Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 01:37, 21 lut 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu , ile sezonów taki oczar możne sobie mieszkać w doniczce? Jeden sezon? Czy może dłużej?
W moim małym ogródeczku - Dorota 23:24, 20 lut 2020

Do góry

Moja wiosna zimową porą.

piękna
W moim małym ogródeczku - Dorota 23:17, 20 lut 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Jakie fajne wspomnienia
Też się cieszę, ze mogłam zobaczyć Twój ogród na żywo, Dorotko Bardzo miło wspominam spotkanie z Tobą

Piękne dekoracje znalazły się na oknie Śliczne te domki
Bardzo miło mi to czytać,dziękuję.

Kuba 23:15, 20 lut 2020

Do góry
Przenosimy się na wieś. Po drodze.

Kuba 23:11, 20 lut 2020

Do góry

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:10, 20 lut 2020

Do góry
mira napisał(a)
Fajne te Twoje wspomnienia - piękne kadry - ten elegancki różany też znam - tam praca wre już dawno - a nie tak jak ja się użalam

Co jakiś czas wyciągam zdjęcia i oglądam po kolei te na pendriwach i te wywołane w albumach. Uwielbiam te wspomnienia i nowe doświadczenia. Ja też już zaczęłam grzebanie w ziemi, ale ja niewiele mogę zrobić. Mam nadzieję, że wróci mi kondycja, bo mam sporo do zrobienia.

Moja wiosna zimową porą.
Kuba 23:09, 20 lut 2020

Do góry

Kuba 23:07, 20 lut 2020

Do góry
I coś dla płci męskiej- motoryzacja.

Polaquito Gdy mówimy, że jesteśmy z Polski, to oczywiście słyszymy Lewandowski, a później polaquito- czyli takie małe samochody dobrze nam znane. Są bardzo popularne.

Coco taxi.

Ale fani motoryzacji za tymi cackami się oglądają.

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:00, 20 lut 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Ale piękne zakątki. Bajkowe. To jest najlepsza inspiracja oglądanie cudzych ogrodów.
Masz rację.

Kuba 22:57, 20 lut 2020

Do góry
Codzienność.

Rum a dokładniej mojito w ilościach hurtowych.

Ja zostałam fanką pina colady i soku z caranboli.

Ogródek Ewy 22:56, 20 lut 2020

Do góry
basia3012 napisał(a)
Ewo, masz chyba w swoim ogrodzie zawilce japońskie. Jak one Ci się sprawują?
A kotka, boki zrywać można.

Zawlce rosną jak szalone i jeszcze szybciej się rozmarzają. Wczoraj wyrwałam ok 20 sztuk bo wylazły tam gdzie im pasowało.
Roślina nie potrzebuje opieki. Przycięcie równo z ziemią jesienią lub wiosną, odrobina wody i to wszystko.
Poszukam jutro fotki.
Kocica chciała udowodnić że nie boi się wody.
Kuba 22:49, 20 lut 2020

Do góry
Moje dzieci nie wierzyły, że takie obowiązują tam mundurki.

W każdej miejscowości jest boisko do bejsbola.

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:49, 20 lut 2020

Do góry
Urszulla napisał(a)
Bardzo mi się podobają ptaszkowe- domkowe dekoracje. Też coś muszę w weekend wymyślić bo halny mi zwiał to co było.

A odwiedziny są bardzo fajnym akcentem ogrodniczkowania też mam wspomnienia z zeszłego roku.
Domki i ptaszki to moje ulubione akcenty w ogrodzie. Pobyt w ogrodach innych ogrodników to świetne doświadczenia i masa nowej wiedzy o roślinach i ich pielęgnacji. Za miłe słowa dziękuję.

Kuba 22:46, 20 lut 2020

Do góry
Sklepy.

Zaopatrzenie" monochromatyczne".
Zapomniałam szczoteczki do zębów i przez cały pobyt nie udało mi się je nigdzie kupić. Akurat nie było dostaw szczoteczek w ostatnim czasie
Obowiązuje zakaz fotografowania.

Lodziarnia.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:38, 20 lut 2020

Do góry
polinka napisał(a)
Po kilku godzinach wyglądał już tak

A teraz czekam na takie widoki

Kręgosłupa ne czuję ale jestem mega szczęśliwa, że obydwa ogrody mam przygotowane do sezonu. Wszystkie trawy wycięte, pograbione i odkurzone.
Plan na następny tydzień to Promanal i odkurzanie Smaragdów.

O Mój Boże!!!! Ile ich tam jest?!?! Ile to się człowiek musi narobić? I to za darmo. Kiedy się wprowadzałam do domu rośliny w ogóle mnie nie interesowały. Pamiętam jak bratowa przywiozła mi trochę cebulowych, a ja w duchu pomyślałam "na cholerę mi to?" I "gdzie ja to wsadzę?" Pomijam swój areał. Teraz jeżdżę do niej i podkradane różności. Rzeczy dla siebie kupuje, jak już dziury się robią,bo jak pomyślę, ile mogę za to kupić roślin, to szkoda mi na bzdury. Na prezenty kiedyś chciałam karnet u kosmetyczki, teraz sekator albo donice. Mąż tylko w głowę się puka. Może ma rację?
Kuba 22:38, 20 lut 2020

Do góry
Z życia codziennego.
Tak się kubanki już nie ubierają, pozują do zdjęć za pieniądze.

Jeszce niedawno nie było internetu i telefonów komórkowych. Niestety już nawet na Kubie takie obrazki nam znane widać. Jeszce 5 lat temu te pani nie dawały spokoju turystom. Teraz mają inne zajęcie

Kubańczycy są pogodni, cudowni, uśmiechnięci, rodzinni i wiecznie młodzi.

Santeria to religia afro-kubańska. Osoby tej wiary muszą mieć wszystko białe - biały strój, parasol, torebka, samochód.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:30, 20 lut 2020

Do góry

Klub oczekującej doniczki - to mi się podoba

takie zielone też teraz nabyłam ale bardzo malutkie nie wiem czy coś upcham
może są u mnie już bratki

jakoś jak zimy nie było to tak dziwnie, zwykle jak śnieg topniał to tak fajnie się w ogrodzie robiło - przebiśniegi cieszą
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:20, 20 lut 2020

Do góry
Chciałoby się zakończyć już tą moją historię w poszukiwaniu róży

ale gdzie tam

Niedługo po tym uświadomieniu o malarstwie impresjonistów ze Skagen dostałam piękny album ogrody impresjonistów.

Fajnie się ogląda, ja specjalnie nie analizuję obrazów bo nie potrafię, czytać o nich tez mi się nie chce, ale oglądam chętnie albo mi się coś podoba albo nie.

No i jest jak nic znów obraz z muzeum ze Skagen tym razem ten dla którego pani Małgorzata napisała art. na blogu a właściwie chodziło o różę.

W moim albumie obraz jest zatytułowany Róża a namalował go Peder Severin Kroyer.

Pani Małgorzata napisała że jest to róża Maxima i że możliwe że nadal tam jest i kwitnie.

i to jest w zasadzie koniec mojej opowieści.

Chciałam się z Wami podzielić tym poplątaniem - bo rzeczywiście nasza pasja ogrodnicza wyłazi daleko poza ramy grzebania na grządkach.

A co dalej z różami w moim ogrodzie?

Hmm impresjoniści..wtedy całkiem oddalili mnie od tematu róż.

Jednak krzaki róż nadal mam na uwadze i się rozglądam.

W tym roku zachwyciła mnie róża Complicata.

Ale też róże których nazw nie znam np. takie wejście

Mam swoje nowe kryterium chcenia róż do swojego ogrodu - chcę je teraz widzieć w realu nie tylko oglądać zdjęcia albo czytać opisy.

Oczywiście nie jestem tak przykładna - spoko w ub roku na wyprzedaży kupiłam róże za 5 zł bo jak można było zmarnować tak piękną sadzonkę i to róży którą miałam z tyłu głowy - Clair Matin - w sezonie rosła jak szalona.

Mam nadzieję, że w tym roku zobaczę kolekcję róż Pani Małgorzaty Kralki
i to będzie dobre zakończenie tej historii.

KONIEC
Hortensjowo 22:01, 20 lut 2020

Do góry
Helen napisał(a)
Donica dokupiona jak radziła Ewa i obsadzona. Niestety zdjęcie słabej jakości, bo już ciemno było

Ja tam wszystko widzę przepięknie bardzo mi się podoba
Kuba 21:55, 20 lut 2020

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies