Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pachnący różami, malowany bylinami

Pachnący różami, malowany bylinami

Alija 22:16, 16 kwi 2026

Ewuniu, sikorki mocno zainteresowane nowymi lokalami.
Wszystko pięknie kwitnie, nowy nabytek śliczny, nie dziwię się, że kupiłaś. Ja też się ostatnio skusiłam na pierwiosnki, chociaż wcale nie miałam ich w planie, kupiłam ciemnoczerwone i jasnoniebieskie, podzieliłam na mniejsze sadzonki i posadziłam
nicol21 23:27, 16 kwi 2026

Piękne te brzoskwinie [jeśli się nie mylę....no może morele ]
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Dorota321 20:55, 19 kwi 2026

ewsyg napisał(a)

Dorotko, prace z altanką ustały, bo albo pada, albo jest bardzo zimno. Ja każdy element maluję trzy razy, musi to jeszcze dobrze przeschnąć, żeby nałożyć drugą warstwę. Pokażę efekt końcowy.

Zastanawiam się, czy bambus nie jest za lichy dla glicynii. Piszą, że to bardzo silne pnącze.

nowe szafirki

różowy

Szafirki piękne, ale i pierwiosnek prześliczny. Zazdroszczę deszczu, u mnie jak zwykle susza.
Glicyni nie pozwalam się owijać dookoła bambusów, tylko podwiązuję ją sznurkiem konopnym. Zależało mi na zacienieniu jednej strony altany i padło na bambusy, tanio i szybko zrobione, a przy okazji powstał fajny kącik.
Ewa777 13:43, 20 kwi 2026

Piękna kolekcja szafirków. Takich różowych to chyba jeszcze nie widziałam.
Rzeczka krokusowa cudownie się prezentuje.
ewsyg 09:22, 21 kwi 2026

Wafel napisał(a)
Może sikorki dopiero badają rynek nieruchomości
Piękne kwitnące drzewka

Asiu, sikorki to wymagające lokatorki, chyba nie sprostałam ich wymaganiom.

Teraz nastał piękny czas kwitnących drzew owocowych. Wszystkie drzewa owocowe maja pąki kwiatowe i to mnie bardzo cieszy. Na starszych drzewach jest ogrom kwiecia.

Swidośliwa

Węgierka Dąbrowicka

Czereśnia Wanda po prawej, po lewej Burlat.

ewsyg 09:31, 21 kwi 2026

Gosialuk napisał(a)
Bardzo ładny ten nowy nabytek. Pewnie też bym się skusiła.

Małgosiu, mnie też się spodobał od pierwszego wejrzenia.

Brzoskwinia Fruteria, która codziennie rozwija kolejne kwiatuszki.

ewsyg 09:37, 21 kwi 2026

ajka napisał(a)
Piękny strumyk krokusikowy.

A ja w zeszłym roku na jesień kupiłam sobie ballerinę na pniu. Mam nadzieję, że będę z niej zadowolona

Aniu, strumyk bardzo dziękuje za słowa uznania.

Ciekawa jestem jak będzie się prezentowała Ballerina szczepiona na pniu.

Kwiaty czereśni. Nie mogłam się napatrzeć na ich piękno. Zapach kwitów unosi sę w całym ogrodzie.

ewsyg 09:52, 21 kwi 2026

Alija napisał(a)
Ewuniu, sikorki mocno zainteresowane nowymi lokalami.
Wszystko pięknie kwitnie, nowy nabytek śliczny, nie dziwię się, że kupiłaś. Ja też się ostatnio skusiłam na pierwiosnki, chociaż wcale nie miałam ich w planie, kupiłam ciemnoczerwone i jasnoniebieskie, podzieliłam na mniejsze sadzonki i posadziłam

Alicjo,niestety budki wiszą puste, nikt nie chce się wprowadzić. Zapewne te szkodniki ogrodowe robią dużo hałasu i to przeszkadza ptaszkom.

Zdecydowałam się na wkopanie kastr z malinami do ziemi. Do tej pory stały luzem i ziemia szybko wysychała. Mam nadzieję, że ten zabieg poprawi im warunki. Miałam trzy odmiany, ale dla mnie najsmaczniejsza jest odmiana Laszka. Do tych pustych muszę ją dokupić. Sadzę tylko maliny letnie, bo te jesienne nie wszystkie zdążą zaowocować.

ewsyg 10:01, 21 kwi 2026

nicol21 napisał(a)
Piękne te brzoskwinie [jeśli się nie mylę....no może morele ]

Ewelinko, na tym zdjęciu jest wiśnia wczesna Kolu No Mai i śliwa wiśniowa Pisardii.

W sobotę było bardzo ciepło i pszczółki, bąki i motylki ruszyły do zapylania kwitów.

tulucy 10:04, 21 kwi 2026

Moje budki też wisiały najpierw puste, ptaszi musiały się przyzwyczaić i oswoić. I chyba doszły w końcu do wniosku, że to żadne pułapki i zasiedliły.