle, dobrze, że to nie blok kilkupiętrowy Ja już tylko jedna stronę mam wolną, reszta zastaniona domami, no cóż, taki los ale nie ma tego złego, ogrodzenia nam ładne postawię od tyłu i nie chcą połowy kasy za nie

Buziaki!!!

U mnie nie pada, pokropiło rano i tyle...zazdroszczę Ci tego deszczu.

Dom na sąsiedniej działce będzie miał 1 piętro, szkoda tylko że nie w formie poddasza użytkowego na co liczyłam... no cóż, nie ma wyjścia, będę musiała się przyzwyczaić.

malgol napisał(a)

Fajna paraPonoc przeciwieństwa się przyciągają

Ponoć

Pola napisał(a)

No proszę to się nazywa szybkość w podejmowaniu decyzji.....

Żebym tylko jeszcze była z tej decyzji zadowolona za jakiś czas

Pola napisał(a)

Cudo, bergenie też u mnie zagoszczą, czekam na przesyłkę.

Lubię je

Pola napisał(a)
A jeśli chodzi o widok na sąsiadów to teraz był problem....dlatego podzieliłam ogród na części i wywaliłam drzewa śliwowiśnię
Szybko kwitnie, a liście już są teraz , spadają jako ostatnie

Byłam u Ciebie przelotem, widziałam ostatnie rewolucje. Muszę poczytać sobie na spokojnie Twój wątek .
mrokasia 18:22, 29 kwi 2020

UrsaMaior napisał(a)

Widziałam, że Tarcia już Ci odpisała .
Mam dwie Aurory, obie na pniu. Rosną szybko. Tylko ciągle mi łapią jakieś badziewie (w zeszłym roku mszyce, w tym chyba szpeciele) i mają pozwijane część liści.

tulucy napisał(a)

Ona od ubiegłego roku się zapowiadała na róże co najmniej Jan sobie poduchę na miękkie lądowanie przygotował

Moja kochana
mrokasia 18:27, 29 kwi 2020

Kilka zbliżeń
Powojnik i tiarella

Lilak i wiśnia Kanzan
mrokasia 18:29, 29 kwi 2020

Kanzan i zawilec

Bergenia i karagana