Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pachnący różami, malowany bylinami

Pachnący różami, malowany bylinami

LIDKA 08:23, 12 maj 2026

Słoneczne zdjęcia kwitnącego ogrodu. Pięknie i mnogo kwiatów. U mnie za mało kwiatów teraz. Każdego roku widzę że moją wiosną jeszcze do dopracowania. W zeszłym roku dosadziłam kwitnących drzewek i krzewów a w tym muszę o bylinkach pomyśleć.
Juzia 10:01, 12 maj 2026

W tym roku choruję na irysy. Twoje fotki nie pomagają

ewsyg 10:15, 12 maj 2026

LIDKA napisał(a)
Słoneczne zdjęcia kwitnącego ogrodu. Pięknie i mnogo kwiatów. U mnie za mało kwiatów teraz. Każdego roku widzę że moją wiosną jeszcze do dopracowania. W zeszłym roku dosadziłam kwitnących drzewek i krzewów a w tym muszę o bylinkach pomyśleć.

Lidzia, ja też muszę pomyśleć o wcześniejszej wiośnie, o przedwiośniu. Myślę o zakupie większej ilości krokusów i dokupię tulipanów, ale tylko trzy odmiany.

U mnie sporo deszczu. Całą noc padał i była pierwsza burza. Pada też nieprzerwanie do teraz. Trawa porosła do kostek i nie ma jej jak skosić.
ewsyg 10:20, 12 maj 2026

Juzia napisał(a)
W tym roku choruję na irysy. Twoje fotki nie pomagają

Juzia, ja je bardzo lubię, chociaż te bródkowe nie należą do najłatwiejszych. Bałam się je przesadzać i dzielić, a one jednak dobrze na to reagują. Syberyjskie lubię za kwiaty i liście, które robią U mnie za trawy. Trawy słabo U mnie rosną. Właśnie pożegnałam ostatniego miskanta.

Chcesz tych niskich irysów, niektóre są już do podziału?
Wafel 10:53, 12 maj 2026

O ten (chyba, że monitor przekłamuje kolor) i te które pokazuje Ewelina w "Okiełznać swoje setki pomysłów ..." s.278 i dalej

ewsyg 11:53, 12 maj 2026

Asia, ten to taki mocny róż. Ja mam irysy w tonacji: Biel, róż, fiolet, burgund.
Juzia 12:53, 12 maj 2026

ewsyg napisał(a)

Juzia, ja je bardzo lubię, chociaż te bródkowe nie należą do najłatwiejszych. Bałam się je przesadzać i dzielić, a one jednak dobrze na to reagują. Syberyjskie lubię za kwiaty i liście, które robią U mnie za trawy. Trawy słabo U mnie rosną. Właśnie pożegnałam ostatniego miskanta.

Chcesz tych niskich irysów, niektóre są już do podziału?

U mnie na piaskach niskie bródkowe rosły bardzo dobrze przez kilka sezonów i byłam aż w szoku jak się ładnie rozrastały. Do czasu I nie wiem co się póxniej stało, ale zaczęły zanikać i słabiej kwitły.
Nie pamiętam czy wzięłam sobie kawałek do nowego ogrodu
Syberyjskie też mi się podobają, ale nigdy nie miałam bo stwierdziłam, że będzie im za sucho.

A czemu trawy słabo rosną? Sucho chyba nie masz skoro irysy takie ładne
Mało słońca?

Ja mogę się podzielić miskantami jakbyś chciała
A jak masz nadwyżki irysów... to chętnie przyjmę

Juzia 12:54, 12 maj 2026

Wafel napisał(a)
O ten (chyba, że monitor przekłamuje kolor) i te które pokazuje Ewelina w "Okiełznać swoje setki pomysłów ..." s.278 i dalej

Ten też chyba mój ulubiony
Ichigo 17:55, 12 maj 2026

ewsyg napisał(a)

Czy to ten sam, co u mnie? Bardzo ładny, że tak powiem nieskromnie .
Ten też bardzo ładny.

ewsyg napisał(a)

Ulina 18:46, 12 maj 2026

ewsyg napisał(a)

Lidzia, ja też muszę pomyśleć o wcześniejszej wiośnie, o przedwiośniu. Myślę o zakupie większej ilości krokusów i dokupię tulipanów, ale tylko trzy odmiany.

U mnie sporo deszczu. Całą noc padał i była pierwsza burza. Pada też nieprzerwanie do teraz. Trawa porosła do kostek i nie ma jej jak skosić.

Ja też będę tkwić z trawą po kostki. Ten rok jest dokuczliwy z pogodą.