Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 09:18, 30 maj 2020

Helen napisał(a)
Ale Wam fajnie wyszło, jeszcze kolorek i będzie miodzio
Nie wiem, czy kolorek to nie będzie największa trudność

greg66 napisał(a)
Fajny efekt, z czego to.. z palet?
Grześ, to są gotowe panele, kupione w obi.

effka napisał(a)

Extra! Zainspirowałaś mnie, może tak sobie obuduję wielki kompostownik bo trochę wstyd tak je na widoku od ulicy mieć.
Te panele fajne są, można je różnie wykorzystać

deszczowymaj napisał(a)

No no elegancko widzę ,że próba koloru była ?
Próba koloru była wcześniej, i jak widać - porażka. Za radą Magleski kupiłam jej farbę i dzisiaj mam zamiar próbować dalej. Szkoda, że te najmniejsze puszki wcale nie są takie małe (0,75l), bo to i kasa, i co potem z tymi nietrafionymi farbami zrobić...?
mrokasia 09:23, 30 maj 2020

Asiula, przeczytałam to co piszesz o ideałach. Ja dążę do stanu "wystarczająco dobrze". Lubię dłubać ale lubię też mieć zrobione i dlatego nie dążę za wszelką cenę do stanu "idealnie". Życie wymaga kompromisów .
Ale rozumiem, że ktoś może mieć inaczej. Dopóki nie rzutuje to na mnie - luzik, niech realizuje swoje plany, cele i fantazje .
galgAsia 09:29, 30 maj 2020

kwartet napisał(a)
No no postęp jest a w tym kompostowniczku to towar już gotowy?
Tutaj ta druga cienista ma być? czy coś pomerdałam?
W kompostowniczku ziemia liściasta, już prawie dobra. Tak, tutaj pod płotem chcę cienistą nr 2 zrobić, ta liściowa do właśnie na nią
galgAsia 09:29, 30 maj 2020

Magleska napisał(a)
Asia
panele super

ja dziś zrobiłam rabatkę jednoroczną przy warzywniku-wszystkie kwiatki córcia wybierała -pomiesznie żółtego,pomarańczy i różu -szaleństwo ,aż razi po oczach -same aksamitki ,lwie paszcze ,dalie ,kosmosy i jeszcze jakieś inne od babcinki na rynku
Madzia, super to może będą potem kiedyś Ja to tak mam, że zawsze bardzo krytycznie podchodzę do tego, co sama zrobiłam. Najogólniej rzecz biorąc - nie podoba mi się. No wiem, że mam coś z głową , ale tak mam. Czy to szyłam, robiłam na drutach, wyszywałam - zawsze widziałam minusy, a nie plusy. Powoli się tego pozbywam z głowy...

Rabatka córci bardzo fajna Od tego zaczyna się wyrabiać w małym człowieku pojęcie, co lubi, a co nie, co mu się podoba Będzie sobie oglądać, będzie sobie kombinować i pewno w przyszłym roku rabatka przejdzie weryfikację
galgAsia 09:41, 30 maj 2020

mrokasia napisał(a)
Fajnie . Kolorek widzę, że był próbowany. I jak? Zadowolonaś?
No więc niestety, kolorek nie... Dziś drugie podejście. Madzia podsunęła mi kolejny trop, będę sprawdzać

kwartet napisał(a)
Elaboracik słuszna słuszność.
Ja to nawet dochodzę do wniosku że roślinką też się trochę spokoju należy, a my ciągle przy nich grzebiemy zero prywatności Nie mogą biedule w szlafroku sobie pochodzić z wałkami na głowie, tylko ciągle piękne pachnące muszą być. No kto by to wytrzymał
Noo, chodzenie w szlafroku fajna rzecz Trzeba tym naszym roślinkom dać więcej luzu I w kapciach też niech sobie pochodzą, a co

TAR napisał(a)
radosc bredzie z plotu, my dopiero co skonczylismy. i nawet mowilam mezowi, ze bardzo sie ciesze, ze sie zdecydowalismy na dwie strony, jest ladnie i elegansio. U Ciebie tez tak bedzie.

Też mam takie przeczucie, że będzie dobrze, ale ja to muszę zawsze się z problemem przespać, nawet kilka nocy , żeby to zobaczyć... No taką jakąś wadę wzroku mam
galgAsia 09:46, 30 maj 2020

Magara napisał(a)

Śliczny elaboracik Ci wyszedł i bardzo Ci dziękuję
Co do ideału to się zgadzam, że coś takiego nie istnieje, w związku z czym nie planuję go osiągnąć
Ale natury nie oszukasz, gena nie wydłubiesz - ja zadaniowa jestem, jak mam coś na liście zadań, to mnie organicznie boli, że nie mogę zadania wykonać, albo ewentualnie wkurza, że plan mam zaburzony
No tak, ten gen to taka wada ukryta Już po ptokach, nic nie zrobisz
No chyba, że zrobisz sobie kilka list Będzie z czego wybierać w zależności od nastroju i mocy przerobowych
galgAsia 09:50, 30 maj 2020

mrokasia napisał(a)
Asiula, przeczytałam to co piszesz o ideałach. Ja dążę do stanu "wystarczająco dobrze". Lubię dłubać ale lubię też mieć zrobione i dlatego nie dążę za wszelką cenę do stanu "idealnie". Życie wymaga kompromisów .
Ale rozumiem, że ktoś może mieć inaczej. Dopóki nie rzutuje to na mnie - luzik, niech realizuje swoje plany, cele i fantazje .
No i właśnie o to się rozchodzi - żeby się czuć z tym swoim ogródeczkiem dobrze I tyle . A każdemu coś innego w duszy gra... Przecież byłoby śmiertelnie nudno, gdybyśmy wszyscy byli tacy sami
galgAsia 09:52, 30 maj 2020

No dobra, dosyć tego gadania, będą obrazki
Wieczorem, i tylko telefonem, ale wrzucę parę kolorków

galgAsia 09:56, 30 maj 2020

Olivia i Queen of Sweden - uwielbiam te porcelanowe filiżaneczki

Edenka - wczoraj dotarły kratki do przytwierdzenia na murze, jak ogarniemy płot, będzie podpora dla różyczki

galgAsia 10:01, 30 maj 2020

Bardzo lubię kwitnące żurawki Oprócz krwistej, jest jeszcze parę o naprawdę ślicznych kwiatkach