Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pachnący różami, malowany bylinami

Pachnący różami, malowany bylinami

ewsyg 08:51, 18 mar 2026

Wafel napisał(a)
Z tego co widzę, bardziej idzie wszerz niż do góry, myślę że w dużej donicy na górnym tarasie mogłaby się ładnie przewieszać, na rabacie wszystko mi raczej zakryje. Dziękuję za zdjęcia ❤️, fajnie że masz takie archiwum

Asiu, moja przez dwa lata miała wiotkie pędy, potem one sztywniały i teraz od kilku lat są sztywne, prowadzę ją bez podpory.

Tak wygląda w tym roku.

ewsyg 08:58, 18 mar 2026

Agatorek napisał(a)
To bardzo wcześnie róże Ci startują.
U mnie w pączkach tylko lilaki, jakaś wcześna kalina i jeszcze jeden krzew/drzewko, ale mam zaćmienie umysłu i nie pamiętam nazwy .

Edit: już mi się przypomniało, chodziło mi o swidośliwę

Agnieszko, faktycznie dużo róż już wystartowała, a ja jestem ogłupiała, czy mam je ciąć, czy nie. Jeszcze się wstrzymałam przed ostatecznym cięciem. Drzewa i krzewy maja mocno nabrzmiałe pąki, a najbardziej właśnie świdośliwa. Teraz na szczęście jest ochłodzenie, to powinno to spowolnić. byliny na gwałt wychodzą z ziemi.

ewsyg 09:01, 18 mar 2026

Ewa777 napisał(a)
Fotel przepiękny Szybko u Ciebie wszystko pączkuje. U mnie o wiele wolniej. Teraz jeszcze przyszło ochłodzenie.

Dziękuję, jeszcze go nie wydostałam z pudła. Muszę tam zajrzeć. Faktycznie wszytkie drzewa i krzewy maja nabrzmiałe pąki.

Wiąz Camperdownii

Świdośliwa

ewsyg 09:03, 18 mar 2026

Gosialuk napisał(a)

Kawał pracy za tobą.
Też bym wolała, żeby nie było aż takiego przyspieszenia w przyrodzie. Chciałabym nacieszyć się trochę wiosną,

Tak Małgosiu, kawał pracy za mną i kawał przede mną Na szczęście przyszło ochłodzenie.
ewsyg 09:11, 18 mar 2026

mirkaka napisał(a)

Ewa, to jest Twoja różanka? Potężna Co masz jako wypełnienie między różami?

Mirusiu, to jest ta nowa część, którą powstała w tamtym roku. Jest tutaj dużo róż i można to nazwać różanką. Do towarzystwa mają byliny: irysy bródkowe niskie, średnie i wysokie, irysy syberyjskie, floksy szydlaste i wiechowate, krwawnik kichawiec i pospolity, szałwie, kocimiętki, jeżówki, dzwonki, przetaczniki, orliki, jarzmianki, drakiew kaukaską w trzech kolorach, czyściec, tulipany, szafirki, lawendę, ostróżki.