Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród bez reguł 17:01, 22 lut 2020

Do góry
ostróżka

naparstnica

Everest

Ogród bez reguł 16:49, 22 lut 2020

Do góry
Luty 2020:
tiarella

jarzmianka

brunnera

róża...
Ogród bez reguł 16:43, 22 lut 2020

Do góry
Przyjrzałam się dziś dokładnie miejscówce kopytnikowo - przylaszczkowej . Kochani, ogłaszam pełen sukces - są wszystkie (trzy ) przylaszczki i wszystkie (trzy) kopytniki Kurcze, ile to radości czeka na ogrodnika na przedwiośniu

To kopytnik

To przylaszczka

Cóż jeszcze... Żurawki w zasadzie cały czas takie same Ale orliki właśnie wyłoniły się z niebytu...

Ogród bez reguł 16:19, 22 lut 2020

Do góry
Dzień wietrzny, ponury, zimny, spada ciśnienie... A jednak dało się zrobić coś w ogrodzie

Zainstalowaliśmy beczkę do rynien. Beczka ma pojemność 360l. Jest podłączona do 2 rynien. Jak będzie pełna, przepompuję wodę do beczek w ogrodzie, skąd będę brała ją do podlewania.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:13, 22 lut 2020

Do góry
Dzień dobry! Czytam Was od roku i dalej mam mętlik. Mam problem z tym miejscem. To strona południowa, widok z salonu i tarasu (na którym mam patelnie, ale to inny temat). Ten blaszak już "osłoniłam" szmaragdami, ale problem mam z brzydkim płotem i blaszakiem "rodziców=sąsiadów". Sosen zlikwidować nie mogę, bo są od taty (zawłaszczyliśmy trochę sąsiedniej działki), ale generalnie mogę pod nimi sadzić co chcę. Tam gdzie ażurowy płot trochę słońca dociera. Czy dałyby tam rade duże (150cm)szmaragdy wsadzone między te sosny aby zasłonić płot i troszkę uciec spod oka rodziców ? Sosny rosną, sypia się i będą się ogałacać od dołu. Myślałam też o hortensjach lub trawach, ale które dają radę w tym terenie? Teren suchy, ale mogę podlewać to nie problem. Myślałam o hortensji obok furtki, między sosnami po 2-3 większe tuje i przy blaszakach jakaś kratka z bluszczem lub hortensja pnącą o ile da radę. Wiem, że mogłabym ten cały teren przeznaczyć na rabatę z np. rododendronami,paprociami itd ale często tam uciekamy latem bo to jedyne cieniste miejsce na działce i w dodatku osłonięte, Często przenosimy się tam z grillem ale docelowo planuję huśtawkę ogrodową, bo mam widok na plac zabaw dzieci (po prawej). Chciałabym też gdzieś wkomponować jakieś drzewko, na razie mam tuje, 2 śliwy Pissardi, umbrę oraz 2 doorenbosy. Marzy mi się grujecznik, miłorząb mariken i brzoza youngii lub inne drzewo o podobnym pokroju.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:41, 22 lut 2020

Do góry
Po drugiej stronie ścieżki jest tak. Nieidealnie, ale staram się, próbuję, przesadzam
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:26, 22 lut 2020

Do góry
Obiecaj, że usuniesz szmatę

Asia_J napisał(a)

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:13, 22 lut 2020

Do góry
Tak, już wklejam

Pogubiłam się po drodze... 11:32, 22 lut 2020

Do góry
amelia_b napisał(a)
cd.

Ale pieknie, napatrzec sie nie moge.

A co to za zielone i rozowe kole tu rosna?

Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 11:22, 22 lut 2020

Do góry
Witam Wszystkich Ogrodowiczów!
Ponieważ bywam tu często uznałam, że przyszedł czas na własne miejsce.
Wszystkim życzę pięknie wschodzącego, kwitnącego i owocnego oraz zdrowego i "bezszkodnikowego" dla naszych roślin
nowego sezonu ogrodowego

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 11:21, 22 lut 2020

Do góry
Dzięki za info o trawie. Poszukam i zamówię.

Był kupić kolejne lampy, nie zwróciłam uwagi że w projekcie jest milion kinkietów w każdym pokoju, po dwa, trzy czy cztery, masakra.
Kupiłam też brakujące elementy do montażu ogrodzenia, muszę tam zejść do bagienka i zobaczyć jak im wyszło...

Robią taras, chcą skończyć dzisiaj, ale jakoś tego nie widzę.

Kupiłam nasiona poziomki, będę siać za chwilę, jak rozwieszę rzeczy po wczorajszej wycieczce w góry.

Miłego dnia!
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:00, 22 lut 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
nóż do kantów się przydał
[img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/198/1985277/original.JPG[/img]
na razie tyle zrobione, jeszcze Emuś musi kanty wyprostować jutro, a ja trochę trawsko powyrywać bo wrosło daleko w rabatę

U Ciebie taki stan po powodzi a u mnie norma. Wiesz, nawet trawa tak nie wchodzi na rabatę szybko jak kurdybanek. Już nie daję sobie rady z nim i całkowicie mnie zniechęca. Już od zeszłego roku planuję opryski wokół rabat.

Niesamowicie Ci się sieją ciemierniki. Chyba mają fajne miejsce

Zerknęłam też ma nową planowaną rabatę. Kształt coś koło tego niezły i rodki bym tam widziała. Ale nie wiem kak warunki Cię puszczą.
Dziewiąty ogród- od niechcENIA 10:59, 22 lut 2020

Do góry
Witam Wszystkich Ogrodowiczów
Ponieważ bywam tu często uznałam,że przyszedł czas na własne miejsce.

Ten z z moich ogrodów jest faktycznie dziewiąty i faktycznie od niechcenia
Ale o tym kiedy indziej

Nad wizytówka popracuję, jak tylko znajdę więcej czasu

Daleki od ideału..... 10:34, 22 lut 2020

Do góry
Ciemierniki też się obudziły.
Daleki od ideału..... 10:31, 22 lut 2020

Do góry
Witam w nowym sezonie.
W tym roku zaczyna się bardzo szybko.

Ogród z wilkiem zamkn. 09:13, 22 lut 2020

Do góry
Magleska napisał(a)

Trochę już tego żwirku wydłubałaś Kopciuszku
Głazy wiem, że zostają, super robotę robią na tej skarpie. Moje już do niczego niepotrzebne. Mniejsze są i brzydkie, stąd eksmisja.
Madzia ten jasny kolor na domku super wygląda! Coś w ten deseń wybrałaś?
Z rabatą ci nie pomogę, ogromnie się zawiesiłam we wszelkich pomysłach. Lepiej mi się myśli w sezonie jak wszystko już bujniejsze
Ogródek Iwony II 09:06, 22 lut 2020

Do góry
Żeby nie było, to u mnie wiosna się zaczyna.

Miskanty

Marzę o pracy w ogrodzie dzisiaj. Na razie chłodno, ale słoneczko na chwilę się pojawiło, może się uda coś zrobić. Muszę wyczyścić całą jedną rabatę, bo Zbyszek zrobił obchód i czosnki już są tam duże. Będę cięła dziś wszystko na niej, co wymaga cięcia.

Małymi krokami-Ogród Wioli 09:03, 22 lut 2020

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Derenie IH , foto w cieniu a ładnie je widać...

Uwielbiam ten twój zakątek, czerwień dereni, biel brzóz i kulki to piękna kompozycja na zimowy okres. Jak te pnie nabiorą masy to dopiero będzie spektakl.
Dziękuję za info o barwinku, zanotowałam na liście zakupów W tym roku czeka mnie dosadzanie przyziemia.
Ogródek Iwony II 09:00, 22 lut 2020

Do góry
Dominika11 napisał(a)
Iwonko fajnie, że już jesteś - u mnie też cięzko z czasem na forum, ale zawsze choc na chwileczkę

Nawodnienie super sprawa - dobry wybór a dlaczego nie załozyliście na trawniku ??? szkoda róz, ale może w tym roku dadzą rade i bedzie lepiej.

w tym roku zima to prawie jak wiosna - wszystkie rośliny juz wariują - ja tez się biorę za stopniowe przycinanie.

Zostawiam pozdrowienia i zycze dużo zdrówka

Dominiko, witaj. Na trawniku nie umiem, bo my mamy dziwny układ ogrodu, wkoło domu, mini trawniki jako ścieżki, wąsko.

Więc jak mam czas, podlewam, ale nie chcę wydawać majątku na wodę, poza tym mamy ograniczenia w podlewaniu latem...
A tam, gdzie placyk, jest podjazd, więc nie ma sensu, bo tam trawnik nie rośnie, tylko pseudo trawnik, chociaż jak pada, to jest zielono. No i bym musiała tam sporo ziemi wymienić, bo tam piaski, stwierdziliśmy, że nie warto. Moje rabaty mam, cieszą, a trawa, jak trawa. Trudna w utrzymaniu, sama wiesz...
Zostawiam ci fotki zeszłorczne. Nie wiem, dlaczego zostały w aparacie. Wcale ich nie zrzuciłam do komputera, dopiero dziś.

I już mi się czas kończy, lecę do obowiązków. Buziaki.
W moim małym ogródeczku - Dorota 08:56, 22 lut 2020

Do góry
Witam Dorotka w nowym sezonie Kilka dni temu prześledziłam twoje wspomnienia, aż trudno uwierzyć, że wkrótce będzie tak kolorowo.
Piękne masz przebiśniegi, dorodna kępka. Ja ciągle zapominam jesienią, aby zadbać o takie wiosenne widoczki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies