Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

Johanka77 23:20, 20 cze 2020

deszczowymaj napisał(a)

Już się cieszę a swoją drogą...jak to mało trzeba do szczęścia

A jak ja się cieszę, że Ci moją łezką szczęście sprawiłam

Zdrówko Twoje, bo ja winko mam
deszczowymaj 23:22, 20 cze 2020

deszczowymaj 23:25, 20 cze 2020

Johanka77 napisał(a)

Cmokam Cię!
Takie talenta w sobie ostatnio odkrywam.

Ja takich okrągych rabatek nie mam, to chociaż porysuję innym

Dziękuję Asiulku Powinnam Cię wycmokać Cmok Cmok

talenta masz ogromnego jak się okazuje
deszczowymaj 23:25, 20 cze 2020

Johanka77 napisał(a)

A jak ja się cieszę, że Ci moją łezką szczęście sprawiłam

Zdrówko Twoje, bo ja winko mam

Zdróweczko
Johanka77 23:32, 20 cze 2020

deszczowymaj napisał(a)

Zdróweczko

sylwia_slomc... 23:37, 20 cze 2020

mrokasia napisał(a)

Może ma złe stanowisko? Kurcze, że pęcherznica nie rośnie to dziwne...
Ja swoich wcale nie tnę ale mi zależny na wysokich, ażurowych, swobodnych krzakach. Za radą Hani Gruszki wycinam co roku 1-3 najstarsze pędy i gotowe. Ona wtedy wypuszcza od dołu nowe, młode pędy. Najstarszej przycinałam po kwitnieniu pędy i zrobiła się taka wiechciowata, wypuściła z tych skróconych pędów mnóstwo nowych i wygląda beznadziejnie. Wiosną wytnę jej te wszystkie stare pędy a zostawię tylko takie pojedyncze, bez przyrostów.

Ja tak robię z moimi i fajne są
sylwia_slomc... 23:38, 20 cze 2020

Basieksp napisał(a)
Też swojej pęchęrznicy nie przycinam, mam taki dość wysoki trochę smukły krzew, ale w tym roku chcę ją odmłodzić, bo stare zdrewniałe gałęzie zrobiły się takie jakby im kora się łuszczyła, gdzieś wyczytałam, że to nie choroba, że tak mają ale nie jestem pewna

Tak mają i można to zimą traktować jako ciekawe i atrakcyjne
sylwia_slomc... 23:52, 20 cze 2020

No widzisz, rzuciłam hasło zmiana kształtu, zamieszałam i jak się ładnie sprawy potoczyły Super pomysł z łezką, od razu mówię rób tą większą, mocniej wyciągniętą....chyba, że zrobisz drugą odbicie lustrzane kształtu z drugiej strony bo tą pod płotem to masz długą i żeby ta się nie wydawała za mała w stosunku do niej. Podsumowując albo długa jedna łezka, albo dwie z przejściem trawnikiem pomiędzy nimi. Wiesz jak okulary słoneczne tylko to co na nosie to wyłamać i na trawnik zamienić( okulary w kształcie łezki)
deszczowymaj 00:03, 21 cze 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
No widzisz, rzuciłam hasło zmiana kształtu, zamieszałam i jak się ładnie sprawy potoczyły Super pomysł z łezką, od razu mówię rób tą większą, mocniej wyciągniętą....chyba, że zrobisz drugą odbicie lustrzane kształtu z drugiej strony bo tą pod płotem to masz długą i żeby ta się nie wydawała za mała w stosunku do niej. Podsumowując albo długa jedna łezka, albo dwie z przejściem trawnikiem pomiędzy nimi. Wiesz jak okulary słoneczne tylko to co na nosie to wyłamać i na trawnik zamienić( okulary w kształcie łezki)

Wiem Sylwia o co Ci chodzi wtedy byłby to taki trochę wielki podwinięty wąs chyba że ta druga łezka miałaby (ogonek) w drugą stronę ?
sylwia_slomc... 00:08, 21 cze 2020

tak taki wąs tylko ten drugi musialby być tak podwiniety by pasował kształtem do rabaty z tyłu, podobnie jak pierwsza łezka Wtedy się robią fajne ścieżki, zakamarki i zachęca do spaceru by zajrzeć co jest na rabacie z tyłu