Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kuba 22:57, 20 lut 2020

Do góry
Codzienność.

Rum a dokładniej mojito w ilościach hurtowych.

Ja zostałam fanką pina colady i soku z caranboli.

Ogródek Ewy 22:56, 20 lut 2020

Do góry
basia3012 napisał(a)
Ewo, masz chyba w swoim ogrodzie zawilce japońskie. Jak one Ci się sprawują?
A kotka, boki zrywać można.

Zawlce rosną jak szalone i jeszcze szybciej się rozmarzają. Wczoraj wyrwałam ok 20 sztuk bo wylazły tam gdzie im pasowało.
Roślina nie potrzebuje opieki. Przycięcie równo z ziemią jesienią lub wiosną, odrobina wody i to wszystko.
Poszukam jutro fotki.
Kocica chciała udowodnić że nie boi się wody.
Kuba 22:49, 20 lut 2020

Do góry
Moje dzieci nie wierzyły, że takie obowiązują tam mundurki.

W każdej miejscowości jest boisko do bejsbola.

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:49, 20 lut 2020

Do góry
Urszulla napisał(a)
Bardzo mi się podobają ptaszkowe- domkowe dekoracje. Też coś muszę w weekend wymyślić bo halny mi zwiał to co było.

A odwiedziny są bardzo fajnym akcentem ogrodniczkowania też mam wspomnienia z zeszłego roku.
Domki i ptaszki to moje ulubione akcenty w ogrodzie. Pobyt w ogrodach innych ogrodników to świetne doświadczenia i masa nowej wiedzy o roślinach i ich pielęgnacji. Za miłe słowa dziękuję.

Kuba 22:46, 20 lut 2020

Do góry
Sklepy.

Zaopatrzenie" monochromatyczne".
Zapomniałam szczoteczki do zębów i przez cały pobyt nie udało mi się je nigdzie kupić. Akurat nie było dostaw szczoteczek w ostatnim czasie
Obowiązuje zakaz fotografowania.

Lodziarnia.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:38, 20 lut 2020

Do góry
polinka napisał(a)
Po kilku godzinach wyglądał już tak

A teraz czekam na takie widoki

Kręgosłupa ne czuję ale jestem mega szczęśliwa, że obydwa ogrody mam przygotowane do sezonu. Wszystkie trawy wycięte, pograbione i odkurzone.
Plan na następny tydzień to Promanal i odkurzanie Smaragdów.

O Mój Boże!!!! Ile ich tam jest?!?! Ile to się człowiek musi narobić? I to za darmo. Kiedy się wprowadzałam do domu rośliny w ogóle mnie nie interesowały. Pamiętam jak bratowa przywiozła mi trochę cebulowych, a ja w duchu pomyślałam "na cholerę mi to?" I "gdzie ja to wsadzę?" Pomijam swój areał. Teraz jeżdżę do niej i podkradane różności. Rzeczy dla siebie kupuje, jak już dziury się robią,bo jak pomyślę, ile mogę za to kupić roślin, to szkoda mi na bzdury. Na prezenty kiedyś chciałam karnet u kosmetyczki, teraz sekator albo donice. Mąż tylko w głowę się puka. Może ma rację?
Kuba 22:38, 20 lut 2020

Do góry
Z życia codziennego.
Tak się kubanki już nie ubierają, pozują do zdjęć za pieniądze.

Jeszce niedawno nie było internetu i telefonów komórkowych. Niestety już nawet na Kubie takie obrazki nam znane widać. Jeszce 5 lat temu te pani nie dawały spokoju turystom. Teraz mają inne zajęcie

Kubańczycy są pogodni, cudowni, uśmiechnięci, rodzinni i wiecznie młodzi.

Santeria to religia afro-kubańska. Osoby tej wiary muszą mieć wszystko białe - biały strój, parasol, torebka, samochód.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:30, 20 lut 2020

Do góry

Klub oczekującej doniczki - to mi się podoba

takie zielone też teraz nabyłam ale bardzo malutkie nie wiem czy coś upcham
może są u mnie już bratki

jakoś jak zimy nie było to tak dziwnie, zwykle jak śnieg topniał to tak fajnie się w ogrodzie robiło - przebiśniegi cieszą
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:20, 20 lut 2020

Do góry
Chciałoby się zakończyć już tą moją historię w poszukiwaniu róży

ale gdzie tam

Niedługo po tym uświadomieniu o malarstwie impresjonistów ze Skagen dostałam piękny album ogrody impresjonistów.

Fajnie się ogląda, ja specjalnie nie analizuję obrazów bo nie potrafię, czytać o nich tez mi się nie chce, ale oglądam chętnie albo mi się coś podoba albo nie.

No i jest jak nic znów obraz z muzeum ze Skagen tym razem ten dla którego pani Małgorzata napisała art. na blogu a właściwie chodziło o różę.

W moim albumie obraz jest zatytułowany Róża a namalował go Peder Severin Kroyer.

Pani Małgorzata napisała że jest to róża Maxima i że możliwe że nadal tam jest i kwitnie.

i to jest w zasadzie koniec mojej opowieści.

Chciałam się z Wami podzielić tym poplątaniem - bo rzeczywiście nasza pasja ogrodnicza wyłazi daleko poza ramy grzebania na grządkach.

A co dalej z różami w moim ogrodzie?

Hmm impresjoniści..wtedy całkiem oddalili mnie od tematu róż.

Jednak krzaki róż nadal mam na uwadze i się rozglądam.

W tym roku zachwyciła mnie róża Complicata.

Ale też róże których nazw nie znam np. takie wejście

Mam swoje nowe kryterium chcenia róż do swojego ogrodu - chcę je teraz widzieć w realu nie tylko oglądać zdjęcia albo czytać opisy.

Oczywiście nie jestem tak przykładna - spoko w ub roku na wyprzedaży kupiłam róże za 5 zł bo jak można było zmarnować tak piękną sadzonkę i to róży którą miałam z tyłu głowy - Clair Matin - w sezonie rosła jak szalona.

Mam nadzieję, że w tym roku zobaczę kolekcję róż Pani Małgorzaty Kralki
i to będzie dobre zakończenie tej historii.

KONIEC
Hortensjowo 22:01, 20 lut 2020

Do góry
Helen napisał(a)
Donica dokupiona jak radziła Ewa i obsadzona. Niestety zdjęcie słabej jakości, bo już ciemno było

Ja tam wszystko widzę przepięknie bardzo mi się podoba
Kuba 21:55, 20 lut 2020

Do góry

Hortensjowo 21:53, 20 lut 2020

Do góry
Donica dokupiona jak radziła Ewa i obsadzona. Niestety zdjęcie słabej jakości, bo już ciemno było
Kuba 21:53, 20 lut 2020

Do góry
Willowa dzielnica Miramar. Choć posesje i domy większe to nie ma ogrodów. Ewentualnie jakieś drzewa lub palma.

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 21:40, 20 lut 2020

Do góry
Dziś prace w ogrodzie popsuł mi wczorajszy deszcz nic nie dało się zrobić , mokro wszędzie ,ziemia się do butów lepi ,kamienie mokre żeby wybierać ,po prostu dzień stracony wrr....

Więc na to konto ,żeby nie było aż tak źle to pochwalę się planem który wstawiłam na wątek o planowaniu rabat

Plan ten podpowiedziała mi Asia /Makadamia/ ,troszkę dołożyłam od siebie a resztą zajęła się nasza Szefowa
Bardzo się z niego cieszę

Ogród Basi 21:37, 20 lut 2020

Do góry

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:35, 20 lut 2020

Do góry

Po przeczytaniu informacji na blogu, że w Skagen jest muzeum impresjonistów i to tych tutejszych - żałośnie tylko jęknęłam.

Hmm co by mi to dało gdybym wiedziała? Wtedy niewiele.

Zaraz po tej wyczytanej informacji poleciałam jak poparzona do sypialni no bo przecież jakiś czas temu kupiłam reprodukcję która jest w muzeum w Skagen.

Tak się składa że jako ogrodniczka szperaczka zaglądam na starocie.
Pewnego razu wpadła mi w oko reprodukcja z pięknym wazonem tulipanów. Kolorystyka i światło tego obrazu/reprodukcji było niesamowite i absolutnie mnie zauroczyło.
Fakt że obraz pochodzi z muzeum w Skagen dodatkowo podkreślił konieczność zakupu. Mimo to jakoś nie zgłębiłam tematu impresjonistów ani cytowanego muzeum.
Obraz mnie oczarował i jakby był dla mnie malowany do konkretnego miejsca.

Tak mnie podekscytował temat impresjonistów że zapomniałam całkiem o poszukiwaniu róży.

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 21:34, 20 lut 2020

Do góry
sylwik69 napisał(a)
Wciąż nie wiem co zrobić z tą rabatą,czym ją obsadzić? Myślałam o świdośliwie larmackiej w centrum i trawach. Ale może ktoś ma jakiś pomysł? Słońce tylko do 12

Sylwia a możesz pokazać szerszy kadr tej rabaty?
Słoneczny Ogród 21:25, 20 lut 2020

Do góry

Słoneczny Ogród 21:23, 20 lut 2020

Do góry

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:18, 20 lut 2020

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Były już w styczniu, dzięki pogodzie, i stale są na topie! To się cieszą i świecą!

U mnie ruszyły dopiero w lutym

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies