Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w remoncie 12:17, 20 lut 2020

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Doszły

Jaki zaaaapach

Piękne! Dorodne
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:16, 20 lut 2020

Do góry
To może tak?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:04, 20 lut 2020

Do góry
Dominika11 napisał(a)
jacie jakie masz już wypasione krzaki różane

Domi, kilka lat temu zapadłam na różankę. Nawsadzałam ich jak biedny w torbę. Miłość przeszła mi po pierwszych cięciu. Kilku się wyzbyłam, a reszta została na zasadzie zasiedzenia. Jest ich kilkadziesiąt. Gleba dobra, to rosną .

Ogród w remoncie 12:01, 20 lut 2020

Do góry
Doszły

Jaki zaaaapach
To tu- to tam- łopatkę mam ! 11:58, 20 lut 2020

Do góry
antracyt napisał(a)
Niebo zupełnie jak u mnie w domu usiedzieć nie mogę.

Podjadłam pączków, to trzeba było je spalić. Trochę pocięłam.

Szukaj pretekstów.

Graby już nabrzmiały.Na tle nieba pięknie się prezentują.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:54, 20 lut 2020

Do góry
Czy bardziej tak?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:52, 20 lut 2020

Do góry
Ale wtedy rabata tak?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 11:51, 20 lut 2020

Do góry
mikina34 napisał(a)
Haniu, podpowiedz proszę jak mam przyciąć róże The Fairy? Na jesieni ścięłam same łebki (w sensie wykształcone owoce), resztę zostawiłam, jak mam ją przyciąć żeby dobrze się rozrastała? To jak dotąd jedyna róża w moim ogrodzie, w zeszłym sezonie rosła w donicy ale na jesieni ja przesadziłam.

Moje róże okrywowe to 7- letnie egzemplarze. Twoja to młódka.
Przy cięciu trzeba zwracać uwagę na kolor najgrubszych gałęzi. Jeśli robią się szarobrązowe, to wycinam je całkiem. Jeśli są zielone, to skracam je tak jak na zdjęciu.

Alba Meidiland była cięta jesienią.

I The Fairy- to idealna róża dla początkujących. Zniesie wszystkie eksperymenty. Tnij nieco nad zewnętrznym pąkiem.

W samym słońcu 11:50, 20 lut 2020

Do góry
Dla porownania wrzucam Ci moje derenie Elegantissima i są dość szerokie, bo dotykają murku z tyłu, więc trzeba sporo miejsca, no chyba żeby mocno ciąć (później wywalę fotkę)

To tu- to tam- łopatkę mam ! 11:45, 20 lut 2020

Do góry
mira napisał(a)
Każda chwila w ogrodzie daje radość i widoczne efekty, ale chyba o tą radość chodzi - jeszcze starcza mi cierpliwości czytać jak powoli front robót ubywa bo ja niestety tylko mogę na razie czytać choć serce się rwie.
Przebiśniegi cudowne.

Współczuję Ci niemocy. W styczniu też mnie dopadła grypa z zapaleniem oskrzeli. Długo dochodziłam do równowagi. W sumie to wciąż tam coś jeszcze się odrywa.
Zdrówka życzę i szybkiego powrotu do formy.

Kalina angielska w lutym.

Maślane krokusiki chwilowo żółte jak kurczaki.

Ciemierniki wciąż cieszą.

Na rabatach jak pod koniec marca.

Niebo jak w Hiszpanii, cudowny lazur.

Małymi krokami-Ogród Wioli 11:42, 20 lut 2020

Do góry
Derenie IH , foto w cieniu a ładnie je widać...

Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 11:22, 20 lut 2020

Do góry
takie coś wymyśliłam, miskant i suchodrzew po jednej sztuce - trochę niezgodnie z zasadami, ale nie mam tam więcej miejsca. Może tak być? Jak ktoś ma jakiś innym pomysł to chętnie poznam
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:08, 20 lut 2020

Do góry
Anda napisał(a)
Aniaod, ławeczkę umieściłabym na placyku. Przedogródek wygląda wtedy o wiele bardziej elegancko. Poza tym miałabyś wtedy ładne przejście do niej i rabatę mogłabyś wtedy pociągnąć półkoliście, tak jak narysowałaś.

Tutaj Ewa Anda Ci ladnie rozrysowala bo już jakis czas pytasz o tę rabate. Ławkę i placyk przesunąć żeby bylo między oknami. Jak obsadzisz rabate to nawet tego zwirku nie bedzie widać a dostęp do niej bez problemu i jakże wygodnie
Przedziwny Ogród 10:53, 20 lut 2020

Do góry
AgataM napisał(a)

Dziękuję, aż się sama dziwię że na tych piaskach chcą rosnąć. Trochę im pomagam, raz nawozu naturalnego lub nie podsypię .., trochę podleję..
i się jakoś trzymają

Nie mam jakiegoś wyszukanego sposobu cięcia róż. Na grubych łodygach tnę wyżej (3,4) oczka. Na cieńszych (1,2). Zwracam również uwagę na ułożenie przyszłych gałązek.

Bardzo podoba mi się to połączenie berberysów z jeżówkami.
Pięknie wyglądają
Pamiętajcie o ogrodach 10:48, 20 lut 2020

Do góry
greg66 napisał(a)
Po ścięciu sosny i wycięciu paru gałęzi powoli powstaje murek, który zwieńczony zostanie ściętymi gałązkami wierzby.
Na razie wygląda tak

Ja lubi takie widoczki
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 10:46, 20 lut 2020

Do góry
Po prostu nie chcę patrzeć na to bagno... Im szybciej zacznę tym szybciej ogarnę... Chyba?
To widok z młodej pokoju póki co. Pracuję tutaj bo młoda ma biurko huehue

Góra śmieci zniknęła, hura! Jedno mniej do załatwienia na liście. Musze tam posprzątać. dostałam tez oficjalny kosz na śmieci i worki do segregacji
Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:22, 20 lut 2020

Do góry
TAR napisał(a)
kupowane jako Joseph Rock chociaz pan ogrodnik mi powiedzial, ze ktos mogl kartki pomylic i moga być Koehnego. Ale patrzac po kulkach to chyba jednak dżozefy sa

jesienne kolory:

ale maja za mokro i zbyt zbita glebe i musze je przesadzic w bardziej przepuszczalna, beda 4 szt od frontu wzdłuż ogrodzenia. Tam im bedzie o wiele lepiej a uporzadkuja mi wlasnie frontowe nasadzenia.

Zapisałam odmianę, dzięki .
Powinny ładnie u Ciebie od frontu wyglądać, taki mini szpalerek .
Osiedlowy ogródek 09:41, 20 lut 2020

Do góry
Powoli zaczęłam cięcie traw.
Na początku hakone i turzyce rzędowe bo były całkiem suche i tu nie mialam problemu. Gorzej z turzycami zimozielonymi bo tu mam dylemat. Jedni mówią ciąć, Danusia nie ciąć...więc zaryzykuje i zostawię. W zeszłym roku Ice Dance nie cięłam i była ładna przez cały sezon. Pożyjemy, zobaczymy.

Później przycięłam carex remota, stipę, carex Praire Fire zostawiam bo też niczego sobie

Zostaną mi miskanty...a później hortensje, róże, formowanie tujek, bukszpanów i cisów. Byliny wycinam jesienią więc wiosną mam trochę mniej pracy
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:32, 20 lut 2020

Do góry
1 bukszpan
2 jałowiec plozacy
3 róża
4 trzmielina na pniu
5 tawulka
Ale niektóre wiem że muszę wymienić
Chcę jednak założyć tą rabatę bo strasznie płasko jest teraz tzn. Trawnik i kostka brukowa

Danusiu nie wiedziałam że ławeczka pod oknem nie pasuje, kratkę na różę mogę wymienić na ładniejszą.... Jest tam jeszcze nigra ale ja przesadzę i jodła też do zabrania
Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:25, 20 lut 2020

Do góry
kupowane jako Joseph Rock chociaz pan ogrodnik mi powiedzial, ze ktos mogl kartki pomylic i moga być Koehnego. Ale patrzac po kulkach to chyba jednak dżozefy sa

jesienne kolory:

ale maja za mokro i zbyt zbita glebe i musze je przesadzic w bardziej przepuszczalna, beda 4 szt od frontu wzdłuż ogrodzenia. Tam im bedzie o wiele lepiej a uporzadkuja mi wlasnie frontowe nasadzenia.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies